Πώς να εντοπίσετε τα 6 Θανάσιμα Φίδια στο Αρκάνσας

Εισαγωγή

Τα φίδια δημιουργούν εχθρικές νοητικές εικόνες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι κακά πλάσματα που τέθηκαν στη Γη για να σκοτώσουν τους ανθρώπους. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια! Τα περισσότερα φίδια είναι αβλαβή και ακόμη και χρήσιμα. Τα φίδια βοηθούν στον έλεγχο των πληθυσμών των αρουραίων και των ποντικιών και παρέχουν πηγή τροφής για αρπακτικά πουλιά και άλλα ζώα που οι άνθρωποι θεωρούν επιθυμητά.

Αν αυτό δεν είναι παρήγορο, ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία. Τα δαγκώματα φιδιών σκοτώνουν μόνο 7 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθείτε πέφτοντας από το κρεβάτι σας (περίπου 600 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από την πτώση των επίπλων). Τα φίδια δεν βλέπουν τους ανθρώπους ως τρόφιμα και δεν θα χτυπήσουν αν δεν αισθάνονται απειλητικά. Βγάλτε τα βλήματα και τα φτυάρια, και αφήστε το φίδι του καλτσοδέματος στο κατώφλι σας να είναι. Δεν θέλει να σας δει τίποτα περισσότερο από ό, τι θέλετε να τον δείτε.

Ο Αρκάνσας έχει μόνο 6 δηλητηριώδη φίδια. Πέντε από αυτά έχουν αιμοτοξικό δηλητήριο. Αυτό το δηλητήριο δρα διερχόμενος από τα κύτταρα του αίματος και προκαλώντας πρήξιμο και καταστροφή των ιστών σε τοπικό επίπεδο. Το αιμοτοξικό δηλητήριο μπορεί να οδηγήσει σε σηψαιμία (δηλητηρίαση αίματος) και ανεπάρκεια οργάνων. Το ένα, το φίδι των κοραλλιών, έχει νευροτοξικό δηλητήριο. Αυτό το δηλητήριο δρα επί των νευρικών κυττάρων και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σύστημα οργάνων με ελάχιστο ή μη τοπικό ερεθισμό.

Χωρίς άλλο λόγο, εδώ είναι τα δηλητηριώδη φίδια του Αρκάνσας από τα λιγότερο έως τα πιο επικίνδυνα.

Δηλητηριώδης όφις

Copperheads έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, συνήθως ανοιχτό καφέ έως σκουριά.

Όλες οι παραλλαγές έχουν ένα ξεχωριστό μοτίβο κλεψύδρας των σκούρων σταυροειδών ταινιών που ξεφλούδουν στην κοιλιά και στενεύουν στο πίσω μέρος. Οι ενήλικες είναι συνήθως δύο πόδια σε μήκος. Έχουν κατακόρυφες ματιές και κουκίδες. Το δηλητήριό τους είναι αιμοτοξικό, αλλά δεν είναι πολύ ισχυρό και σπάνια προκαλεί θανάτους. Τούτου λεχθέντος, η πλειοψηφία των δηλητηριωδών δαγκωμάτων των φιδιών στις ΗΠΑ προέρχεται από χαλκούχους.

Πύργος κροταλίας

Αυτό το μικρό μέλος της οικογένειας κροταλίων συχνά μπερδεύεται με ένα κουνουπιέρικο μωρό. Είναι πραγματικά γεμάτο από ένα έως δύο πόδια. Έχουν μια κουδουνίστρα, αλλά είναι πολύ μικρό για να το δεις ή να ακούσεις από απόσταση. Είναι γενικά σχιστολιθικό χρώμα με κόκκινη λωρίδα κάτω από τη σπονδυλική στήλη και μαύρες διασταυρώσεις. Η δύναμη του δηλητηρίου και το μέγεθος του φιδιού καθιστούν δύσκολο για αυτούς να παραδώσουν αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο. Έχουν επίσης κατακόρυφους μαθητές ματιών και κοφτερά κεφάλια.

