Ιστορία των νεκρών στο Όρος Holly Cemetary στο Little Rock, Αρκάνσας

Mount Holly Cemetery

"Ο φόβος μας για το θάνατο είναι σαν τον φόβο μας ότι το καλοκαίρι θα είναι σύντομο, αλλά όταν είχαμε την ταλάντευση της ευχαρίστησης μας, το γέμισμα των καρπών μας και το πικρό της ζέστης λέμε ότι είχαμε την ημέρα μας" -Ralph Waldo Emerson

Όταν στο Αρκάνσας μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα σε γερουσιαστές, γενικούς ομολόγους και κυβερνήτες; Mount Holly Cemetery, φυσικά. Δηλαδή, αν δεν σας πειράζει μερικές ιστορίες φαντασμάτων. Το νεκροταφείο Mount Holly είναι το πιο ιστορικά σημαντικό νεκροταφείο στο Αρκάνσας.

Είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης πολλών αρχαίων ηγετών του Αρκάνσας.

Το Mount Holly δεν είναι το παλαιότερο νεκροταφείο στο Αρκάνσας. Το νεκροταφείο πρωτοπόρων στο Batesville φέρει αυτή την τιμή. Ιδρύθηκε το 1820. Το Mount Holly ιδρύθηκε το 1843, το οποίο είναι λιγότερο από μια δεκαετία αφότου ο Αρκάνσας έγινε κράτος, για να δώσει στον αναπτυσσόμενο κόσμο περισσότερη ταφή. Το Mount Holly καταγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Περιοχών το 1970. Βρίσκεται στην 12η οδό και στο Broadway στο Little Rock, AR.

Το νεκροταφείο είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του εκτελεσθέντος 17χρονου συμπολιτευτικού κατασκόπου, του Ντέιβιντ Ο. Ντόντ, καθώς και πέντε στρατηγών των Συνομοσπονδιών και αμέτρητων συμπατριωτών στρατιωτών. Ο Dodd είναι ο πιο διάσημος από τις αιτίες του εμφυλίου πολέμου που στηρίζονται εκεί. Συνελήφθη στο σπίτι του Ten Mile κοντά στο Little Rock και καταδικάστηκε να κρεμάσει από δυνάμεις κατοχής της Ένωσης μετά από σύντομη δίκη. Ο Dodd ονομάστηκε "ο ήρωας αγόρι της Συνομοσπονδίας" και ένας σοβαρός δείκτης τον αποκαλεί "αγόρι marty".

Επίσης θάβονται 10 πρώην διοικητές του Αρκάνσας, 6 γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών, 14 δικαστές Αρκαδίας και 21 δημάρχους της πόλης. Μπορείτε επίσης να βρείτε τους τάφους του Sanford C. Faulkner - του αρχικού «ταξιδιώτη του Αρκάνσας», του William E. Woodruff - του ιδρυτή της Gazzetta του Αρκάνσας, της συζύγου του επικεφαλής Cherokee John Ross και του βραβευμένου με το βραβείο Pulitzer John Gould Fletcher.

Το περπάτημα μέσα από το νεκροταφείο είναι σαν το περπάτημα στην ιστορία. Σχεδόν κάθε πέτρα σηματοδοτεί ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας.

Η τέχνη στο νεκροταφείο είναι σχεδόν εξίσου καταπληκτική με τους ανθρώπους που έχουν τελειώσει τη ζωή τους εκεί. Ορισμένες από τις πέτρες χρονολογούνται από το 1800. Δεδομένου ότι πολλοί σηματοδοτούν το τέλος της εξέχουσας ζωής, μπορείτε να φανταστείτε ότι η τέχνη είναι υπέροχη. Ωστόσο, είναι εξίσου ενδιαφέρον να δούμε τις απλές πέτρες και τους επιτάφους πάνω τους. Το Mount Holly έχει κάτι για όλους.

Ακόμη και όσοι ενδιαφέρονται για το παραφυσικό θα έχουν γεμίσει στο Mount Holly. Mount Holly φημολογείται ότι είναι ένα ζεστό κρεβάτι της παραφυσικής δραστηριότητας. Οι επισκέπτες στο νεκροταφείο ανέφεραν ότι μερικά από τα αγάλματα κινούνται μπροστά τους και οι φωτογραφίες που ελήφθησαν στο νεκροταφείο προτείνουν το ίδιο. Έχω δει φωτογραφίες που ελήφθησαν στο νεκροταφείο που έχουν εικόνες φανταστικές για το τι μοιάζουν με ανθρώπους ντυμένοι με ρούχα εποχής (αν στραγγίξετε λίγο) και περίεργα φώτα και εμφανίσεις σε αυτά. Κάποιοι λένε ότι ακούν φανταστικές φλάουτο παίζοντας στο νεκροταφείο. Οι άνθρωποι που ζουν γύρω από το νεκροταφείο έχουν αναφέρει την εύρεση τεμαχίων τάφων ή αγαλμάτων που τοποθετούνται μυστηριωδώς στους χλοοτάπητες τους και αναφέρεται ότι τα μπιχλιμπίδια μυστηριωδώς εμφανίζονται σε τάφους. Μπορεί όλα αυτά να εξηγηθούν από την επιστήμη;

Ισως. Σας τολμούν να πάτε τη νύχτα με τη φωτογραφική μηχανή σας για να μάθετε! Γύρω Απόκριες, μπορείτε να πάρετε μια περιοδεία φάντασμα που θα τολμήσει να κάνετε το ίδιο. Η νύχτα είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε τις φανταστικές εμφανίσεις και φώτα αν και μπορούν να προβληθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας (κάμερα και εκτός λειτουργίας).

Το Mount Holly είναι ανοικτό στο κοινό και βρίσκεται στον 12ο δρόμο στο κέντρο του Little Rock. Όπως είπε κάποτε ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν: «Φοβάστε όχι τον θάνατο, όσο πιο γρήγορα θα πεθάνουμε, τόσο περισσότερο θα είμαστε αθάνατοι» και αυτοί οι μεγάλοι του Αρκάνσας είναι σίγουρα αθάνατοι.