Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στον Καναδά;

Σχεδιάζοντας τον προϋπολογισμό ταξιδιού σας στον Καναδά

Να υπολογίσετε πόσα χρήματα στον προϋπολογισμό για το ταξίδι σας στον Καναδά είναι ένα βασικό βήμα για τον προγραμματισμό των διακοπών σας. Θέλετε να πληρώσετε τα χρήματά σας με τον πιο έξυπνο τρόπο για τις διακοπές του Καναδά που σας ταιριάζει καλύτερα. Οι εκπλήξεις μπορεί να είναι ωραίες - όπως μια επισήμανση Drake - αλλά όχι στο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας.

Ο Καναδάς είναι σχετικά ακριβός ταξιδιωτικός προορισμός, κυρίως λόγω του μεγέθους του (πολλά ταξίδια μεταξύ των τόπων) και των φόρων του: ακόμη περισσότερο λόγος για να σχεδιάσετε προσεκτικά το ταξίδι σας και τον προϋπολογισμό του.

Προϋπολογισμός για ένα ταξίδι στον Καναδά καλύπτει πολλές από τις ίδιες κατηγορίες όπως για ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και οι τιμές είναι παρόμοιες με εκείνες στις Ηνωμένες Πολιτείες με ορισμένες διαφορές. Καναδικοί φόροι θα προστεθούν στο λογαριασμό πολλών από τις αγορές σας στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων των ενδυμάτων, των διανυκτερεύσεων και της τραπεζαρίας. Αυτοί οι φόροι μπορούν να αυξήσουν το λογαριασμό σας έως και 15%.

Η μεταφορά, η διαμονή, το φαγητό και το πράσινο φαγητό θα φάνε το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών σας, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες εκτιμήσεις για τον Καναδά, όπως ο φόρος επί των πωλήσεων. Η εξοικονόμηση και οι δαπάνες με σύνεση είναι δυνατές για κάθε κατηγορία (εκτός από το θλιβερό φόρο επί των πωλήσεων που είναι γεγονός της ζωής στον Καναδά) με λίγη προοπτική.

Όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε καναδικά δολάρια και από το 2017. Τα περισσότερα καναδικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα αποδέχονται πιστωτικές κάρτες.

Ταξίδι προϋπολογισμού εναντίον ταξιδιού πολυτελείας

Φυσικά, όπως και κάθε χώρα, ο Καναδάς προσφέρει μια σειρά ταξιδιωτικών εμπειριών από τον προϋπολογισμό στην πολυτέλεια.

Μπορείτε να μείνετε σε ξενώνα ή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη. Μια δημοφιλής μορφή ταξιδιού που απευθύνεται τόσο σε πεντικιούχους όσο και σε μεγάλους ξοδέλες είναι το κάμπινγκ, το οποίο όχι μόνο φωτίζει το οικονομικό φορτίο αλλά δίνει πρόσβαση στα όμορφα φυσικά τοπία του Καναδά.

Οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό στον Καναδά πρέπει να προγραμματίσουν να ξοδέψουν μέχρι και $ 100 ημερησίως, η οποία περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε κάμπινγκ, ξενώνα, κοιτώνα ή οικονομικό ξενοδοχείο, τρόφιμα από σούπερ μάρκετ ή εστιατόρια γρήγορου φαγητού, μέσα μαζικής μεταφοράς και περιορισμένα αξιοθέατα.

Οι ταξιδιώτες μεσαίας κατηγορίας θα πρέπει να έχουν προϋπολογισμό μεταξύ 100 και 250 δολαρίων, ενώ οι ταξιδιώτες υψηλού επιπέδου θα πρέπει να προγραμματίσουν να ξοδέψουν τουλάχιστον 250 δολάρια την ημέρα, η οποία περιλαμβάνει νύχτα σε ξενοδοχείο ή θέρετρο με τις κατάλληλες τιμές, τα περισσότερα γεύματα και τα αξιοθέατα.

