Επισκεφθείτε τον Elk στην κοιλάδα Boxley, Αρκάνσας

Ο Elk ήταν κάποτε κοινός σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Αρκάνσας. Λόγω της μείωσης του οικοτόπου, οι αριθμοί τους σιγά σιγά μειώθηκαν. Το είδος του λοφίου που ήταν εγγενής στο Αρκάνσας ( Cerrus elaphus canadensis ) εξαφανίστηκε στη δεκαετία του 1840.

Το 1933, η αμερικανική δασική υπηρεσία εισήγαγε το Rocky Mountain elk ( Cersus elaphus nelsoni ) στο Μαύρο Ορεινό Καταφύγιο του Franklin County. Αυτοί οι τύποι είχαν επίσης φύγει από τη δεκαετία του 1950.

Το 1981, το παιχνίδι Αρκάνσας και το ψάρι αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά.

Κατά τα έτη μεταξύ 1981 και 1985, απελευθερώθηκαν 112 elk κοντά στο Pruitt στην κομητεία Newton, κατά μήκος του Buffalo National River.

Αρκάνσας Elk Σήμερα

Ένα πρόγραμμα θερμικής υπέρυθρης ανίχνευσης που ξεκίνησε το 1994 παρείχε ακριβείς πληροφορίες για τους αριθμούς και την κατανομή των αλίμων. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1994, υπολογίστηκαν 312 elk σε περιοχές που ερευνήθηκαν κανονικά με ελικόπτερο, οι οποίες περιελάμβαναν δημόσια και παρακείμενα ιδιωτικά εδάφη κατά μήκος των άνω και μεσαίων τμημάτων του ποταμού Μπάφαλο, ορισμένες εθνικές δασικές εκτάσεις και ιδιωτική γη σε τμήματα των κομητειών Boone και Carroll.

Ώρα της ημέρας για να δείτε τον Elk

Σε γενικές γραμμές, elk είναι έξω στα χωράφια σε sunup και ηλιοβασίλεμα. Μου έχουν πει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κανονικά υποχωρούν στο δάσος γύρω στις 6:30 π.μ. και βγαίνουν γύρω στις 5-6 μ.μ. Κατά τους πιο δροσερούς μήνες, μπορείτε να τα δείτε μέχρι τις 8 το πρωί ή από τις 4 μ.μ. Νύχτα.

Ώρες του χρόνου για να δείτε τον Elk

Τον Σεπτέμβριο και τις αρχές Οκτωβρίου είναι όταν οι άλκοι εκτρέφονται (rut).

Αυτή είναι η αγαπημένη στιγμή για τους παρατηρητές άγριας πανίδας, επειδή οι ταύροι είναι πολύ δραστήριοι. Τα μοσχάρια γεννιούνται τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα νεαρά μωρά είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν επειδή τα θηλυκά τα κρατούν κρυμμένα. Τα αντρικά κέρατα πέφτουν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Την άνοιξη και το καλοκαίρι καλύπτονται με βελούδινη επίστρωση.

Τους γυαλίζουν για τη διαδρομή το χειμώνα.

Πού να δείτε τον Elk

Το καλύτερο μέρος για να δείτε τον Elk είναι η κοιλάδα Boxley, γύρω από τον εθνικό ποταμό Buffalo. Υπάρχει ένας εξαιρετικός ιστότοπος με χάρτες της κοιλάδας Boxley που ονομάζεται Φωτογραφία Άγριας Ζωής του Αρκάνσας. Έχει μεγάλη πληροφόρηση και δημοσιεύει ενημερώσεις σχεδόν εβδομαδιαίως. Μπορείτε επίσης να σταματήσετε στο κέντρο Ponca Elk στην εθνική οδό Arkansas 43 στο Newton County για να λάβετε πληροφορίες.

Υπάρχει ένας χώρος προβολής που έχει επισημανθεί κοντά στο κέντρο των elk, αλλά κανείς δεν είπε στον elk ότι πρέπει να είναι εκεί. Είναι πολύ σπάνιο να εντοπίσουμε ένα άλκ στην περιοχή προβολής. Είναι καλύτερα να μετακομίσετε σε άλλες περιοχές γύρω από το ξενοδοχείο.

Elk Συμβουλές προβολής

Η γη στην κοιλάδα Boxley δεν είναι δημόσια. Να είστε ευγενικοί και με σεβασμό στην ιδιωτική ιδιοκτησία. Οδηγήστε αργά (θα χρειαστείτε ούτως ή άλλως επειδή η διαδρομή είναι καμπύλη). Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο σε ένα μέρος. Υπάρχουν συχνά άλλοι άλλοι στο δρόμο.

Elk είναι άγρια ​​ζώα και μπορεί να είναι επικίνδυνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της διαδρομής (αναπαραγωγική περίοδος). Μην προσπαθήσετε να τα κυνηγήσετε ή να τα συγκρατήσετε. Μην προσπαθήσετε να τους πετάξετε. Αυτά είναι άγρια ​​ζώα.

Elk Κυνήγι

Ένα πρόγραμμα κυνηγιού elk ιδρύθηκε το 1998. Το κυνήγι είναι περιορισμένο. Κατά τη διάρκεια της θηρευτικής περιόδου του Αρκάνσας το 2001, οι κυνηγοί συγκομίστηκαν 18 ταύρους και 34 αντέρτες.

Από αυτούς που συγκομίστηκαν, οι κυνηγοί πήραν 22 για δημόσια εδάφη και 30 για ιδιωτικές εκτάσεις.

Οι κυνηγοί επιλέγονται με τυχαία κλήρωση για περιορισμένο αριθμό αδειών που ισχύουν για κυνηγόσκυλο σε δημόσιες ζώνες κυνηγιού (οι ζώνες αυτές περιλαμβάνουν κάποια ιδιωτική γη που είναι επίσης ανοιχτή για κυνήγι αλόγων με άδεια γαιοκτήμονα). Οι κυνηγοί που έχουν λάβει άδεια για ιδιωτική ζώνη κυνηγιού (δεν υπάρχει δημόσιος χώρος εντός της ζώνης) πρέπει να έχουν γραπτή άδεια ιδιοκτησίας γαιοκτημόνων για να δικαιούνται άδεια για το γένος για τα ιδιωτικά αυτά κτήματα. Το παιχνίδι και το ψάρι του Αρκάνσας έχει πληροφορίες άδειας χρήσης.

Δραστηριότητες στην Jasper

Το Elk είναι πολύ κοντά στο δημοφιλές κάμπινγκ Lost Valley και επίσης στον ποταμό Buffalo. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται elk ενώ κάμπινγκ ή επιπλέουν.