Πότε να κάνετε το Camino De Santiago: ένας οδηγός για τις διαδρομές και τον καιρό

Οι καλύτεροι μήνες για να περπατήσετε, ποδήλατο ή αλλιώς να ταξιδέψετε το μονοπάτι

Το Camino de Santiago είναι ένα μονοπάτι που αναφέρεται σε διαδρομές προσκυνήματος, επίσης γνωστές ως οδοιπορικά ταξίδια, που οδηγούν στο ιερό του Αποστόλου Αγίου Ιακώβου του Μεγάλου. Αυτή η διαδρομή είναι κοινή για ταξιδιώτες που απολαμβάνουν πεζοπορία, ποδηλασία και περιηγήσεις, καθώς και για όσους ακολουθούν το δρόμο για πνευματική ανάπτυξη και για άλλους πρόσθετους θρησκευτικούς λόγους.

Η διαδρομή είναι επίσης γνωστή ως ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου και άλλες παρόμοιες παραλλαγές, όπως το St.

Τον τρόπο, το μονοπάτι ή το ίχνος του Τζέιμς. Υπάρχουν επίσης αρκετές αναφορές στην πορεία που είναι γνωστή ως η διαδρομή του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα καθώς και ο δρόμος προς το Σαντιάγκο. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά προσκυνήματα στον Μεσαίωνα με αρκετές διαδρομές που ξεκίνησαν σε διάφορες τοποθεσίες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας .

Πόσο καιρό χρειάζεται να κάνει το Camino De Santiago

Κάνοντας όλη τη δημοφιλή διαδρομή του Camino de Santiago, το Camino Frances, θα διαρκέσει κατά μέσο όρο 30-35 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το πόσα χιλιόμετρα ταξιδεύουν, ποδήλατα ή ποδηλασία την ημέρα και τελειώνοντας τη διαδρομή μέσα σε περίπου ένα μήνα σημαίνει ότι ταξιδεύετε περίπου 14-16 μίλια την ημέρα. Αυτή η συνιστώμενη διαδρομή ξεκινάει από το St Jean Pied de Port στη Γαλλία στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Πότε να κάνετε το ταξίδι στο Camino De Santiago

Η απόφαση για το πότε θα γίνει το Camino de Santiago εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό και τον αριθμό των ανθρώπων που ταξιδεύουν μαζί.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν μια ιδιωτική εμπειρία και άλλοι σαν τα πλήθη. Πρόσθετοι ταξιδιώτες μπορούν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες όπως το κρύο ή ακραία θερμότητα καλύτερα από άλλες.

Το έδαφος ποικίλλει σημαντικά στο Camino de Santiago . Οι ορεινοί περαστικοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι το χειμώνα. Δεν είναι δυνατό να κάνετε το χειμώνα, αλλά είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις συμβουλές άλλων ταξιδιωτών και του προσωπικού του ξενώνα πριν ξεκινήσουν κάθε πρωί.

Συνιστάται επίσης οι ταξιδιώτες να ακολουθούν τις προγνώσεις καιρού, να προετοιμαστούν για ασφαλέστερη διαδρομή και να εγκαταλείψουν το ταξίδι εξ ολοκλήρου εάν είναι απαραίτητο.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια στο Camino de Santiago είναι πολύ διαφορετικά από το χειμώνα. Πολλοί άνθρωποι γεμίζουν τους ξενώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ξεκινήσουν πολύ νωρίς το πρωί για να πάρουν έναν καλό ξενώνα μέχρι το βράδυ. Αν και οι καιρικές συνθήκες είναι απίθανο να απαγορεύσουν τους ταξιδιώτες από το να φινίρουν το Camino de Santiago, οι συνθήκες υποδοχής μπορεί να κάνουν το ταξίδι δυσάρεστο ή ακόμα και αφόρητο. Οι ταξιδιώτες πρέπει να πίνουν πολύ νερό όταν ταξιδεύουν το καλοκαίρι.

Καιρικές συνθήκες στο Camino de Santiago καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους

Τι είναι το έτος Jacobean

Οι ταξιδιώτες που έχουν κάποια ευελιξία σε ποιο χρόνο θα κάνουν το Camino θα πρέπει να εξετάσουν την αναμονή ή την αποφυγή των Jacobean Years. Ένα έτος Jacobean είναι όταν η ημέρα του Αγίου Ιακώβου (25 Ιουλίου) πέφτει σε μια Κυριακή. Είναι γνωστό στα ισπανικά ως Año Santo Jacobeo, στη Γαλικία ως Ano Santo Xacobeo, και μερικές φορές αναφέρεται στα αγγλικά ως Jubilee Year, Holy Compostellan Year, ή μόλις το ιερό έτος.

Τα επόμενα χρόνια είναι τα επερχόμενα Ιακώβ:

Τι συμβαίνει σε ένα έτος Jacobean

Για τους Καθολικούς, η επίσκεψη στο Santiago de Compostela σε ένα έτος Jacobean είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Αν πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, οι Καθολικοί θα λάβουν «ευχαρίστηση στην Ολομέλεια» κατά την επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Santiago de Compostela. Η Puerta Santa (Ιερά Πόρτα) στον καθεδρικό ναό Santiago de Compostela, συνήθως κλειστή, είναι ανοιχτή για όλο το χρόνο.

Σε μια εποχή Jacobean, θα υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί προσκυνητών στο Camino de Santiago. Αριθμοί περισσότεροι από τριπλούς σε ένα έτος Jacobean, με μια τεράστια συγκέντρωση γύρω από την ημέρα του Αγίου Ιακώβου ειδικότερα. Αυτό σημαίνει ότι το περπάτημα στα τέλη Ιουνίου και τον Ιούλιο θα δει μια ακόμη πιο ανταγωνιστική μάχη για τα κρεβάτια ξενώνα από το συνηθισμένο.