Να φτάσετε στον Καναδά

Ο αεροπορικός ναύλος στον Καναδά εξαρτάται προφανώς από το πού ταξιδεύετε, εντούτοις. σε γενικές γραμμές, ο Καναδάς είναι από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο για να πετάξει.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Καναδά είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Toronto Pearson και μπορείτε να πετάξετε απευθείας από πολλές πόλεις του κόσμου.

Τα διεθνή αεροδρόμια του Βανκούβερ και του Κάλγκαρι στο δυτικό Καναδά και το διεθνές αεροδρόμιο Μόντρεαλ-Τρουντού στο Κεμπέκ στην άλλη πλευρά της χώρας είναι οι άλλοι σημαντικοί αερολιμενικοί κόμβοι της χώρας.

Ίσως θελήσετε να εξετάσετε την πτήση σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ και την οδήγηση στον Καναδά. Ειδικά με την εγγύτητα, για παράδειγμα, του Μπάφαλο και του Τορόντο , η πτήση προς τις ΗΠΑ μπορεί να είναι μια φθηνότερη και ακόμα πιο βολική επιλογή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να επισκεφτείτε τον Καναδά .

Προϋπολογισμός διαμονής

Η διαμονή στον Καναδά θα πρέπει πιθανώς να φτάσει στο μισό περίπου των ημερήσιων δαπανών σας. Η χώρα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ξενώνων, κοιτώνων, ενοικιαζόμενων ενοικιαζόμενων διανυκτερεύσεων και ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων διεθνών εμπορικών σημάτων όπως το Holiday Inn, το Sheraton, το Hilton, το Four Seasons κ.λπ.

Τα καταλύματα εξοικονόμησης κόστους περιλαμβάνουν ξενώνες, πανεπιστημιακούς κοιτώνες (που είναι εξαιρετικοί αποταμιευτές χρημάτων, ειδικά το καλοκαίρι, όταν οι μαθητές βρίσκονται έξω), κατασκηνώσεις, μοτέλ και οικονομικά ξενοδοχεία (2 αστέρων), όπως το Super 8 και το Days Inn (και τα δύο μέρη της Wyndham Worldwide) , Travelodge ή Comfort Inn. Αυτές οι μέτριες επιλογές διαμονής θα περιλαμβάνουν μερικές φορές πρωινό και θα πρέπει να κοστίζουν μεταξύ $ 25 έως $ 100 ανά διανυκτέρευση.

Τα μοτέλ εκτός των μεγάλων πόλεων θα προσφέρουν συχνά δωμάτια κάτω από $ 100 ανά διανυκτέρευση.

Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, αν και ποικίλλουν σημαντικά, προσφέρουν εξαιρετική ευκαιρία για να εξοικονομήσετε χρήματα σε γεύματα εστιατορίων, πάρκινγκ, wifi και άλλα έξοδα που θα πληρώσετε σε ένα ξενοδοχείο.

Τα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και τα καταλύματα (3 ή 4 αστέρων) στον Καναδά θα διαρκούν από 100 έως 250 δολάρια για μεγάλες πόλεις και λιγότερες σε πόλεις ή σε μικρότερες πόλεις.

Η τιμή του ξενοδοχείου μπορεί να περιλαμβάνει πρωινό.

Τα πολυτελή καταλύματα περιλαμβάνουν θέρετρα, ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας, καταλύματα και ξενώνες (4 ή 5 αστέρων) που κυμαίνονται από $ 200 έως $ 500 +. Αυτά τα ξενοδοχεία μπορεί να περιλαμβάνουν ή όχι πρωινό. Πολλές τιμές θέρετρων θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα γεύμα.

Θυμηθείτε ότι οι φόροι στο εύρος του 18% θα προστεθούν στον λογαριασμό σας στο ξενοδοχείο, οπότε η διαμονή ενός ξενοδοχείου αξίας $ 100 είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στα $ 120.

