Παραλία Jaco, Κόστα Ρίκα

Το surf είναι πάντα στο Playa Jaco.

Η παραλία Jaco, νότια του Puntarenas και βόρεια του Manuel Antonio στην κεντρική ακτή της Κόστα Ρίκα , είναι ένα ιερό για τους surfers και τους λάτρεις της διασκέδασης - αλλά κυρίως για τους surfers που αγαπούν τη διασκέδαση! Το Jaco είναι επίσης μια από τις δέκα πρώτες παραλίες της Κόστα Ρίκα.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Ο Τζακ ήταν κάποτε μια αρχέτυπη υπνηλία παραλία. Αλλά δεν ήταν πολύ πριν τα εξαιρετικά κύματα του Jaco Beach άρχισαν να προσελκύουν ξένους surfers σε εκθετικούς αριθμούς, κυρίως λόγω της εγγύτητας της παραλίας της Κόστα Ρίκα με το San Jose (λιγότερο από δύο ώρες).

Μαζί με τους surfers ήρθε η ανάγκη για νυχτερινή ζωή. Τώρα, η Jaco είναι η πιο τρελή παραλία της Κόστα Ρίκα, και ένας κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις των κυμάτων και τους λιμνάζοντες.

Τι να κάνω:

Σε μια χώρα διάσημη για τις εντυπωσιακά όμορφες παραλίες, το Jaco είναι μάλλον χαλαρό. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, τα ύδατα του Jaco είναι γενικά ανασφαλείς για τους κολυμβητές - τα κύματα είναι μεγάλα και τα επικίνδυνα riptides είναι συχνές. Όμως, ο Jaco έχει τα πάντα για τα διαλείμματα, όχι την παραλία. Εκτός από την ίδια την παραλία Jaco, οι περισσότερες από τις καλύτερες παραλίες σερφάρικης Κόστα Ρίκα είναι δίπλα:

Playa Hermosa: Οι πιο σκληροί surfers του Jaco κατευθύνονται προς την Playa Hermosa, περίπου έξι μίλια νότια του Jaco, για να επωφεληθούν από τα μεγάλα κύματα του. Η Playa Hermosa διοργανώνει επίσης κάθε χρόνο διεθνή συνέλευση σερφ.
Playa Herradura: Λιγότερο από τέσσερα μίλια βόρεια του Jaco, το απαλό Playa Herradura γίνεται γρήγορα μια κορυφαία παραλία surfing από μόνος του, ειδικά για όσους είναι πρόθυμοι να ξεφύγουν από την αμηχανία του Jaco.

Και ο Τζακ είναι πράγματι θορυβώδης. Οι ντισκοτέκ, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο και τα καταδυτικά μπαρ καλύπτουν τους δρόμους του Jaco (δοκιμάστε τη Disco La Central, τη La Hacienda, το Beatle Bar ή τη Ζούγκλα). Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Jaco που δεν περιλαμβάνει κάδους Imperials. Για τον αθλητή ψαρά, το κόμμα είναι έξω στη θάλασσα.

Οι παραλίες βόρεια και νότια της πόλης είναι πολύ πιο γραφικές και ασφαλέστερες για τους κολυμβητές.

Οι οικολογικοί τουρίστες απολαμβάνουν εκδρομές με ιππασία, εκδρομές με τέντες και πεζοπορία στις όμορες ζούγκλες. Ο καλύτερος προορισμός είναι το βιολογικό αποθεματικό Carara, εννέα μίλια βόρεια, ένα ζωτικό μέρος φωλεοποίησης για τα πανύψηλα macaws. Επειδή οι macaws μεταναστεύουν καθημερινά, είναι καλύτερο να περπατήσετε το μονοπάτι του αποθεματικού κατά την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα, όταν είναι πιο ενεργό.

Πότε να πάτε:

Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι οι πιο ζεστούς μήνες του Jaco Beach, ενώ ο Ιανουάριος μέχρι τον Απρίλιο είναι ο πιο ξηρός (και ο πιο τουριστικός). Εν τω μεταξύ, η βροχόπτωση είναι ενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη.

Να πάρει εκεί και γύρω:

Λόγω της εγγύτητας του Jaco στο Σαν Χοσέ , είναι κοινό για τους ταξιδιώτες να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και να οδηγήσουν στην παραλία τους ίδιους (ειδικά αν έχουν σανίδες πινάκων). Οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό μπορούν να πάρουν ένα τοπικό λεωφορείο στην πρωτεύουσα στο Calle 16, μεταξύ Avenidas 1 και 3. Υπάρχουν επίσης πολλά λεωφορεία πρώτης κατηγορίας που κάνουν το ταξίδι για σημαντικά περισσότερα χρήματα.

Μόλις βρεθείτε εκεί, θα περιηγηθείτε με τα πόδια, παρόλο που η ενοικίαση ποδηλάτου ή σκούτερ είναι μια διασκεδαστική επιλογή.

Συμβουλές και Πρακτικές:

Το Jaco είναι εξαιρετικά τουριστικό. Τα καφέ Internet είναι άφθονα, όπως οι τράπεζες, οι τουριστικοί πράκτορες και τα εστιατόρια που σερβίρουν διεθνή κουζίνα.

Αν είστε νέοι στη σκηνή surf, κρατήστε μερικά μαθήματα σε μια σχολή surf όπως το Third World Surf Camp ή το Jaco Surf School και θα βγείτε γρήγορα σε κύματα.

ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Είναι πολύ ωραίο για εσένα τα Macaws; Τι λέτε για κροκόδειλους; Παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο μολυσμένος ποταμός στην Κόστα Ρίκα, ο ποταμός Tárcoles (25 λεπτά από το Jaco) φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από αυτά τα σαρκοφάγα beasties, πολλά από τα οποία μπορεί κανείς να δει από τη γέφυρα.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα (SJO) και Λιβερία, Κόστα Ρίκα (LIR)