Κόστα Ρίκα Ταξίδι: Πριν πάτε

Η Κόστα Ρίκα είναι ένα έθνος με αδύνατη φυσική ομορφιά. Τα ομώνυμα μωβ ηφαίστεια, τα ακτινοβολούντα ηλιοβασιλέματα, τα ατμοσφαιρικά δάση και οι παραλίες που σέρνουν με θαλάσσιες χελώνες είναι κοινά αξιοθέατα. Προσθέστε μαζί σας αυτές τις αξέχαστες προοπτικές με τον αγνότατο οικοτουρισμό της χώρας, (συγκριτικά) χαμηλές τιμές και τους ζεστούς ντόπιους και δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Κόστα Ρίκα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Αμερική.

Ταξίδι Κόστα Ρίκα: Πού πρέπει να πάω

Το Σαν Χοσέ , πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, έχει σίγουρα τους ενθουσιώδεις του. Εάν είστε ταξιδιώτης του προϋπολογισμού και χρειάζεστε ένα μέρος για να μείνετε, δοκιμάστε Costa Rica Backpackers Hostel.

Η πιο συνηθισμένη διαδρομή ταξιδιού της Κόστα Ρίκα είναι Δάσος -> Παραλίες , με αυτή τη σειρά. Το Monteverde Cloud Forest Reserve είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για περιηγήσεις με τέντες και φερμουάρ, όπως αυτές που προσφέρονται από το Aventura Canopy Tours. Μείνετε στη Σάντα Έλενα για τοπικό χρώμα και καλύτερες τιμές. Η κοντινή La Fortuna, δίπλα στη λίμνη Arenal και το ηφαίστειο Arenal, είναι ένας άλλος μεγάλος προορισμός. Επισκεφθείτε μια θερμή πηγή όπως το Baldi Termae και απολαύστε πισίνες με ατμό και κολύμπι μπαρ.

Στην ακτή, οι ταξιδιώτες συχνάζουν κάθε παραλία κατά μήκος της χερσονήσου Nicoya, από την Playa Hermosa μέχρι το Playa Tamarindo μέχρι το Montezuma . Άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι ο Jaco και ο Manuel Manuel. Η καταδύσεις και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι εντυπωσιακή οπουδήποτε, αλλά το καλύτερο βρίσκεται μακριά από τις ακτές, στα απομακρυσμένα νησιά της Κόστα Ρίκα όπως το Tortuga και το Cocos - κρατήστε ένα ταξίδι με πλοίο από οποιαδήποτε μεγάλη πόλη.

Τι μπορώ να δω;

Η Κόστα Ρίκα διαθέτει περίπου το 5% της βιοποικιλότητας σε ολόκληρο τον κόσμο . Ευτυχώς, ο νομός έχει την πράξη μαζί. Είκοσι πέντε τοις εκατό της συνολικής έκτασής της προστατεύεται σε μια σειρά καταφυγίων, πάρκων και βιολογικών αποθεμάτων άγριων ζώων. Τα εθνικά πάρκα επισκέπτονται πιο συχνά οι τουρίστες και παρέχουν περισσότερες δραστηριότητες και ανέσεις.

Λόγω της προοδευτικής σκέψης της, η Κόστα Ρίκα προσφέρει καθαρό τοπίο στο καλύτερο δυνατό σημείο. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό με τη φύση, ένα έθνος από σύννεφα που στροβιλίζονται με ομίχλη, τροπικά δάση, βάλτους με μαγγρόβια, βοσκοτόπια και ξηρά τροπικά δάση, όλα γεμάτα με αναρίθμητες παραλίες.

Η Κόστα Ρίκα είναι ο παράδεισος των πτηνών. Όσο για τα θηλαστικά, τα μεγαλύτερα, όπως οι λεβιές, οι τζάγκουαρ και οι τασιέρες, είναι ντροπαλοί και σπάνια βλέπουν. Όμως, πιθανότατα θα δείτε έναν πίθηκο ή ένα πλήρες από αυτά, κινούνται μέσα από το θόλο πάνω από το κεφάλι. Θα ακούσετε τους πολεμιστές σίγουρα - οι ακούσιες κλήσεις τους ακούγονται μέχρι δύο μίλια μακριά!

