Βασικές συμβουλές για να θυμάστε όταν ταξιδεύετε στην ξηρά μέσω της Ρωσίας

Η Ρωσία είναι μια χώρα που είχε έναν πολύ διαφορετικό και πιο ταραχώδη εικοστό αιώνα από πολλές χώρες στη Δύση και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ιδιοσυγκρασίες και ζητήματα σοβιετικού τύπου που μπορεί να συναντήσετε καθώς ταξιδεύετε στη χώρα. Υπάρχουν επίσης μερικές πραγματικά επικές περιπέτειες που πρέπει να γίνουν αν επισκέπτεστε τη Ρωσία, σε μια χώρα που έχει μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης μέσα σε μεγάλες εκτάσεις που είναι σχεδόν έρημες.

Μιλώντας και να μπορείτε να διαβάσετε ακόμη και λίγο ρωσικά θα είναι μια τεράστια βοήθεια κατά την εξερεύνηση της χώρας, και εδώ είναι μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας πηγαίνει τόσο ομαλά όσο μπορεί.

Θεωρήσεις και ταξιδιωτικά έγγραφα

Ωστόσο, πρόκειται να εξερευνήσετε τη χώρα, να έχετε κατά νου ότι μπορείτε να συναντήσετε την τοπική αστυνομία, και αν το κάνετε τότε είναι πιθανό να ζητήσετε να δείτε τα έγγραφά σας. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα χρειαστεί να έχετε το διαβατήριό σας και τη βίζα σας προκειμένου, αλλά ότι θα χρειαστεί να έχετε συμπληρώσει και τα έγγραφά σας. Εάν επισκέπτεστε μια από τις περιοχές της χώρας, όπως η Τσετσενία, βεβαιωθείτε ότι οι άδειές σας έχουν ρυθμιστεί επίσης, καθώς είναι περιοχές υψηλής ασφάλειας και ίσως χρειαστεί να παρουσιάσετε τα χαρτιά σας αρκετές φορές.

Ταξιδεύοντας σιδηροδρομικώς

Το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Ρωσία είναι πολύ καλό, με δρομολόγια που συνδέουν τις περισσότερες πόλεις και τα τρένα χωρίζονται σε τρεις τύπους, με τα πολυτελή τρένα υψηλής ταχύτητας, τα τρένα έκφρασης και τα τοπικά τρένα.

Οι μακρύτερες διαδρομές θα προσφέρουν καμπίνες κρεβατιών και τακτικές καθίσματα και κάθε αμαξοστοιχία έχει τη δική του τροφοδοσία ζεστού νερού και βοηθού, ώστε να φέρετε τα δικά σας τσάι ή καφέ, ενώ τα στιγμιαία ζυμαρικά είναι επίσης καλά αν έχετε προϋπολογισμό. Αγοράστε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων, και αν πάρετε μια κατώτερη κουκέτα, να έχετε κατά νου ένα χαλύβδινο κουτί κάτω από το στρώμα για το σακίδιο σας, το οποίο είναι ιδανικό εάν ανησυχείτε για κλοπή.

Ένα ωραίο μέρος του ταξιδιού σε ένα τρένο στη Ρωσία είναι ότι είναι συνηθισμένο να μοιράζεστε φαγητό με άλλους στο αυτοκίνητο ή την καμπίνα σας, οπότε αν έχετε μερικούς από τους ελεύθερους να είστε ευτυχείς να μοιραστείτε και μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια αυθεντική τοπική τιμή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Οδήγηση στη Ρωσία

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εμπειρία στη Ρωσία, αλλά τείνει να είναι δαπανηρή. Όταν πρόκειται για οδήγηση στη Ρωσία, η ύπαρξη μιας κάμερας ταμπλό αποτελεί μια καλή πηγή αποδείξεων εάν υπάρχουν διαφωνίες που συμβαίνουν ενώ βρίσκεστε εκεί και έχετε κατά νου ότι υπάρχουν δρόμοι με διόδια που θα σας οδηγήσουν σε πύλες για να εισπράξετε τα τέλη . Η ποιότητα της βενζίνης είναι επίσης ένα πρόβλημα έξω από τις πόλεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε για επώνυμους σταθμούς ανεφοδιασμού που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του καυσίμου. Όλα τα σημάδια είναι ρωσικά και τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης είναι ανεξάρτητα από τις κύριες διαδρομές, επομένως η οδήγηση είναι ενδιαφέρουσα αλλά απρόβλεπτη στη Ρωσία.

Η ενασχόληση με τους υπαλλήλους

Εάν τα έγγραφά σας είναι εντάξει, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις μια αίτηση για τεκμηρίωση θα περιλαμβάνει απλώς μια γρήγορη εξέταση των εγγράφων και στη συνέχεια ένα χαιρετισμό καθώς σας επιτρέπουν να προχωρήσετε. Εκτός αν σας ζητηθεί δωροδοκία μην προσφέρετε ένα, σαν να το κάνετε σε έναν πραγματικό αξιωματικό, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα και όχι να σας οδηγήσει πιο γρήγορα.

Οι λευκοί, δυτικοί επισκέπτες τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα από εκείνους που προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες, κάτι που δεν έχει βοηθηθεί από κάποια φυλετική ένταση τα τελευταία χρόνια.

Διαμονή ασφαλής ενώ ταξιδεύετε στη Ρωσία

Οι συνηθισμένες συμβουλές για ταξίδια σε οποιαδήποτε χώρα ισχύουν στη Ρωσία, διατηρώντας τις αποσκευές σας ασφαλείς και αποφεύγοντας να πιείτε ενώ χρησιμοποιείτε τις δημόσιες συγκοινωνίες και οι δύο είναι καλές συμβουλές. Τα μη ταξινομημένα ταξί μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα σε ορισμένους τομείς, με τα θύματα μερικές φορές να ληστεύονται ή να απαγούνται.

Προφυλάξεις για να κάνετε πριν ταξιδέψετε

Μια καλή συμβουλή όταν ταξιδεύετε στη Ρωσία είναι να έχετε ένα αντίγραφο όλων των εγγράφων σας στο διαδίκτυο, καθώς τα χαμένα έγγραφα μπορεί να είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος και τα αντίγραφα μπορεί να σας βοηθήσουν να περάσετε και να βγείτε από τη χώρα λίγο πιο εύκολα αν ληστεύσετε ή να χάσετε τα χαρτιά σας. Το καλύτερο από όλα, φροντίστε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερες ρωσικές φράσεις και, αν είναι δυνατόν, να πάρετε μια τάξη, καθώς εκτός των τουριστικών περιοχών θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε χωρίς να έχετε βασική γνώση της γλώσσας και των γραμμάτων.