Ρωσικά πολιτιστικά στοιχεία για την κληρονομιά και τις παραδόσεις

Cheat Sheet για την πλοήγηση στις παραδόσεις και τα τελωνεία της Ρωσίας

Τα ρωσικά πολιτιστικά γεγονότα θα σας δώσουν μια σύντομη εικόνα για το μεγαλύτερο θέμα. Μάθετε για τις παραδόσεις, τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες για την ανάπτυξη της Ρωσίας και συμβουλές για ταξίδια στη Ρωσία. Η γνώση του ρωσικού πολιτισμού θα κάνει την επίσκεψή σας σε αυτήν την τεράστια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης όλο και πιο ευχάριστη! Η ακόλουθη αναφορά προορίζεται να είναι ένας γρήγορος οδηγός για τους ταξιδιώτες ή τους σπουδαστές.

Στοιχεία για τη χώρα της Ρωσίας

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην περιοχή και καλύπτει την Ευρώπη και την Ασία από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Επειδή η Ρωσία περιλαμβάνει τόσα πολλά εδάφη, παρουσιάζει επίσης μεγάλη ποικιλία γεωγραφίας και εθνοτήτων. Αν και γενικεύσεις σχετικά με τον ρωσικό πολιτισμό μπορούν να γίνουν, το μέγεθος και η ποικιλομορφία της χώρας σημαίνουν ότι οι περιοχές της Ρωσίας διατηρούν πολιτιστικά στοιχεία που δεν είναι τυπικά σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.

Οι λαοί της Ρωσίας

Αν και όσοι ζουν στη Ρωσία ονομάζονται "Ρώσοι", περίπου 160 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες βρίσκονται στη Ρωσία. Η ρωσική είναι η επίσημη γλώσσα, αν και οι λαοί της μιλούν πάνω από 100 γλώσσες. Η πλειονότητα των Ρώσων ταυτίζεται με την Ανατολική Ορθόδοξη (χριστιανική) θρησκεία, αλλά ο Ιουδαϊσμός, το Ισλάμ και ο Βουδισμός ασκούνται επίσης στη Ρωσία.

Οι πόλεις της Ρωσίας

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η Μόσχα , αν και η Αγία Πετρούπολη κάποτε είχε τον τίτλο αυτό και τώρα χρησιμεύει ως «δεύτερη πρωτεύουσα». Η Μόσχα φιλοξενεί πολλά σημαντικά σύμβολα του ρωσικού πολιτισμού, όπως το Κρεμλίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου , την Γκαλερί Tretyakov και περισσότερο.

Κάθε πόλη της Ρωσίας είναι μοναδική και παρουσιάζει τη δική της κουλτούρα. Για παράδειγμα, ο Καζάν έχει μια ισχυρή ταταρική κληρονομιά και είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν. Οι πόλεις της Σιβηρίας αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της ζωής στην άπω Ανατολή της Ρωσίας με τους πικρούς κρύους χειμώνες και τις εθνοτικές κοινότητες. Οι πόλεις σε σημαντικές εμπορικές οδούς, όπως το Βόλγα, διατηρούν στοιχεία της αρχαίας Ρωσίας.

Ρωσικά τρόφιμα και ποτά

Τα ρωσικά τρόφιμα και ποτά αποτελούν κεντρικό κομμάτι της ζωής σε αυτήν την απέραντη χώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τη ρωσική βότκα, το σαφές, άγευστο πνεύμα που ενθαρρύνει τη συζήτηση και θερμαίνει το αίμα. Αλλά οι Ρώσοι είναι επίσης άπληστοι πότες τσαγιού και η ρωσική καλλιέργεια τσαγιού είναι τόσο ισχυρή όσο η κουλτούρα της βότκας. Τα ρωσικά τρόφιμα είναι παρήγορα, πλούσια και επικεντρώνονται στις γεύσεις που ευνοούν τις γενιές. Ειδικά τρόφιμα διακοπών στη Ρωσία, όπως το kulich και το paska, τα τραπέζια χάρης εποχικά, και η προετοιμασία και η κατανάλωσή τους περιβάλλεται από τελετουργία.

