Θέσεις σκοτεινού ουρανού αστρονομίας στην Αριζόνα

Αστέρια μέρη, πλανητάρια, παρατηρητήρια και άλλα

Η Αριζόνα είναι ένα όνειρο αστρονόμου. Παρατηρητήρια έχουν χτιστεί σε βουνά σε όλη την πολιτεία. Πολλά από αυτά έχουν εκτεταμένα δημόσια προγράμματα προβολής και προσφέρουν περιηγήσεις και ευκαιρίες προβολής όλο το χρόνο. Επιπλέον, οι σκοπευτές παρουσιάζουν "περιηγήσεις στο σύμπαν" σε μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες σκοτεινού ουρανού στη χώρα, ενώ τα ξενώνες bed and breakfast προσφέρουν τηλεσκόπια στο δωμάτιο, βλέπουν καταστρώματα και ιδιωτικά παρατηρητήρια για τα αστέρια.

Εθνικό Παρατηρητήριο Kitt Peak

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Kitt Peak προσφέρει τόσο πολύ στον τουριστικό σκοτεινό ουρανό ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από μία ημέρες για να το δει κανείς όλα. Με είκοσι τέσσερα οπτικά (και δύο ραδιοτηλεσκόπια) που καλούν το σπίτι Kitt Peak, το Παρατηρητήριο είναι η μεγαλύτερη συλλογή οπτικών τηλεσκοπίων στον κόσμο.

Οι επισκέπτες μπορούν στην πραγματικότητα να περιηγηθούν σε τρία από αυτά τα τηλεσκόπια, το ηλιακό τηλεσκόπιο McMath-Pierce, το 2.1-m Τηλεσκόπιο που χτίστηκε το 1964 και εξακολουθεί να λειτουργεί κάθε βράδυ και το τετρακόπιο Mayall 4-m. Το Mayall είναι το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο στην κορυφή Kitt και μπορεί να δει από τον Tucson.

Ολοήμερες εκδρομές ξεκινούν από το Κέντρο Επισκεπτών. Δεν απαιτούνται κρατήσεις και όλα είναι περιηγήσεις με τα πόδια. Υπάρχει μια χρέωση για αυτές τις ξεναγήσεις. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια περιήγηση με περιήγηση με αυτοπεποίθηση, χρησιμοποιώντας έναν χάρτη περιηγήσεων που μπορείτε να προμηθευτείτε στο Κέντρο Επισκεπτών.

Εκτός από τις ημερήσιες εκδρομές, το Kitt Peak Visitor Centre φιλοξενεί ένα Nightly Observing Program εκτός από τη διάρκεια της μουσικής περιόδου από τις 15 Ιουλίου έως και τον Σεπτέμβριο.

Αυτά τα δημοφιλή προγράμματα απαιτούν κρατήσεις τουλάχιστον δύο έως τεσσάρων εβδομάδων εκ των προτέρων. Οι επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα νυχτερινών ουρανών έχουν την ευκαιρία να δουν τον καθαρό σκοτεινό ουρανό του Kitt Peak από τρία παρατηρητήρια, ένα παρατηρητήριο ρολό-οροφής.

Εάν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Εθνικό Παρατηρητήριο Kitt Peak που φεύγει από το Tucson, μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο από το ξενοδοχείο σας ή από το Clarion Hotel, τη βάση λειτουργιών του Adobe Shuttle.

Αυτή η μεταφορά είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της ημέρας και για τα Nightly Observing Programs.

Τοποθεσία : Μια ώρα και μισή οδήγηση, περίπου 56 μίλια, από το Tucson στην Tohono O'odham Reservation.

Παρατηρητήριο Steward

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το Steward Observatory προσφέρουν πολλές εμπειρίες σκοτεινού ουρανού. Το αρχικό τηλεσκόπιο του Steward Observatory μεταφέρθηκε από τον απομονωμένο θόλο του μέχρι την κορυφή του Kitt, αφού η πόλη του Tucson επεκτάθηκε και έφερε πολύ φως μαζί του. Το ιστορικό παρατηρητήριο Steward φιλοξενεί τώρα το βραβευμένο Public Observatory Public Evening. Πριν έρθει στο Tucson, ο πρώτος διευθυντής και ο παθιασμένος συνήγορος του παρατηρητή, Andrew Ellicott Douglass, βρήκαν μια τοποθεσία στον Άρη Χίλ στην Φλάγκσταφ και ίδρυσαν το Lowell Observatory.

Αν θέλετε να δείτε πώς οι επιστήμονες και οι μηχανικοί κάνουν γιγάντιους καθρέφτες για οπτικά και υπέρυθρα τηλεσκόπια μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο Steward Observatory SOML Mirror Lab. Οι εκδρομές προσφέρονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με κρατήσεις.