Πώς είναι οι άνθρωποι?

Ο Costa Ricans, που ονομάζεται Ticos , έχει μια ισχυρή αίσθηση εθνικισμού. Είναι υπερήφανοι για τη φυσική ομορφιά της χώρας τους και για τη δημοκρατία της. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του Costa Rican πολιτισμού είναι σαφώς δυτικό, η Κόστα Ρίκα είναι ένα καθολικό έθνος και είναι πιο συντηρητική από πολλές απόψεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες-είναι σημαντικό να ντυθεί με σεβασμό σε όλους τους τομείς εκτός από τα παραθαλάσσια θέρετρα.

Πώς μπορώ να φτάσω εκεί και γύρω;

Το σύστημα δημόσιων λεωφορείων στην Κόστα Ρίκα είναι το φθηνότερο και συχνά ο πιο βολικός τρόπος να ταξιδέψετε οπουδήποτε θέλετε να πάτε. Τα λεωφορεία κυμαίνονται από φανταχτερά παλιά αμερικανικά σχολικά λεωφορεία (ή "λεωφορεία κοτόπουλου") έως λεωφορεία υψηλής ποιότητας με κλιματισμό - ελέγξτε το πρόγραμμα λεωφορείων της Κόστα Ρίκα για τους χρόνους και τους προορισμούς.

Ο κύριος κόμβος της διαμετακόμισης με λεωφορεία στην Κόστα Ρίκα είναι ο τερματικός σταθμός Coca Cola Bus στο Σαν Χοσέ.

Εάν ταξιδεύετε με πολύ αποσκευές και δεν επισκέπτεστε απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Τα ταξί είναι επίσης ευρέως διαδεδομένα και θα μεταφέρουν τους επιβάτες σε μεγάλες αποστάσεις για μια τιμή.

Αν βρίσκεστε σε χώρα, το Ticabus είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε. Αυτή η άνετη, ευπρόσιτη γραμμή λεωφορείων διατρέχει όλη τη διαδρομή μέσω της Κόστα Ρίκα, μέχρι τη Γουατεμάλα στα βόρεια και στον Παναμά στα νότια.

Πόσο θα πληρώσω;

Η Κόστα Ρίκα είναι μια χώρα που μπορεί να φιλοξενήσει ταξιδιώτες που αναζητούν κάθε επίπεδο άνεσης. Οι οικονομικοί ξενώνες και οι ξενώνες είναι παντού, και τα τοπικά ταξίδια με λεωφορεία είναι βρώμικα φτηνά, αλλά οι ταξιδιώτες πολυτελείας θα βρουν επίσης θέρετρα και ανέσεις κορυφαίας αμερικανικής ποιότητας. Αν θέλετε, δεν θα πρέπει ποτέ να περπατήσετε σε ένα τοπικό χωριό καθόλου - αλλά πού είναι η διασκέδαση σε αυτό;

Πότε πρέπει να πάω;

Το αμερικανικό καλοκαίρι είναι η υγρή περίοδος της Κόστα Ρίκα. Ενώ αυτό σημαίνει περιστασιακές καταιγίδες (συχνά θυελλώδεις), σημαίνει επίσης πολύ λιγότερους ταξιδιώτες. Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι οι πιο ξηροί μήνες για να επισκεφθείτε, αλλά οι τιμές ανεβαίνουν και υπάρχουν τόσοι πολλοί ταξιδιώτες που πρέπει να κάνουν κρατήσεις για τα πάντα πολύ νωρίτερα. Έτσι, είναι μια πεσέτα - όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές σας ανησυχίες.

Πόσο ασφαλής θα είμαι;