Ρωσική οικογενειακή ζωή

Οι ρωσικές οικογένειες δεν διαφέρουν δραστικά από τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας συνήθως εργάζονται, και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο (όπου συνήθως μαθαίνουν αγγλικά και άλλες γλώσσες) για να τα προετοιμάσουν για πανεπιστήμιο. Η babushka, η ρωσική γιαγιά, γεμίζει το ρόλο της σοφής γυναίκας, επιμελητή μνήμων και παραδόσεων, και αρτοποιός των αγαπημένων τροφών άνεσης.

Οι ρωσικές οικογένειες κρατούν μερικές φορές μια νάτσα ή καλοκαιρινό εξοχικό, όπου ξεφεύγουν για τα Σαββατοκύριακα ή το καλοκαίρι και όπου τείνουν λαχανόκηπους και οπωροφόρα δέντρα.

Όταν απευθύνεστε σε φίλους ή σε οικογένειες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε λίγο τα ρωσικά ονόματα , τα οποία δεν ακολουθούν τις συμβάσεις αγγλικής γλώσσας.

Μπορεί να ακούσετε το ίδιο άτομο που ονομάζεται από μια ποικιλία από ονόματα που δεν ακούγονται τίποτε το ίδιο!

Οι διακοπές της Ρωσίας

Η ρωσική γιορτάζει τις συνήθεις Δυτικές διακοπές, όπως τα Χριστούγεννα, το Νέο Έτος και το Πάσχα, αλλά άλλες διακοπές, όπως η Ημέρα της Νίκης και η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποδίδουν ιδιαίτερη έμφαση στη Ρωσία. Οι ρωσικές διακοπές αναγνωρίζουν επίσης μοναδικά ρωσικά επιτεύγματα. για παράδειγμα, η Ημέρα Κοσμοναυτών γιορτάζει τα επιτεύγματα της Ρωσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Ρωσικές παραδόσεις

Ο ρωσικός πολιτισμός συχνά καθοδηγείται από την παράδοση. Οι παραδόσεις κυβερνούν τα πάντα από το πόσα λουλούδια δίνουν μια γυναίκα στο πώς να πίνει ένα μπουκάλι βότκα. Η μάθηση σχετικά με τις ρωσικές παραδόσεις θα εμπλουτίσει την εμπειρία σας στη Ρωσία, διότι θα είστε σε θέση να πλοηγηθείτε με πιο αυτοπεποίθηση στις κοινωνικές καταστάσεις.

Ρωσική γλώσσα

Η ρωσική γλώσσα χρησιμοποιεί το κυριλλικό αλφάβητο.

Το ρωσικό κυριλλικό χρησιμοποιεί 33 γράμματα. Αυτά τα γράμματα προέρχονται από ένα παλιό σλαβικό αλφάβητο που αναπτύχθηκε όταν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος διέδωσαν τον Χριστιανισμό στους νότιους σλαβικούς λαούς τον 9ο αιώνα. Εάν ταξιδεύετε στη Ρωσία, βοηθάει να μάθετε ποιες επιστολές στο κυριλλικό αλφάβητο είναι ανάλογες με τις λατινικές επιστολές. Αυτό διευκολύνει την ανάγνωση πινακίδων και χαρτών, ακόμη και αν δεν μπορείτε να μιλήσετε τη γλώσσα.

Η ίδια η ρωσική γλώσσα είναι μια σλαβική γλώσσα και μοιράζεται μερικές ρίζες και ήχους με άλλες σλαβικές γλώσσες.