Μεταφορές Προϋπολογισμός

Το κόστος μεταφοράς μπορεί να είναι αρκετά απότομο στον Καναδά. Ιδιαίτερα δεδομένου ότι η χώρα είναι τόσο μεγάλη, κάνοντας το δρόμο σας πέρα ​​από αυτό μπορεί να σημαίνει δαπανηρές αεροπορικές πτήσεις, εισιτήρια τρένου ή φυσικό αέριο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα περιορίσουν την έκταση του ταξιδιού τους στον Καναδά και θα καλύψουν μόνο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, όπως η Δυτική Ακτή, η περιοχή Τορόντο / Νιαγάρα ή / και το Μόντρεαλ Κεμπέκ ή / και η Ανατολική Ακτή, η οποία περιλαμβάνει τις επαρχίες Maritimes.

Οι περισσότεροι άνθρωποι νοικιάζουν αυτοκίνητο όταν επισκέπτονται τον Καναδά, καθώς τους δίνει ευελιξία και επειδή το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σχετικά υψηλό. Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε ή να τερματίσετε την επίσκεψή σας σε μια μεγάλη πόλη, όπως το Τορόντο ή το Μόντρεαλ, ένα αυτοκίνητο είναι γενικά περιττό και μπορείτε να αποθηκεύσετε στο πάρκινγκ.

Οι Καναδοί δεν χρησιμοποιούν το τρένο με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι Ευρωπαίοι. Ναι, υπάρχει ένα εθνικό σύστημα τρένων, αλλά οι προορισμοί, οι συνδέσεις και η κανονικότητα δεν είναι μεγάλες, ιδίως λόγω του απότομου κόστους. Παρ 'όλα αυτά, το τρένο VIA είναι ένας χαλαρωτικός και γραφικός τρόπος να φτάσετε στον Καναδά και να έχετε δωρεάν wifi.

Τα λεωφορεία είναι σίγουρα ο φθηνότερος τρόπος για να κάνετε ένα μακρύ ταξίδι, αλλά φυσικά, το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο γρήγορα όσο το τρένο. Το Megabus είναι μια γραμμή λεωφορείου που προσφέρει υπηρεσία έκπτωσης με έκπτωση στο Νότιο Οντάριο και το Κεμπέκ. Όλα τα λεωφορεία έχουν δωρεάν wifi και οι ναύλοι μπορούν να είναι τόσο χαμηλές όσο μερικά δολάρια ανά ώρα ταξιδιού.

Ο Καναδάς δεν είναι διάσημος για τα αεροπορικά εισιτήρια με έκπτωση και δεν υπάρχει τίποτα συγκρίσιμο με αυτά όπως η Ryanair στην Ευρώπη. Οι αεροπορικές εταιρίες WestJet, Jazz, Porter Air και New Leaf είναι το καλύτερο σας στοίχημα για να κερδίσετε μια πτήση.

Τα ταξί είναι ένας γρήγορος τρόπος να ξεφύγετε από μεγάλες πόλεις, αλλά λιγότερο διαθέσιμες είναι οι πιο αγροτικές που είστε. Τα έξοδα ταξί καθορίζονται γενικά από το μετρητή, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου υπάρχουν σταθερές τιμές από τα μεγάλα αεροδρόμια.

Τα ταξί στον Καναδά ξεκινούν με σταθερό επιτόκιο περίπου 3,50 $ και στη συνέχεια χρεώνουν 1,75 έως 2 $ ανά χιλιόμετρο.

Κόστος για ενοικίαση αυτοκινήτου ανά ημέρα στον Καναδά: $ 30 έως $ 75.

Κόστος για επιστροφή VIA εισιτήριο τρένου Τορόντο προς Μόντρεαλ: $ 100 έως $ 300.

Ένα αεροπορικό εισιτήριο από το Τορόντο στο Βανκούβερ $ 220 έως $ 700.

Το κόστος του τρένου από το Χάμιλτον στο Τορόντο (περίπου 1,5 ώρες) είναι 12,10 δολάρια.

Η ελαφριά σιδηροδρομική γραμμή από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ στο κέντρο του Βανκούβερ (30 λεπτά) κοστίζει $ 7 έως $ 10.

