Ζώνες ασφαλείας και νόμους ασφαλείας σε Αρκάνσας

Το κλικ ή το εισιτήριο είναι η ετήσια εθνική εκστρατεία της Εθνικής Οδικής Κυκλοφορίας για την αύξηση της χρήσης της ζώνης ασφαλείας. Διαρκεί τις λίγες εβδομάδες που περιβάλλουν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης. Ακολουθούν οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε από την αστυνομία του Αρκάνσας σχετικά με τους νόμους περί πρωτοβουλίας και ζώνης ασφαλείας στο Αρκάνσας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους εθνικούς νόμους ζώνης ασφαλείας δοκιμάστε το Buckle Up America, την εθνική σελίδα "Click It Or Ticket".

Πολλές τοπικές οργανώσεις χρησιμοποιούν επίσης αυτή τη χρονική περίοδο για να ελέγξουν τα καθίσματα ασφαλείας στα αυτοκίνητα για να βεβαιωθούν ότι έχουν εγκατασταθεί σωστά, ώστε τα παιδιά σας να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Το Παιδικό Νοσοκομείο μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό το έτος.

Γιατί;

Από το 1997 έως το 1999, είκοσι πέντε παιδιά του Αρκάνσας, ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων ετών, που δεν είχαν κολλήσει σε σύστημα συγκράτησης παιδιών, σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους και στις εθνικές οδούς του Αρκάνσας. Πάνω από 800 παιδιά κάτω των 4 ετών τραυματίστηκαν. Εξήντα οκτώ παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 15 ετών, κανένα που δεν φορούσε ζώνες ασφαλείας, πέθανε σε τροχαία ατυχήματα στο Αρκάνσας. Αν είχαν τοποθετηθεί συστήματα ασφαλείας για παιδιά ή ζώνες ασφαλείας, πολλά από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ή να διαφύγουν χωρίς τραυματισμό.

Ποιος είναι ο νόμος;

Ο νόμος του Αρκάνσας απαιτεί όλα τα παιδιά ηλικίας κάτω των δεκαπέντε ετών να μπαίνουν με κατάλληλη συγκράτηση ασφαλείας. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών πρέπει να λυγίζουν τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω κάθισμα.

Οι ενήλικες πρέπει να λυγίσουν μόνο αν βρίσκονται στα μπροστινά καθίσματα.

Οι νόμοι για τα καθίσματα αυτοκινήτων άλλαξαν το 2014. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών ή που ζυγίζουν λιγότερο από 60 κιλά πρέπει να συγκρατούνται σε εγκεκριμένα καθίσματα ασφαλείας. Τα καθίσματα αυτοκινήτων πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα.

Τον Ιούλιο του 2009, ο νόμος μετατράπηκε σε πρωταρχικό νόμο περί παραβάσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί μπορούν να σταματήσουν τα οχήματα και να εκδώσουν αναφορές εάν δεν βλέπουν τους επιβάτες να φοράνε τις ζώνες ασφαλείας τους. Προηγουμένως, η αστυνομία έπρεπε να έχει μια λογική αιτία εκτός από μια παραβίαση ζώνης ασφαλείας για να σταματήσει ένα όχημα και να αναφέρει έναν παραβάτη. Ο Αρκάνσας ήταν το 27ο κράτος στο έθνος για να υιοθετήσει ένα νόμο για τη ζώνη ασφαλείας πρωτοβάθμιων αδικημάτων.

Τι είναι διαφορετικά για αυτές τις λίγες εβδομάδες "Click It or Ticket";

Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης επιχείρησης, οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιήσουν σημεία ελέγχου της αυτοπεποίθησης και άλλες τεχνικές επιβολής για να επιβάλουν τη νομοθεσία περί παιδικής ασφάλειας και ζώνης ασφαλείας.

Ο κοινός νόμος εξακολουθεί να ισχύει, απλώς θα το επιβάλλουν περισσότερο. Εάν η αστυνομία δει ένα παιδί χωρίς περιορισμούς, θα είναι πιο πιθανό να σας τραβήξει. Στις περισσότερες άλλες μέρες, έχετε μια καλή πιθανότητα ο αξιωματικός να μην σας τραβήξει για να έχει μόνο ένα παιδί χωρίς περιορισμούς.

Πόσα μπορώ να κάνω;

Το ανώτατο πρόστιμο ανά άτομο για μια παραβίαση ζώνης ασφαλείας είναι $ 25. Κάθε επιβάτης που παραβιάζει μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο. Μια παραβίαση της ζώνης ασφαλείας συνήθως δεν θεωρείται κινητική παραβίαση και συνήθως δεν αναφέρεται στη ασφαλιστική σας εταιρεία.