Τα κορυφαία φεστιβάλ τροφίμων στη Γαλικία της Ισπανίας

Βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Ισπανίας, με σημαντικό τμήμα της ακτογραμμής του στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Γαλικία έχει μια πολύ ξεχωριστή ταυτότητα σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή, με ρίζες της Κελτικής που είναι ξεχωριστές από τις περισσότερες άλλες περιοχές της Ισπανίας. Η κουζίνα είναι επίσης πολύ διαφορετική, επηρεασμένη από το γεγονός ότι αυτό ήταν ιστορικά ένα από τα φτωχότερα μέρη της χώρας, αλλά και από το γεγονός ότι τα θαλασσινά είναι άφθονα και ότι το πιο υγρό κλίμα σημαίνει ότι τα διαθέσιμα συστατικά είναι επίσης πολύ διαφορετικά.

Οι Γκαλικοί έχουν ένα μεγάλο πάθος για φαγητό, ενώ μερικά από τα καλύτερα πιάτα και τα συστατικά γιορτάζονται σε αυτά τα θαυμάσια ετήσια γεγονότα.

Feira do Cocido de Lalin

Που πραγματοποιείται στην πόλη Lalin τον Φεβρουάριο κάθε χρόνο, αυτό το φεστιβάλ είναι ο πρόδρομος στους καρναβαλικούς εορτασμούς και αποτίει φόρο τιμής στο υπέροχο παραδοσιακό στιφάδο γνωστό ως cocido. Όπως και πολλά γαλικιανά πιάτα, δίνεται έμφαση στη χρήση πολλών διαφορετικών τμημάτων του κρέατος στο στιφάδο και να μην σπαταλάτε τίποτα, οπότε θα διαπιστώσετε ότι το ζωμό λάχανου, ρεβίθια και πατάτες συμπληρώνεται με χοιρινό λουκάνικο, αυτιά χοίρων και ουρές. Μαζί με την παραδοσιακή ανάγνωση της διακήρυξης των ιπποτών της στιφάδας, υπάρχει επίσης μια παρέλαση με μια πομπή μπάντα και μια ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το ενδιαφέρον πιάτο ως μέρος της εκδήλωσης.

Festas de San Xoan

Παρόλο που δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ τροφίμων, το βράδυ πριν από τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη είναι ένα άλλο γαστρονομικό γεγονός για τους κατοίκους της περιοχής, και οι πόλεις και τα χωριά θα δουν ανθρώπους να βγαίνουν για να γιορτάσουν μαζί.

Οι πλατείες της πόλης και της πόλης θα φιλοξενούν φωτιές που φωτίζουν τη νύχτα της 24ης Ιουνίου και είναι πάνω από αυτές τις φωτιές που οι άνθρωποι σαρδέλες μπάρμπεκιου και μοιράζονται μαζί. Θα υπάρχουν επίσης πολλά υπέροχα και φθηνά κόκκινα κρασιά που έχουν παραχθεί στην περιοχή, ενώ μερικοί από τους γενναίους νέους άνδρες άλμα επίσης πάνω από τα καυτά κάρβουνα της πυρκαγιάς.

Festa do Pemento de Padron

Το πιπέρι Padron είναι ένα από τα πιο γνωστά συστατικά που παράγεται στη Γαλικία και ένα πιάτο των καρπών αυτών είναι μια νόστιμη συνοδεία σε πολλά γεύματα εστιατορίων που θα απολαύσετε στην περιοχή. Στο πρώτο Σάββατο του Αυγούστου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες συγκεντρώνονται γύρω από τα τηγάνια, όπου χιλιάδες πιπεριές αυτές τηγανίζονται και σερβίρονται με χοντρό αλάτι στη θάλασσα σε όσους παρακολουθούν την εκδήλωση στο χωριό Herbon. Μια παρέλαση αγροτικών οχημάτων και βραβείων διατίθενται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο λειτουργεί εδώ και πάνω από τριάντα πέντε χρόνια και διατηρεί μεγάλο μέρος της ρουστικής κουλτούρας που προσελκύει τους ανθρώπους στην περιοχή.

Festa Do Marisco

Η περίοδος αλιείας θαλασσινών είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο ημερολόγιο της Γαλικίας και στην παραθαλάσσια πόλη Vigo η ευκαιρία να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα άφθονα θαλασσινά που προσφέρονται από την ακτογραμμή τους είναι ο λόγος για αυτό το υπέροχο φεστιβάλ. Το φεστιβάλ θα διεξάγεται τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο και θα κυκλοφορήσει σαράντα διαφορετικές ποικιλίες θαλασσινών, συμπεριλαμβανομένων των καβουριών και των μυδιών, τα οποία μπορούν να ληφθούν για να μαγειρέψουν στο σπίτι ή να μαγειρευτούν για εσάς στην εκδήλωση. Υπάρχουν επίσης εκθέματα των παραδοσιακών περιφερειακών χορογράφων της Γαλικίας και μια σειρά από πάγκους τέχνης και χειροτεχνίας που κάνουν μια γοητευτική εκδήλωση.

Fiesta de la Empanada και Allariz

Ενώ οι empanadas στην πλειοψηφία της Νότιας Αμερικής και σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας είναι αρτοσκευάσματα με γέμιση, η γαλικανική empanada είναι αρκετά διαφορετική και προετοιμάζεται σαν πίτα, με μια ποικιλία γεμισμάτων μαγειρεμένα στην κορυφή μιας ζύμης. Μπορούν να συμπεριληφθούν διάφορα σφραγίσματα κρέατος, ψαριών και λαχανικών, και αυτό το φεστιβάλ στο Allariz γιορτάζει την υπέροχη και μοναδική προσέγγιση που ακολουθείται στην empanada στη Γαλικία. Για να δημιουργήσετε μια όρεξη για να φάτε μία από τις πολλές ποικιλίες της empanada που προσφέρονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, υπάρχει επίσης ένα triathlon, ή μπορείτε να είστε λίγο πιο χαλαροί και να απολαύσετε κάποια από την τοπική μουσική αντ 'αυτού!