Σαν Χοσέ Κόστα Ρίκα

Ένα ταξιδιωτικό προφίλ του Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα.

Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα: Στο ένα τρίτο του πληθυσμού της Κόστα Ρίκα , το Σαν Χοσέ Κόστα Ρίκα είναι το κέντρο της χώρας - οικονομικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά. Αλλά ακόμα και στα πιο αστικά σοκάκια του Σαν Χοσέ, είναι δύσκολο να ξεχάσεις ότι είσαι σε ένα τροπικό έθνος. Οι ατμοσφαιρικοί και ζοφερές πτηνά ζούγκλας παραμένουν.

Ρίξτε μια ματιά στο San Jose, Κόστα Ρίκα στο Photo Tour του Σαν Χοσέ.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα (SJO) και ξενοδοχεία Σαν Χοσέ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα βρίσκεται στην κεντρική κοιλάδα της χώρας, η οποία αποικίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1500. Η πόλη έγινε πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα το 1823.

Όταν ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ μπορεί να φανεί αρκετά δυσάρεστο: θορυβώδες, απασχολημένο και ακόμη και δύσοσμο! Ωστόσο, η πρωτεύουσα τείνει να αυξάνεται στους ανθρώπους. Απόδειξη: 250.000 αλλοδαποί έχουν εγκατασταθεί στο Σαν Χοσέ, πολλοί από αυτούς είναι Αμερικανοί ομογενείς. Τα περισσότερα ισπανικά σχολεία της Costa Rica βρίσκονται στο San Jose, καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Κόστα Ρίκα.

Τι να κάνω:

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την αστική κουλτούρα της Κόστα Ρίκα στο Σαν Χοσέ είναι να κάνετε μια βόλτα. Διάσπαρτα σε όλη την πόλη, τα δημόσια πάρκα, οι αγορές και οι αυλές του Σαν Χοσέ χρησιμεύουν ως θέσεις ημερήσιας συνάντησης για τους φιλικούς ντόπιους της πόλης (ο Joséfinos).

Μια από τις πρώτες σκηνές της ταινίας Jurassic Park περιλαμβάνει μια σκηνή συνομιλιών στην παραλία που βρίσκεται στο "Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα". Ωστόσο, δεν υπάρχουν παραλίες της Κόστα Ρίκα στην πρωτεύουσα της ξηράς! Οι δημοφιλείς παραλίες κοντά στο Σαν Χοσέ είναι η παραλία Jaco (λιγότερο από δύο ώρες) και ο Μανουέλ Αντόνιο (λίγο πάνω από τέσσερις ώρες μακριά). Για να φτάσετε στις νότιες παραλίες της χερσονήσου της Νικολάου, όπως είναι το Montezuma και το Mal Pais, πάρτε το λεωφορείο για Puntarenas και φέρι.

Πότε να πάτε:

Η περίοδος βροχών του San José είναι από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Η πόλη παραμένει σχετικά ζεστή και υγρή όλο το χρόνο.

Η πιο δροσερή και ευχάριστη εποχή του χρόνου είναι η περίοδος διακοπών του Δεκεμβρίου, η οποία αντλεί ορδές από ντόπιους και ταξιδιώτες. Με τους περισσότερους λογαριασμούς, τα φεστιβάλ και άλλοι εορτασμοί αξίζουν την αύξηση των τιμών των καταλυμάτων. Ακόμη και χρόνια, το Μόντρεαλ κατέχει το Μάρτιο το Φεστιβάλ de Arte, μια πυρκαγιά ταινιών, μουσικής, θεάτρου και άλλων μορφών τέχνης.

Να πάρει εκεί και γύρω:

Το διεθνές αεροδρόμιο της Κόστα Ρίκα, Juan Santamaría (SJO), είναι στην πραγματικότητα στην Alajuela, περίπου είκοσι λεπτά από το Σαν Χοσέ. Τα ταξί διατίθενται αμέσως έξω από το αεροδρόμιο και θα μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στην πρωτεύουσα για ένα προκαθορισμένο ποσοστό περίπου 12 δολαρίων ΗΠΑ. Πάρτε μόνο άδεια ταξί ταξί με το "Taxi Aeropuerto" στο πλάι. Εάν προτιμάτε να περιηγηθείτε ανεξάρτητα στην πόλη (και χώρα), μπορείτε να επιλέξετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο.

Μια τοπική στάση λεωφορείου επίσης βρίσκεται έξω από το αεροδρόμιο, την αρχή του εκτεταμένου και φθηνού συστήματος λεωφορείων της Κόστα Ρίκα. Τα λεωφορεία ποικίλλουν από τα υψηλότερης κατηγορίας, κλιματιζόμενα αυτοκίνητα μέχρι τα γοητευτικά κοτόπουλα . Οι περισσότεροι αποδέχονται μόνο κολονίδες. Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων στο Σαν Χοσέ ονομάζεται Terminal Bus Coca Cola , αν και οι χρόνοι και οι προορισμοί μπορεί να διαφέρουν. Οι οδηγοί Toucan παρέχουν ένα λεπτομερές πρόγραμμα λεωφορείων της Κόστα Ρίκα στην περιοχή τους.

Τα ταξί είναι εύκολα διαθέσιμα σε όλη την πόλη, ενώ τα τουριστικά οχήματα όπως τα μίνι λεωφορεία μπορούν να κάνουν κράτηση από πολυάριθμες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Οι διεθνείς γραμμές λεωφορείων Ticabus (+506 221-0006) και King Quality (+506 258-8932) διαθέτουν τερματικούς σταθμούς στο Σαν Χοσέ για ταξίδια σε άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Κάντε κράτηση δυο μέρες νωρίτερα για να εξασφαλίσετε ένα κάθισμα.

Συμβουλές και Πρακτικές

Καθώς οι πληθυσμοί αυξάνονται, το έγκλημα αυξάνεται επίσης στο Σαν Χοσέ. Να είστε στο ρολόι για πορτοφολάδες και άλλους μικρούς κλέφτες, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές όπως το Mercado Central. Πάρτε ταξί τη νύχτα, ακόμη και για μικρές αποστάσεις.

Η πορνεία είναι νόμιμη στους ενήλικες στην Κόστα Ρίκα, αλλά ο ιός HIV είναι ένας συνεχώς αυξανόμενος κίνδυνος. Η μεγαλύτερη διασκέδαση της πειθούς μόνο στους ενήλικες βρίσκεται στο "Zona Rosa" του Σαν Χοσέ - στην περιοχή Red Light - βόρεια του κέντρου του Σαν Χοσέ.

Διασκεδαστικό γεγονός:

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Γεωγραφικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, το Σαν Χοσέ είναι το πιο κοινό όνομα τόπου στον κόσμο.