Η κοιλάδα των Quetzals στην Κόστα Ρίκα

Όταν πρόκειται για την αναζήτηση quetzals στην Κόστα Ρίκα, οι περισσότεροι άνθρωποι επικεφαλής στα απομονωμένα δάση του Monteverde σύννεφο? ένα τετράωρο ταξίδι από την Κεντρική κοιλάδα σε θυελλώδεις, μερικώς άσφαλτους δρόμους. Το λιγότερο γνωστό σημείο είναι θαμμένο στο παρθένο βουνό της Κόστα Ρίκα από το Cerro de la Muerte, ένα απλό ταξίδι 90 λεπτών από το Σαν Χοσέ.

Σε μια εκπληκτική κοιλάδα, γνωστή ως San Gerardo de Dota, μια πληθώρα από quetzals έχουν κάνει το σπίτι τους, σιτίζοντας από την άγρια ​​δικηγόρος ή aguacatillo.

Από τη στιγμή που θεωρήθηκαν θεϊκοί από τους προ-Κολομβιανούς και Μεσοαμερικανούς πολιτισμούς , αυτά τα κόκκινα πουλιά, με υπέροχους χρωματισμούς και μακριές, μαγευτικές ουρές, έχουν εξελιχθεί αρκετά μεταξύ των birdwatchers και casual sightseeing.

Η καλύτερη στιγμή για να δείτε το quetzal είναι η ξηρή περίοδος, η οποία διαρκεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Αλλά αν είστε τυχεροί και έχετε υπομονή, μπορείτε να τις βρείτε ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

Επειδή τα quetzals εμφανίζονται καλύτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι περισσότεροι θα μείνουν νύχτα σε ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Οι εκδρομές μπορούν να κλείσουν από τη ρεσεψιόν στα περισσότερα ξενοδοχεία. Οι τιμές κυμαίνονται από $ 16 (τηλεφωνήστε στο Dantica, τηλ: 2740-1067) έως $ 55 (καλέστε το Savegre Mountain Hotel, Τηλ: 2740-1028).

Τι να κάνω

Εάν δεν είστε πολύ σε quetzal-κυνήγι, η κοιλάδα San Gerardo de Dota αξίζει μια επίσκεψη από μόνη της. Με πλούσια πρωτογενή δάση που αναμειγνύονται σε πράσινα περιβόλια, σε αντίθεση με ένα αναζωογονητικό βουνό, είναι ένα ιδεαλιστικό περιβάλλον για μια υποχώρηση του Σαββατοκύριακου.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στο καταπληκτικό καταρράκτη του ποταμού Savegre. μια μεσόγειος από άποψη δυσκολίας. Είναι κυρίως επίπεδη με τα πόδια, αλλά παίρνει πολύ απότομα τα τελευταία 25 μέτρα. Υπάρχουν επίσης οδηγοί της φύσης για αυτό το περίπατο. Οι τιμές κυμαίνονται από $ 40- $ 70 για μισή μέρα.

Μια περιήγηση με άλογο κοστίζει 12 δολάρια την ώρα με οδηγό.

Οι λάτρεις του Savegre Mountain Hotel (Τηλ: 2740-1028) μπορούν να οργανώσουν αυτή την περιοδεία.

Στο Trogon Lodge (Τηλ .: 2293-8181), υπάρχει μια ξενάγηση με τέντες 10 πλατφορμών, η οποία κοστίζει 35 δολάρια ανά άτομο.

Πεζοπορία είτε στο Cerro de la Muerte (περίπου 35 δολάρια) είτε στο Quetzal National Park (περίπου 47 δολάρια) είναι επίσης επιλογές που μπορείτε να κάνετε κράτηση σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο.

Μια καφετέρια με τον πρώτο καφέ που πηγαίνει ουδέτερο άνθρακα - Café Dota - βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο στη Santa Maria de Dota. Η μεταφορά (για επιπλέον $ 70) αφήνει το San Gerardo de Dota στα μέσα του πρωινού. Η περιοδεία κοστίζει μόνο 39 δολάρια. Καλέστε τον Dantica (Τηλ .: 2740-1067).

Που να μείνω

Η κοιλάδα εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά από την οικογένεια Chacon στη δεκαετία του 1950, η οποία διατηρήθηκε στα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή, την πέστροφα και τα οπωροφόρα δέντρα. Όταν το quetzal ανακαλύφθηκε στο υψηλό υψόμετρο, δημιουργήθηκε γρήγορα ένας τουριστικός κλάδος και τα μικρά ξενοδοχεία βυθίστηκαν στις πτυχές των βουνών.

Το Savegre Mountain Hotel (Tel: 2740-1028, www.savegre.co.cr), γνωστό και ως Cabinas Chacon, διατηρείται ακόμα από την οικογένεια Chacon. Τα δωμάτια είναι απλά και το φαγητό είναι βασικό, αλλά οι πλούσιοι κήποι ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν το εξωτερικό. Τιμές δωματίων ανά νύχτα ξεκινούν από $ 94.

Τα άνετα καταλύματα που περιβάλλονται από υπέροχους κήπους βρίσκονται στο Trogon Lodge (Τηλ: 2293-8181, www.grupomawamba.com).

Αυτό θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές για την περιοχή. Οι χρεώσεις μιας ημέρας είναι μεταξύ $ 83 και $ 134.

Για μια πιο σύγχρονη εμπειρία, αναζητήστε το Dantica (Tel: 2740-1067, www.dantica.com), με λευκούς τοίχους, κομψά έπιπλα και τεράστια παράθυρα γυαλιού. Τα δωμάτια κυμαίνονται από 126 έως 178 δολάρια τη νύχτα.

Το Hotel de Montaña del Suria (Tel: 2740-1004 www.suria-lodge.com) προσφέρει απλά καταλύματα και βρίσκεται βαθύτερα στην κοιλάδα, αλλά με μεγάλη πρόσβαση σε μονοπάτια πεζοπορίας.

Επίσης, αναζητήστε το Hotel Las Cataratas (Τηλ: 8393-9278 ή 2740-1064), το El Manantial (Τηλ: 2740-1045, www.elmanantiallodge.com) και το Sueños del Bosque Lodge (Τηλ: 2740-1023, www.bosquesangerardo.com ). Ο Cabinas El Quetzal (Tel: 2740-1036, www.cabinaselquetzal.com) προσφέρει ένα απίστευτο πακέτο all-inclusive για $ 63.

Πώς να πάτε εκεί

Επειδή τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα απέχουν πολύ μακριά, συνιστάται ιδιαίτερα να φτάσετε σε ένα αυτοκίνητο.

Για να φτάσετε εκεί, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο Interamericana νότια από το San José, ακολουθώντας πινακίδες προς San Isidro de General ή Pérez Zeledón. Το San Gerardo είναι μια σωστή στροφή περίπου 90 λεπτά έξω από την πόλη στο χιλιόμετρο 80. Είναι εύκολο να χάσετε έτσι κρατήστε την επιφυλακή!

Εάν σχεδιάζετε να φτάσετε μέσω λεωφορείου, είναι καλύτερο να ενημερώσετε το ξενοδοχείο που μένετε μπροστά από το χρόνο, ώστε να μπορούν να σας παραλάβουν. Διαφορετικά, είναι τουλάχιστον 9 χλμ. Με κατωφέρεια. Μπορείτε να πάρετε το έμμεσο λεωφορείο προς San Isidro de General από το σταθμό λεωφορείων MUSOC. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον πωλητή εισιτηρίων και τον οδηγό του λεωφορείου που θέλετε να βγείτε στο χιλιόμετρο 80 στο San Gerardo de Dota.