Cottonmouth / Νερό Moccasin

Το Cottonmouth είναι ένα μεγάλο σωματικό φίδι με κεφαλή ευρύτερη από το σώμα του. Έρχονται σε αποχρώσεις από μαύρο, σε καφέ, σε σκοτεινή ελιά και όλα στο μεταξύ. Τα νεότερα φίδια έχουν σχήμα κλεψύδρας. Καθώς γερνούν, το μοτίβο εξασθενεί και φαίνεται συμπαγές χρώμα. Είναι γνωστό τοπικά ως επιθετικό φίδι. Η επιθετική φήμη τους μπορεί να μην κερδίσει καλά. Οι Cottonmouths συχνά θα σταθούν στο έδαφός τους όταν συναντηθούν με το περιτύλιγμα και το άνοιγμα των στόχων τους για να δείξουν το "βαμβάκι" στο εσωτερικό τους. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για να ξεφύγουμε. Ένα πραγματικά επιθετικό φίδι δεν θα έδινε μια τέτοια προειδοποίηση πριν χτυπήσει. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε αρκετά κοντά για να δείτε το στόμα του βαμβακιού τους, πίσω, γιατί αυτή η συμπεριφορά αποτελεί προειδοποίηση πριν από την προειδοποίηση.

Έχουν επίσης κατακόρυφους μαθητές ματιών και κοφτερά κεφάλια.

Coral Snake

Το Coral Snake είναι ίσως το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο δηλητηριώδες φίδι στο AR. Αυτό είναι το όμορφο φίδι με τις κόκκινες, κίτρινες και μαύρες ζώνες. Υπάρχει ένα ακίνδυνο είδος βασιλικού φιδιού που μιμείται αυτόν τον χρωματισμό (ίσως να θυμάστε το ποίημα "κόκκινο στο κίτρινο σκοτώνει κάποιον"). Συνιστάται να αφήνετε όλα τα φίδια με παρόμοιο χρώμα μόνο και μόνο επειδή αυτά τα ποιήματα είναι εύκολο να μπερδευτούν και δεν είναι πάντοτε αλάνθαστα. Το δηλητήριο του φιδιού του Coral είναι εξαιρετικά νευροτοξικό, αλλά τα φίδια είναι γενικά μικρά και δεν είναι επιρρεπή σε δάγκωμα. Είναι σπάνια. Δεν έχουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση του κούτσουρου με σχισμές στα μάτια, όπως και άλλα δηλητηριώδη φίδια στο Αρκάνσας.

Ξύλινα κουδουνίστρα

Το κροταλίας ξυλείας γίνεται όλο και πιο σπάνιο, επειδή οι άνθρωποι σκοτώνουν συνήθως τα κροταλίες σε θέαμα.

Οι ενήλικες μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 5 πόδια, αλλά τα μικρότερα φίδια είναι πιο συνηθισμένα. Οι κουνουπιδιές ξυλείας είναι ένα μεγάλο φίδι με σκοτεινές σταυροειδείς λωρίδες και μια λωρίδα σκουριάς στη σπονδυλική στήλη. Είναι συνήθως καφέ χρώμα και έχουν μια μεγάλη κουδουνίστρα. Το δηλητήριο είναι εξαιρετικά τοξικό. Έχουν κατακόρυφες ματιές και κουκίδες.

Δυτική Diamondback Κροταλίας

Το Western Diamondback είναι το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στο Αρκάνσας. Είναι επιθετικοί και έχουν πολύ ισχυρό δηλητήριο . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατατάσσονται εδώ ως το πιο επικίνδυνο φίδι στο Αρκάνσας. Το φίδι είναι εύκολο να αναγνωριστεί. Πρώτα, αναζητήστε μια κουδουνίστρα. Όταν απειλείται αυτό το φίδι θα σπείρει και θα κάνει τον τυπικό ήχο κροταλίας. Δεύτερον, αναζητήστε το χαρακτηριστικό μοτίβο διαμαντιών. Η ραχοκοκαλιά του φιδιού έχει σκουρόχρωμα διαμάντια που περιβάλλεται από λευκά περιγράμματα. Έχουν επίσης κατακόρυφους μαθητές ματιών και κοφτερά κεφάλια.