Discovery Park

Το Safford της Αριζόνα, που βρίσκεται περίπου 80 μίλια βορειοανατολικά του Tucson, φιλοξενεί το ανατολικό κολλέγιο Αριζόνα και την Discovery Park Campus, η οποία φιλοξενεί το Κέντρο Επισκεπτών του Mt. Διεθνές Παρατηρητήριο Graham (MGIO).

Εκτός από την αστρονομία (Observatory Gov Aker, τηλεσκόπια και εκθέματα από το Παρατηρητήριο του Βατικανού και μια εξάσκηση προσομοίωσης πλήρους κίνησης του ηλιακού συστήματος), οι επισκέπτες του πάρκου μπορούν επίσης να μάθουν για τα ορυχεία, τη γεωργία και την οικολογία. Το Discovery Park είναι ανοικτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή και είναι δωρεάν εκτός από ειδικές εκδηλώσεις.

Η περιοδεία του MGIO, η οποία ξεκινά από το Discovery Park και περιλαμβάνει ένα ταξίδι σαράντα μιλίων στο Mt. Graham, κοστίζει $ 40 και είναι μόνο με κράτηση. Σημειώστε ότι πρόκειται για μια ολοήμερη εκδρομή. Ο προσανατολισμός ξεκινά στις 9:00 π.μ. και το tour van επιστρέφει στο Discovery Park λίγο πριν τις 5:00 μ.μ. Οι εκδρομές διεξάγονται από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και εξαρτώνται πάντα από τον καιρό.

Το MGIO αποτελείται από τρία τηλεσκόπια. Το Μεγάλο Διόφθαλμο Τηλεσκόπιο, το Τηλεσκόπιο (Ραδιοφωνικού) Τηλεσκοπίου Heinrich Hertz και το Τηλεσκόπιο Προηγμένης Τεχνολογίας του Βατικανού λειτουργούν από το Παρατηρητήριο Steward.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν και τα τρία τηλεσκόπια στην περιοδεία MGIO.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο Mount Graham λειτουργεί από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αλλά οι εκδρομές πραγματοποιούνται από το Discovery Park Campus.

Εκδρομές στο Διεθνές Παρατηρητήριο του Όρους Γκράχαμ Discovery Park Campus στο ανατολικό κολέγιο Αριζόνα χειρίζεται περιηγήσεις για το MGIO.

Mt. Lemmon SkyCenter

Ακριβώς έξω από το Tucson, Mt. Η Lemmon φιλοξενεί το όρος Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Lemmon SkyCenter. Οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε DiscoveryDays, SkyNights ή ακόμα και σε πολυήμερες SkyCamps. Το DiscoveryDays προσφέρει, εκτός από τις περιπέτειες αστρονομίας "Cosmic Visions", την Ecology Sky Island που παρουσιάζονται από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Πού αλλού μπορείτε να βρείτε έναν προορισμό σκοτεινού ουρανού που προσφέρει ενημερώσεις από όσους ασχολούνται άμεσα με την αποστολή Phoenix Mars Lander;

Παρατηρητήριο του Fred Lawrence Whipple

Αυτό το παρατηρητήριο ιδρύματος Smithsonian βρίσκεται στο όρος Hopkins, με κέντρο επισκεπτών στη βάση του βουνού, περίπου τριάντα πέντε μίλια νότια του Tucson. Το Κέντρο Επισκεπτών είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, προσφέροντας μια εκτεταμένη συλλογή από εκθέματα και ένα υπαίθριο αίθριο με δύο συσκευές εντοπισμού, ένα τηλεσκόπιο 20 μεγεθών και κιάλια μεγάλου πεδίου.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, το Fred Lawrence Whipple Observatory προσφέρει ξενάγηση με λεωφορείο κατευθυνόμενη προς τα βουνά στα παρατηρητήρια. Αυτές οι εκδρομές διαρκούν περίπου πέντε και μισή ώρες και περιλαμβάνουν στάση για μεσημεριανό γεύμα, το οποίο οι επισκέπτες φέρνουν για τον εαυτό τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις λεπτομέρειες σχετικά με τις εκδρομές επειδή δεν είναι για όλους, λόγω του μήκους τους, του ύψους και της προσπάθειας που απαιτείται. Όμως, για όσους μπορούν να κάνουν την περιοδεία, είναι μια ευκαιρία να μάθουν για τη μεγαλύτερη απομακρυσμένη εγκατάσταση του Smithsonian Institutes.