Οι μάρκες του μετρό του Μόντρεαλ κοστίζουν $ 2,25 έως $ 3,25.

Κόστος τροφίμων και ποτών

Το κόστος των τροφίμων στον Καναδά είναι ελαφρώς πιο ακριβό από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέρει λόγω του φόρου 10% έως 15% που θα προστεθεί στον λογαριασμό σας στο εστιατόριο στο τέλος του γεύματος. Οι τιμές που παρατίθενται στο μενού είναι γενικά προ φόρων. Αυτό σημαίνει ότι εάν παραγγείλετε ένα μπιφτέκι αξίας 10 $, ο λογαριασμός σας, ανάλογα με την επαρχία, θα είναι στην πραγματικότητα περίπου 11,30 δολάρια. Στη συνέχεια, θα προσθέσετε άλλα 2 δολάρια για την άκρη, οπότε ο συνολικός λογαριασμός θα είναι περίπου 13 δολάρια.

Οι υπαίθριες αγορές φρέσκων τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ προσφέρουν την ευκαιρία να αγοράσουν τον τοπικό ναύλο και να εξοικονομηθούν τα έξοδα για την τραπεζαρία του εστιατορίου.

Το αλκοόλ θα φορολογείται επίσης σε εστιατόρια σε διάφορες τιμές ανά χώρα ανά επαρχία. Μερικές φορές οι φόροι επί του οινοπνεύματος συμπεριλαμβάνονται στην εισηγμένη τιμή, όπως στο καταστήματα LCBO (Board of Control Board of Ontario) στο Οντάριο.

Πρωινό σε ένα δείπνο: $ 15.

Καφές στο Starbucks: $ 3 έως $ 7.

Δείπνο για δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, στο εστιατόριο με καλό φαγητό: $ 200 +.

Διασκέδαση & Αξιοθέατα, Δαπάνες Δείγματος

Εισιτήρια κινηματογράφου: $ 12 έως $ 18.

Τυπικό κόστος εισόδου στο μουσείο: $ 12 έως $ 22.

Πακέτο συμμετοχής στο θεματικό πάρκο του Wonderland του Καναδά (περιλαμβάνει βόλτες, αλλά όχι στάθμευση ή φαγητό): $ 50.

Εκδρομή παρακολούθησης φαλαινών (3 ώρες): $ 50 έως $ 120, ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους και τον αριθμό των επιβατών.

Πολλές από τις μεγάλες καναδικές πόλεις θα έχουν ένα δελτίο αξιοθέατων που θα σας εξοικονομήσει χρήματα αν επισκεφθείτε μια σειρά από αξιοθέατα μέσα σε μια ορισμένη περίοδο.

Χώρος στάθμευσης 3 έως 10 $ ανά ώρα ή 25 € ανά ημέρα. Τα ξενοδοχεία σε μεγάλες πόλεις θα χρεώνουν περίπου 45 δολάρια την ημέρα για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό σας.

Ενημερωτικό δελτίο σκι για μια μέρα στο Whistler : $ 130, Ενηλίκων σκι για μια μέρα στο Mount Tremblant : $ 80.

Αλλα έξοδα

Η κατάρρευση είναι συνηθισμένη στον Καναδά σε ολόκληρη τη χώρα. Σε γενικές γραμμές οι Καναδοί ανέρχονται σε 15% έως 20% για υπηρεσίες όπως εστιατόρια και μπαρ, κομμωτήρια, αισθητικοί, οδηγοί καμπίνας, καπετάνιοι ξενοδοχείων και πολλά άλλα.

Για τους περισσότερους casual επισκέπτες στον Καναδά, η καλύτερη συμβουλή για τη μετατροπή των χρημάτων είναι να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για αγορές και να κάνετε μεγαλύτερες αναλήψεις σε τοπικό νόμισμα ATM στις καναδικές τράπεζες για να σας διαρκέσουν λίγες μέρες και να αποφύγετε συχνές αμοιβές απόσυρσης.