Τι είναι το Casas Rurales;

Τα Casas rurales είναι κυριολεκτικά «αγροτικά σπίτια», αλλά ο όρος καλύπτει όλα τα είδη καταλυμάτων: επιπλωμένα δωμάτια, μίνι-ξενοδοχεία, αγροικίες, βίλες και αγροκτήματα. Αυτό που έχουν όλοι κοινό είναι ότι βρίσκονται έξω στην όμορφη ισπανική ύπαιθρο και αγνοούνται από τους περισσότερους τουρίστες - το 90 τοις εκατό των κρατήσεων στα ισπανικά 13.000 casas rurales είναι από καταλαβαίνω Ισπανούς που διαφεύγουν από την ασκημένη ζωή της πόλης.

Δεδομένου ότι πολλοί από τους σημερινούς ταξιδιώτες επιθυμούν ένα φυσικό περιβάλλον, τοπικά φαγητά και κρασιά, οικεία περιβάλλοντα και επαφή με τους ντόπιους, το πρόγραμμα casas rurales είναι ιδανικό. Η προσθήκη στην τεράστια επιτυχία είναι η ελκυστική τιμολόγηση (οι ταξιδιώτες που δεν βασίζονται σε ευρώ, σημειώνουν), αν και ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το στυλ, την περιοχή και την ποιότητα.

Παραδείγματα του Casas Rurales

Κάποια τυπικά casas rurales, με τιμές δείγματος.

Άλλα χαρακτηριστικά του Casas Rurales

Πού είναι το Casas Rurales ;

Το Casas rurales βρίσκεται στις ακόλουθες τοποθεσίες στην Ισπανία:

Σε συνδυασμό με τον οικολογικό τουρισμό, όπως δραστηριότητες πεζοπορίας και κατασκήνωσης, άλλες κοντινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν γήπεδα γκολφ, στάβλους, κολύμπι, ενοικιάσεις ποδηλάτων, επισκέψεις στον κόλπο και πολλά άλλα.

Οι οικοδεσπότες είναι έτοιμοι να καθοδηγήσουν τους επισκέπτες στη σωστή δραστηριότητα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προσφέρουν τη δική τους πισίνα για μια βουτιά.

Πώς να κάνετε κράτηση σε ένα αγροτικό σπίτι

Εάν τα ταξιδιωτικά σχέδια περιλαμβάνουν συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, είναι δυνατό να βρείτε καταλύματα μέσω μιας εκλεπτυσμένης αναζήτησης στο Web και να κάνετε κράτηση ανεξάρτητα. Πολλοί είναι εγγεγραμμένοι στον ιστότοπο ενός περιφερειακού τουριστικού γραφείου ή ως μέρος ενός δικτύου (δείτε τους παραπάνω συνδέσμους).

Από τον Casas Rurales στον Posadas Reales: Ισπανία του Casas Rurales υψηλού επιπέδου

Ο ανταγωνισμός για τους απαιτητικούς ταξιδιώτες που επιθυμούν καταλύματα υψηλής ποιότητας σε φυσικά περιβάλλοντα, πόλεις με ιστορική σημασία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική που αποκαταστάθηκε σε αδιανόητη ομορφιά και υπηρεσίες λευκών γαντιών δημιούργησε το νέο 45-μέλος σήμα κατατεθέν Posadas Reales στην περιοχή Castilla y Leon Posadas Reales στην Καστίγια και Λεόν).

Η αναβαθμισμένη από την κυβέρνηση αναβάθμιση σε αυτήν την εξαιρετική κατηγορία είναι μοναδική για το πρόγραμμα αγροτικού τουρισμού της Ισπανίας. Οι δημοφιλείς πόλεις της περιοχής, όπως η Σαλαμάνκα και η Σεγκόβια, είναι ένα εύκολο ταξίδι από τη Μαδρίτη και διαθέτουν 11 Posadas Reales μέσα στα περίχωρά τους. Η περιοχή έχει πάνω από το ήμισυ της ιστορικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της χώρας και τον μεγαλύτερο αριθμό χωρών της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μέχρι το τέλος του 2007, η σιδηροδρομική υπηρεσία AVE υψηλής ταχύτητας θα έπρεπε να επεκταθεί στο Βαγιαδολίδ . Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ταξίδι από τη Μαδρίτη θα διαρκέσει μόλις 55 λεπτά, αναμένεται ότι το Posadas Reales θα είναι ακόμα πιο δημοφιλές στους Ισπανούς. Έχουν ήδη καταστήσει την περιοχή τον δημοφιλέστερο εθνικό προορισμό τους.

Κανονισμός του Casas Rurales

Πριν από μια δεκαετία, ένα κυβερνητικό σχέδιο προσέφερε χρηματοδότηση σε ιδιοκτήτες γαιοκτημόνων, ευγενείς, αγροτικούς λαϊκούς και μικρούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων για να ξεδιπλώσουν τις ιδιοκτησίες τους ή να δημιουργήσουν νέες σε αγροτικές περιοχές.

Γνωστή ως casas rurales , αγροτικός τουρισμός ή οικολογικός τουρισμός, η οδηγία προσέλκυσε επίσης τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στο ξενοδοχείο να επενδύσουν ιδιωτικά χρήματα σε ιδρύματα που ανήκουν στην αγορά και να συμμετάσχουν στο casas rurales bandwagon. Όμως, η μεγάλη εισροή των κατόχων δημιούργησε μια σειρά από στυλ και ποιότητα λόγω κυρίως των 17 περιφερειών της Ισπανίας που εφαρμόζουν τα δικά τους πρότυπα και ελέγχους. Αυτό που προέκυψε είναι μια ευρεία ερμηνεία του όρου "αγροτικό σπίτι". Το χάος έχει εξομαλυνθεί κάπως, και η χρηματοδότηση έχει φύγει, αλλά το μίγμα εξακολουθεί να περιλαμβάνει κατώτερης ποιότητας σπίτια και διαμερίσματα με μαζικές αιώνες παλιές εκκλησίες διακοσμημένες με εξαιρετικά οικογενειακά κειμήλια, στα νεκρά πανέμορφα μικρά ξενοδοχεία, σε νέα σαλέ εξοπλισμένα με το μινιμαλιστικό πνεύμα σε γενιές - παλιές, ζεστές οδικές κατοικίες. Σήμερα, οι εγκαταστάσεις που υπόκεινται σε ρύθμιση από την κυβέρνηση πρέπει να διαθέτουν άδεια εκμετάλλευσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ψάξει για αυτόν τον αριθμό στην τοποθεσία Web της περιουσίας. Εάν δεν υπάρχει, ρωτήστε εάν η τοπική κυβέρνηση εγκρίνει τη διαμονή.