Οι Stargazers έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα χώρο πικνίκ της δασικής υπηρεσίας και σε μια «Αστρονομία Vista» για να ρυθμίσουν τα τηλεσκόπια τους, που βρίσκονται ακριβώς έξω από την μπροστινή πύλη εντός της τοποθεσίας ενός από τα παρατηρητήρια. Τι μεγάλη ιδέα να προσφέρει μια ακόμα ευκαιρία να απολαύσετε τον ίδιο ουρανό τη νύχτα που επιτρέπουν στους επαγγελματίες αστρονόμους να κάνουν εκεί στο όρος Hopkins.

Lowell Observatory

Το Flagstaff, όπου βρίσκεται το Observatory Lowell, έγινε η πρώτη διεθνής πόλη του Dark-Sky στον κόσμο, στις 24 Οκτωβρίου 2001. Η ονομασία αυτή αναγνωρίζεται για την αναγνώριση των πόλεων "με εξαιρετική δέσμευση και επιτυχία στην υλοποίηση των ιδανικών της διατήρησης σκοτεινού ουρανού και / ή αποκατάσταση και την προώθησή τους μέσω ποιοτικού εξωτερικού φωτισμού "από τη Διεθνή Ένωση Dark-Sky (IDA).

Από όλους τους προορισμούς στα νοτιοδυτικά, το Grand Canyon είναι ίσως το πιο γνωστό. Προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά λίγοι μένουν αρκετά μακριά για να δουν την άλλη όψη, αυτή που βρίσκεται πάνω από το μεγαλείο του Grand Canyon. Η διανυκτέρευση και στην πραγματικότητα η έξοδος από το σκοτάδι είναι μια από τις πιο ενθουσιώδεις εμπειρίες που ο ανεκτίμητος θησαυρός της Βόρειας Αμερικής έχει να προσφέρει. Εάν κάνετε κάτι παραπάνω από μια στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να είστε ένας από τους προνομιούχους να επισκεφθείτε το Grand Canyon που είναι ο πρώτος προορισμός σκοτεινού ουρανού.

Κόμμα Star Grand Canyon

Μια φορά το χρόνο οι stargazers έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διασκέδαση στο Grand Canyon Star Party. Δεν χρειάζεται να είστε ερασιτέχνης αστρονόμος για να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομαδιαία εκδήλωση επειδή το κοινό είναι προσκεκλημένο. Απλά εγγραφείτε, κάνετε τις ρυθμίσεις στέγασης σας και σχεδιάστε να φέρετε την οικογένεια για να απολαύσετε μια περιπέτεια σκοτεινού ουρανού Grand Canyon στο South Rim.

Για να μην ξεπεράσει, το Βόρειο Ριμ έχει τώρα το δικό του πάρτι αστέρι. Είναι πολύ μικρότερο επειδή δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαμονή και ο χώρος για τα τηλεσκόπια είναι περιορισμένος. Παρ 'όλα αυτά, προσελκύει stargazers από όλο τον κόσμο.

Βραδινές Περιηγήσεις Sky της Sedona

Sedona, Αριζόνα, είναι το σπίτι του Evening Sky Tours προσφέρει μια εμπειρία stargazing που είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό. Το Evening Sky Tours ιδρύθηκε από τον Cliff Ochser, πρώην Διευθυντή Ανάπτυξης του Παρατηρητηρίου Lowell στο Flagstaff. Οι επαγγελματίες αστρονόμοι Evening Sky Tour προσφέρουν περιηγήσεις στο σύμπαν για επισκέπτες και κατοίκους, χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια και κιάλια υψηλής ισχύος. Οι θέσεις των σκούρων ουρανών τους απέχουν μόνο δέκα λεπτά από το κέντρο της Sedona. Μπορείτε να πάρετε μια εκδρομή Evening Sky και να απολαύσετε το σαφές νυκτερινό ουρανό της Sedona κάθε εποχή, επτά ημέρες την εβδομάδα. Φυσικά, ο καιρός μπορεί να επηρεάσει την προβολή, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την πρόβλεψη.

Sedona από το Starlight

Ο αστρονόμος και ο φωτογράφος αστρολόγος, Dennis Young, θα δείξουν αστέρια Sedona από Starlight. Αυτός ονομάζει τις ξεναγήσεις του. Χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα οργάνων κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αστρονομικών κιάλλων και των τηλεσκοπίων από μικρούς διαθλαστικούς στα μεγάλα οικιακά τηλεσκόπια.

Ειδικευμένη στις εξορμήσεις για ένα έως εκατό stargazers, η Sedona από την Starlight προσφέρει μια εξατομικευμένη και επαγγελματική περιπέτεια σκοτεινού ουρανού για όλες τις ηλικίες.

