Ο καιρός στην Ισπανία τον Ιούνιο

Θα βρέξει ή θα λάμψει;

Είναι ώρα το καλοκαίρι στην Ισπανία, οπότε ξέρετε τι σημαίνει: μεγάλο μέρος της χώρας είναι λουσμένο σε ένδοξη ηλιοφάνεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε εγγυημένοι πολύ καλός καιρός.

Ενώ η Ισπανία δεν παίρνει τόση βροχόπτωση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάποια βροχή είναι μια δυνατότητα σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Περαιτέρω ανάγνωση:

Ο καιρός στη Βαρκελώνη τον Ιούνιο

Ιούνιος είναι μια καλή στιγμή για να έρθει στη Βαρκελώνη, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες δεν έχουν φτάσει ακόμα, αλλά είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία ή να απολαύσετε μια μπύρα σε ένα terraza .

Το 2008, όταν βρισκόμουν στη Βαρκελώνη στις αρχές του μήνα, η πόλη μόλις αναδύθηκε από μια ξηρασία - με έναν πολύ μεγάλο τρόπο! Δεν έχω δει ποτέ βαρύτερη βροχή!

Διαβάστε περισσότερα για τις παραλίες στη Βαρκελώνη .

Ο καιρός στη Βαρκελώνη στις αρχές Ιουνίου είναι εξαιρετικός, πάντοτε στη χαμηλή έως τα μέσα της δεκαετίας του '20 Celsius και σε δροσερές αλλά ευχάριστες θερμοκρασίες τη νύχτα που μένουν στα μέσα έως τα υψηλά (37 ° F έως 66 ° F). Η βροχή είναι δυνατή αλλά απίθανη.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ο καιρός της Βαρκελώνης έχει φθάσει σε λίγους βαθμούς, με θερμοκρασίες τα τελευταία χρόνια να κυμαίνονται σταθερά γύρω στους 27 ° C (80 ° F) με θερμοκρασίες τη νύχτα γύρω στους 18 ° C (64 ° F). Τείνει να είναι ξηρό.

Τον Ιούνιο αργότερα τείνουν να βλέπουν τον καιρό της Βαρκελώνης ακόμη πιο ζεστό, πλησιάζοντας μερικές φορές στους 30 ° C (στα μέσα της δεκαετίας του '80), τη νύχτα σπάνια πέφτοντας κάτω από τους 18 ° C (64 ° F).

Διαβάστε περισσότερα για τη Βαρκελώνη

Ο καιρός στη Μαδρίτη τον Ιούνιο

Ο καιρός θα πρέπει να είναι ζεστός και ξηρός στη Μαδρίτη τον Ιούνιο. Εντούτοις, οι Madrileños έχουν μια έκφραση που αξίζει να σημειώσουμε - " Μέχρι τα τέσσαρα του Μαΐου, μην απογυμνώσετε το αδιάβροχο", δηλαδή, μην βάζετε το υγρό- τα καιρικά ρούχα μακριά έως τις 9 Ιουνίου, ακόμα κι αν φαίνεται ότι το καλοκαίρι έχει φτάσει, καθώς η βροχή μπορεί να επιστρέψει.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μαδρίτη τον Ιούνιο είναι 82 ° F / 28 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 55 ° F / 13 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαδρίτη

Καιρός στην Ανδαλουσία τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος είναι ένας από τους καλύτερους χρόνους για να επισκεφτείτε την Ανδαλουσία. Ο καιρός θα πρέπει να είναι πραγματικά καυτός, αλλά όχι στα επικίνδυνα επίπεδα που μπορεί να φτάσει τον Αύγουστο. Οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες τον Ιούνιο στην Ανδαλουσία.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μάλαγα τον Ιούνιο είναι 81 ° F / 27 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 63 ° F / 17 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για την Ανδαλουσία

Ο καιρός στη Βόρεια Ισπανία τον Ιούνιο

Η Βόρεια Ισπανία δεν είναι τόσο αξιόπιστη όσο η Νότια όταν πρόκειται για καιρικές συνθήκες, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο καιρός τον Ιούνιο θα είναι κυρίως καλός, αν και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες βροχής για λίγες μέρες κάθε μήνα.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Μπιλμπάο τον Ιούνιο είναι 72 ° F / 22 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 57 ° F / 14 ° C.

Ο καιρός στην βορειοδυτική Ισπανία τον Ιούνιο

Η Γαλικία και οι Αστούριας ξεκινούν από την «πολύ υγρή» εποχή τους, σε απλό παλιό «υγρό». Εάν βρίσκεστε αλλού στην Ισπανία και κατευθυνθείτε προς τα βορειοδυτικά, ελέγξτε την πρόγνωση καιρού πριν έρθετε. Οι θερμοκρασίες αυξάνονται, αλλά δεν αποκλείονται κάποιες υγρές και ψυχρές ημέρες.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Santiago de Compostela τον Ιούνιο είναι 66 ° F / 19 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 57 ° F / 14 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βορειοδυτική Ισπανία