Πού να μείνετε για τις διακοπές σας στην Ισπανία

Η Ισπανία διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων - ανεξάρτητα από το επίπεδο άνεσης και τιμής που έχετε συνηθίσει, θα υπάρχει ένα κατάλυμα που σας ταιριάζει στην Ισπανία. Ακολουθεί μια επισκόπηση των διαθέσιμων τύπων διαμονής.

Παραδότες

ΕΝΑ parador είναι ένα πολυτελές κρατικό ξενοδοχείο. Τα περισσότερα βρίσκονται σε κάστρα ή πρώην μοναστήρια. Η υπηρεσία μπορεί να είναι όπως θα περίμενε κανείς από μια κρατική οργάνωση και μερικές φορές η ηλικία του κτιρίου μπορεί να καταστήσει ορισμένες εγκαταστάσεις ανέφικτες (όπως σάουνα), αλλά η ρύθμιση δεν θα είναι η δεύτερη.

Ιδιωτικά δωμάτια / διαμερίσματα, ανταλλαγή κατοικίας και καγιάκ

Η Airbnb είναι η υπηρεσία καταλύματος που παίρνει τον online κόσμο από καταιγίδα. Οι ντόπιοι στην Ισπανία (και σε όλο τον κόσμο) προσφέρουν το ελεύθερο δωμάτιό τους στην ασφαλή ιστοσελίδα του Airbnb. Κάνουν λίγα επιπλέον μετρητά και καταλύουμε σε χαμηλότερες τιμές από ό, τι στα παραδοσιακά ξενοδοχεία. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;

Εναλλακτικά, αν έχετε ένα κενό διαμέρισμα δικό σας θα θέλατε γέμισμα, ένα σπίτι ανταλλαγή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρει αυτό που κανονικά θα ήταν ακριβό κατάλυμα κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Αν δεν έχετε ένα σπίτι για να ανταλλάξετε, ίσως μπορείτε να δανειστείτε απλώς καναπέ κάποιου για λίγες μέρες (γνωστό ως «couchsurfing»). Ο οικοδεσπότης σας θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως εύχρηστος οδηγός για τον προορισμό σας.

Ελέγξτε τη σελίδα μας στο Home Exchange και Couchsurfing για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οικονομικά ξενοδοχεία και hostels backpackers

Εάν δεν έχετε μετρητά ή προτιμάτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας σε άλλες αναζητήσεις, θα είστε ευτυχείς να μάθετε ότι υπάρχουν πολλά οικονομικά ξενοδοχεία στην Ισπανία.

Οι περισσότερες τουριστικές πόλεις θα έχουν ένα ζευγάρι backpackers ξενώνα (όπου κοιμάστε συνήθως σε έναν κοιτώνα), ενώ υπάρχουν και οι κρατικοί ξενώνες νεότητας.

Hosteling International Youth Hostel ή Backpacker's Hostel;

Εάν θέλετε να πληρώσετε τις τιμές κάτω από το βράχο και δεν σας πειράζει να μοιραστείτε ένα δωμάτιο με τους ξένους, ένας ξενώνας νεότητας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μείνετε στην Ισπανία.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ξενώνων νεότητας στην Ισπανία: επίσημοι Hosteling International Hostels ή ανεξάρτητοι ξενώνες για ξενώνες - οι οποίοι προσφέρουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες.

Σημειώστε ότι μιλάμε για dormitory-style ξενώνες εδώ, όχι τα οικονομικά ξενοδοχεία που ονομάζονται hosteles στα ισπανικά. Το ισπανικό για τον «ξενώνα νεολαίας» είναι νεαρόχρωμο .

Backpackers Hostels Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Hostelling Διεθνή Ξενώνες Ξενώνων Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ξενοδοχεία με μέση τιμή και σύνταξη ή hostel

Αυτή είναι πιθανώς η πιο κοινή μορφή ξενοδοχείου στην Ισπανία.

Όλα είναι σχεδόν τα ίδια! Μπορείτε να περιμένετε τα περισσότερα (αλλά όχι όλα) για να έχετε κλιματισμό (ελέγξτε!) Και τις γενικές ανέσεις που χρειάζεστε, αλλά χωρίς τα φανταχτερά πράγματα που δεν θα έχετε. Οι καλύτερες τιμές μπορούν να βρεθούν μόνο με την εμφάνιση και την ερώτηση σχετικά με τα δωμάτια, αλλά για την ειρήνη του μυαλού, βιβλίο εκ των προτέρων.

Casas Rurales

Το Casas Rurales είναι εξοχικά σπίτια που μπορούν να κυμανθούν από ένα δωμάτιο σε μια μικρή κατοικία στη μέση του πουθενά σε ένα μεγαλόπρεπο αρχοντικό. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα. Εδώ είναι μια επισκόπηση των casas rurales που πηγαίνει σε μεγαλύτερο βάθος

Πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Αν είναι πολυτέλεια που ακολουθείτε, η Ισπανία το έχει άφθονο. Ίσως τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στην Ισπανία είναι το Reina Victoria και το Ritz στη Μαδρίτη και το Londres y de Inglaterra του Σαν Σεμπαστιάν, παρόλο που οι υπηρεσίες στο τελευταίο δεν είναι αυτό που κάποτε ήταν.