Μπότες και Σέλες, Sedona Bed & Breakfast

Αυτό το βραβευμένο πανδοχείο προσφέρει πολυτελή καταλύματα με θεματικά δωμάτια του Southwest. Στο Boots and Saddles, μαζί με υπέροχη θέα και γκουρμέ πρωινό, οι stargazers θα βρουν τηλεσκόπια για να δουν τον καθαρό σκοτεινό ουρανό της Sedona. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος από ένα πανδοχείο;

Ένα Shooting Star Inn

Θέλετε διπλή δόση αστρονομίας; Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Παρατηρητήριο Lowell του Flagstaff και μείνετε στο A Shooting Star Inn, το σπίτι του φωτογράφου, του αστρονόμου και του οικοδεσπότη σας, του Tom Taylor. Αυτό το μικρό, μόνο δύο δωμάτια, αλλά πολύ ξεχωριστό bed and breakfast πανδοχείο, προσφέρει στους επισκέπτες ένα όμορφο και άνετο μέρος για να μείνετε, μαζί με προγράμματα αστρονομίας και σκοτεινού ουρανού από το δικό του παρατηρητήριο, σύγχρονα τηλεσκόπια, διαστημικά κιάλια και ένα ορειχάλκινο πλανητάριο του 1908 διαθλαστικός φακός.

Εκτός από το πρωινό, με προκαταβολή, ο οικοδεσπότης σας θα μαγειρέψει επίσης δείπνο για τους καλεσμένους του. Θα απολαύσετε επίσης το χρόνο σας στο εντυπωσιακό δωμάτιο του πανδοχείου με τα πόδια των 25 ποδιών.

Αλλά, φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα και την άγρια ​​φύση που περπατάει στο τοπίο.

Το πανδοχείο των αστρονόμων

Αυτό το μικρό πανδοχείο, πρώην Inn Skywatcher, διαθέτει το δικό του ιδιωτικό παρατηρητήριο, το Vega-Bray. Η ρύθμιση της κορυφής του λόφου είναι ιδανική για την καταπληκτική θέαση.

Οι επισκέπτες λαμβάνουν έκπτωση στις νυχτερινές συνεδρίες παρακολούθησης νυχτερινών ουρανών με αστρονομία. Αυτό το μικρό πανδοχείο προσφέρει τέσσερα θεματικά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Το πρωινό σερβίρεται και διατίθεται κουζίνα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ετοιμάσουν και άλλα γεύματα.

Τοποθεσία: Το Astronomers Inn βρίσκεται λίγο έξω από το Benson της Αριζόνα.

Arizona Sky Village

Στην Portal, Αριζόνα, περίπου δυόμιση ώρες νοτιοανατολικά του Tucson, θα βρείτε την ανάπτυξη που ονομάζεται Arizona Sky Village. Πρόκειται για μια κοινότητα σπιτιών μονοκατοικίας και χασιδένιων χρονομερισμάτων, που βασίζονται στις αρχές που προστατεύουν τον σκοτεινό ουρανό μας και το φυσικό περιβάλλον. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν έναν προορισμό για να απολαύσουν την ομορφιά του σύμπαντος και της παγκόσμιας κλάσης παρακολούθησης πουλιών μπορούν να νοικιάσουν ένα ιδιωτικό σπίτι στο Arizona Sky Village. Αυτή η μίσθωση περιλαμβάνει πρόσβαση τόσο στο παρατηρητήριο της Κοινότητας όσο και στο σταθμό πτηνών.

Τοποθεσία: Το Arizona Sky Village βρίσκεται στο Portal της Αριζόνα, περίπου 150 μίλια νοτιοανατολικά του Tucson.

Stargazing για όλους

Ο Tony και ο Carole La Conte λένε ότι φέρνουν το σύμπαν στην Αριζόνα, από το Yuma μέχρι το Grand Canyon. Προφανώς, παίρνουν το όνομά τους, Stargazing for Everyone, πολύ σοβαρά επειδή φαίνονται να έχουν προγράμματα για όλες τις ομάδες και όλες τις ηλικίες. Η αστρονομία τους "πεδία εκδρομών" φθάνουν πάνω από 75.000 stargazers κάθε χρόνο.

Το Stargazing for Everybody φιλοξενεί δραστηριότητες που κυμαίνονται από δωρεάν δημόσιες εκδηλώσεις σε τοπικά πάρκα έως παρουσιάσεις για εταιρικές ομάδες. Τα σχολεία, οι προσκόπτες και οι νοσηλευτές μπορούν να μάθουν για το σύμπαν και τα τηλεσκόπια. Θα κάνουν ακόμη και το πάρτι γενεθλίων σας ξεχωριστό με μια από τις περιηγήσεις πολυμέσων τους στον νυχτερινό ουρανό.