Οι Κανόνες Διαβατηρίου των ΗΠΑ αλλάζουν

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε με το διαβατήριό σας

Το 2018 δημιουργήθηκαν νέες απαιτήσεις για το είδος ταυτότητας που χρειάζεστε όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, τόσο στην εγχώρια όσο και εκτός των ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται στον νόμο REAL ID, ο οποίος εφαρμόζεται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS). Μια από τις αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε είναι ότι οι κάτοικοι ορισμένων κρατών θα χρειαστούν διαβατήριο όταν πετούν εσωτερικά. Για λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς και άλλους νέους κανόνες ταυτότητας των ΗΠΑ, διαβάστε παρακάτω.

Εγχώρια Ταξίδια

Γενικά, είναι καλή πρακτική να μεταφέρετε το διαβατήριό σας σε κάθε ξένη χώρα που επισκέπτεστε, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Μεξικού .

Τα εδάφη των ΗΠΑ δεν είναι ξένες χώρες, επομένως δεν θα χρειαστεί να έχετε πάντα το διαβατήριό σας για να εισέλθετε στο Πουέρτο Ρίκο , στις Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ , στην Αμερικανική Σαμόα, στο Γκουάμ ή στις Νήσους Βόρειας Μαρίνας. Ωστόσο, οι νέοι κανονισμοί ταυτότητας σημαίνουν ότι, ανάλογα με το κράτος που εξέδωσε την άδεια οδήγησης ή την ταυτότητά σας, μπορεί να σας ζητηθεί να εμφανίσετε ένα διαβατήριο για να πετάξετε στην εγχώρια αγορά. Αυτό οφείλεται στον νόμο REAL ID, ο οποίος θέσπισε απαιτήσεις για τις πληροφορίες που εμφανίζονται στα αναγνωριστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για αεροπορικά ταξίδια. Ορισμένα αναγνωρισμένα από το κράτος αναγνωριστικά δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς, επομένως οι ταξιδιώτες από αυτά τα κράτη θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα διαβατήριο των ΗΠΑ στην ασφάλεια των αεροδρομίων.

Φωτογραφίες διαβατηρίου

Από τον Νοέμβριο του 2016, δεν επιτρέπεται πλέον να φοράτε γυαλιά στη φωτογραφία του διαβατηρίου, εκτός εάν πρόκειται για ιατρικούς λόγους. Εάν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστεί να λάβετε μια σημείωση από το γιατρό σας και να την υποβάλετε με την αίτησή σας διαβατηρίου. Πιο πρόσφατα, το Υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να αρνείται χιλιάδες αιτήσεις διαβατηρίων λόγω της κακής ποιότητας των φωτογραφιών διαβατηρίου, οπότε βεβαιωθείτε ότι η δική σας συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες προκειμένου να εγκριθεί στην πρώτη δοκιμή.

Θέματα ασφάλειας

Τον Ιούλιο του 2016, τα διαβατήρια έλαβαν ένα makeover, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ενός αναγνώσιμου σε υπολογιστή τσιπ που περιέχει τα βιομετρικά δεδομένα του ταξιδιώτη. Αυτή η νέα τεχνολογία συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας και στη μείωση του κινδύνου απάτης. Επιπλέον, η πιο προηγμένη τεχνολογία πρόκειται να φτάσει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχεδιασμός διαβατηρίων και σελίδες

Το νεοδημιουργημένο διαβατήριο έχει προστατευτική επικάλυψη στο εξωτερικό μπλε κάλυμμα, το οποίο προστατεύει από ζημιές στο νερό και πολλά άλλα. Το βιβλίο είναι τότε λιγότερο πιθανό να στρέψει ή να λυγίσει. Περιέχει επίσης λιγότερες σελίδες από τα προηγούμενα διαβατήρια των ΗΠΑ, γεγονός που απογοητεύει τους συχνούς ταξιδιώτες μεταξύ μας.

Ο χαμηλότερος αριθμός σελίδων είναι ιδιαίτερα προβληματικός επειδή, από την 1η Ιανουαρίου 2016, οι Αμερικανοί δεν μπορούν πλέον να προσθέτουν επιπλέον σελίδες στο διαβατήριό τους. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ένα νέο διαβατήριο όποτε η τρέχουσα είναι γεμάτη. Δυστυχώς, τα νέα διαβατήρια είναι πιο ακριβά από ό, τι η προσθήκη επιπλέον σελίδων, επομένως αυτό είναι ακριβότερο για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν συχνά.

Εφαρμογή και ανανέωση διαβατηρίου

Για να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο, θα χρειαστεί να έχετε συγκεκριμένες μορφές ταυτότητας, φωτογραφία διαβατηρίου που να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και να συμπληρωθούν και να τυπωθούν τα έντυπα αίτησης (τα οποία μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά ή με το χέρι). Πρέπει να υποβάλετε προσωπική αίτηση στο γραφείο διαβατηρίου των ΗΠΑ ή στο ταχυδρομείο των ΗΠΑ εάν κάποιο από τα παρακάτω είναι το πρώτο σας διαβατήριο ή είστε κάτω των 16 ετών. Μπορείτε επίσης να ανανεώσετε το διαβατήριό σας με αλληλογραφία, εκτός εάν εκδόθηκε πριν από την ηλικία των 16 ετών χρονών; που εκδόθηκε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια. καταστραφεί, χαθεί ή κλαπεί · ή αν άλλαξατε το όνομά σας από τότε και δεν έχετε νομικό έγγραφο που να αποδεικνύει τη νόμιμη αλλαγή ονόματος.

Είτε υποβάλετε αίτηση είτε προσωπικά είτε μέσω ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα έντυπα, το κατάλληλο αναγνωριστικό και μια φωτογραφία διαβατηρίου.