Ρωσική Λογοτεχνία

Η Ρωσία έχει μια από τις μεγάλες λογοτεχνικές κουλτούρες και γλώσσες. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον Τολστόι, ο οποίος έγραψε τον τρομερό πόλεμο και την ειρήνη και τον Ντοστογιέφσκι, ο οποίος έγραψε ένα άλλο βαρύ βιβλίο, « Έγκλημα και τιμωρία» . Οι θεατρικοί φίλοι εξακολουθούν να γελούν στα έργα του Τσόχωφ και οι λάτρεις της ποίησης σάπωναν τους στίχους του Πούσκιν. Οι Ρώσοι παίρνουν τη λογοτεχνία τους πολύ σοβαρά, και πολλοί Ρώσοι μπορούν εύκολα να απαγγέλλουν αποσπάσματα από διάσημα έργα στην πτώση ενός καπέλου. Μάθετε λίγο για μερικούς Ρώσους συγγραφείς και ποιητές που πραγματικά εντυπωσιάζουν τους Ρώσους φίλους σας. Στη συνέχεια, όταν ταξιδεύετε, επισκεφθείτε τα πρώην σπίτια των Ρώσων συγγραφέων. πολλοί διατηρούνται ως μουσεία.

Ρωσική τέχνη και χειροτεχνία

Τα ρωσικά αναμνηστικά δώρα κάνουν υπέροχα δώρα και διακοσμήσεις σπιτιών. Η πιο γνωστή ρωσική τέχνη είναι η κούκλα matryoshka ή ζωγραφισμένη κούκλα φωλιά. Λεπτώς διακοσμημένα κουτιά λάκας κατασκευάζουν επίσης ειδικά αναμνηστικά. Τα περιφερειακά και εθνικά στυλ (σκέφτονται Khokhloma και Palekh) από λαϊκές τέχνες, καθώς και υλικά (birchbark), αποτελούν χαρακτηριστικές χειροτεχνίες. Αυτά μπορούν να αγοραστούν σε αγορές αναμνηστικών. Ορισμένα έχουν ποιότητα κειμήλιο και φέρνουν την απόλαυση σε πολλαπλές γενιές.

Ρωσική ιστορία

Η ρωσική ιστορία ξεκινά με την Κίεβο Ρωσία, η οποία υπήρξε το πρώτο ενοποιημένο, σλαβικό χριστιανικό κράτος και ήταν ένα μεγάλο κέντρο πολιτικής και μάθησης. Μετά την πτώση του Κίεβο Ρας ως αποτέλεσμα της εισβολής στη Μογγολία, το Μεγάλο Δουκάτο της Μόσχας κέρδισε δύναμη και δύναμη στην περιοχή. Ο Πέτρος ο Μέγας ίδρυσε τη Ρωσική Αυτοκρατορία και μετέφερε την πρωτεύουσα στην Αγία Πετρούπολη, αποφασισμένη να καταστήσει τη Ρωσία έθνος που αντιμετωπίζει τη δύση. Με την Μπολσεβίκικη Επανάσταση στις αρχές του 20ού αιώνα, η ρωσική μοναρχία αποδιοργανώθηκε και ακολούθησαν τα 70 χρόνια της κομμουνιστικής κυριαρχίας. Προς τα τέλη του περασμένου αιώνα, η Ρωσία έγινε δημοκρατία και συνεχίζει να αναπτύσσεται πολιτικά και οικονομικά ως παγκόσμια δύναμη. Πολλές, πολλές πτυχές της ρωσικής ιστορίας είναι σημαντικές για τον ρωσικό πολιτισμό επειδή έχουν κάνει τη Ρωσία (και τους ανθρώπους της) αυτό που είναι σήμερα. Ο πολιτισμός της Αγίας Πετρούπολης είναι μοναδικά "ευρωπαϊκός" λόγω των προσπαθειών του Μεγάλου Πέτρου. Η Ανατολική Ορθοδοξία είναι η πιο διαδεδομένη θρησκεία στη Ρωσία λόγω του χριστιανισμού της Κίεβας Ρωσίας. η επανάσταση του 1917 άλλαξε τη ρωσική λογοτεχνία, την τέχνη και τις στάσεις. Όπως κάθε χώρα διαμορφώνεται από το παρελθόν της, τόσο η Ρωσία διαμορφώθηκε από γεγονότα που άλλαζαν το έθνος.