Το παράξενο θέαμα της παρέλασης πορτοκαλί παραγγελίας Rossnowlagh

Ο Rossnowlagh είναι, με μια πρώτη ματιά, τίποτα πραγματικά ιδιαίτερο. Ένα παραθαλάσσιο χωριό στην κομητεία Donegal , μερικά ξενοδοχεία, μερικά τροχόσπιτα, δημοφιλή με τους παραθεριστές από τη Βόρεια Ιρλανδία. Αλλά κάθε χρόνο φιλοξενεί ένα από τα πιο έκτακτα γεγονότα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας - μια παρέλαση του Orange Order, που υπερασπίζεται τον προτεσταντισμό και τον unionism. Ολοκληρώθηκε με φτερά, σωλήνες και τύμπανα.

Orange Parades Παραγγελία: Τι είναι αυτά;

Το Πορτοκαλί Ίδρυμα, γνωστό ως Πορτοκαλί Τάγμα ή "ο Πορτοκαλί" σε λαϊκή γλώσσα, είναι μια προτεσταντική αδελφική οργάνωση.

Συχνά ονομάζεται «μυστική κοινωνία», αλλά οι δημόσιες παρελάσεις δεν κάθονται καλά με την εικόνα αυτή. Βασίζεται στη Βόρεια Ιρλανδία και προωθεί τον συνδικαλισμό, την ένωση μεταξύ των έξι κομητειών και της αγγλικής κορώνας.

Ιδρύθηκε το 1796, το όνομα του επιλέχθηκε για να θυμηθεί τον Ολλανδό-γεννημένο προτεσταντικό βασιλιά της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και της Σκωτίας Γουίλιαμ της Orange - που νίκησε τον καθολικό βασιλιά της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και της Σκωτίας James II στη μάχη του Boyne το 1690 . Το ίδρυμα έχει επίσης μεγάλη παρουσία στη Σκωτία και τα καταλύματα μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι περίεργο, τουλάχιστον αν έχετε κατά νου την ιστορία της Ιρλανδίας, υπάρχουν επίσης καταλύματα σε εννέα χώρες της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Αναφερόμενος στις υποσχέσεις, το Πορτοκαλί Ίδρυμα δεν είναι συνδεδεμένο με τον Τεκτονισμό, αν και η εξωτερική εμφάνιση και το regalia μπορεί να προτείνουν μια σύνδεση.

Οι πιο δημόσιες εκδηλώσεις που εμπλέκονται στο Τάγμα των Πορτοκαλιών είναι οι παρελάσεις - οι οποίες είναι γενικά μια πορεία των μελών των καταφυγίων σε regalia, συνοδευόμενη από τις μπάντες και τις συνδικαλιστικές μελωδίες.

Γιορτάζοντας τον προτεσταντισμό, τον βασιλιά Μπίλι και, πάνω απ 'όλα, τη νίκη στο Boyne. Οι περισσότερες πραγματοποιούνται στις ή γύρω στις 12 Ιουλίου.

Rossnowlagh, μια ιρλανδική ανωμαλία

Οι περισσότερες από τις Ιρλανδικές Πορτοκαλί Στοές δεν παρελαύνουν, αλλά κάνουν οι αδελφοί του Άλστερ. Στο Ulster, δηλαδή στο Rossnowlagh. Υποστηριζόμενες από καταλύματα από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνήθως θα δείτε τους Orangemen από Cavan, Donegal, Monaghan και ακόμη και το Δουβλίνο με τα πανό τους.

Η πορεία πραγματοποιείται το Σάββατο πριν από τις 12 Ιουλίου και αρχίζει λίγο μετά το μεσημέρι. Όλοι οι συμμετέχοντες συναρμολογούνται σε ένα πεδίο κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ένα κομμάτι έξω από το Rossnowlagh. Τότε πορεύονται για περίπου δύο χιλιόμετρα μέσα στην ύπαιθρο, πέρα ​​από ένα πάρκο τροχόσπιτων και στο χωριό Rossnowlagh. Μια θρησκευτική υπηρεσία κρατιέται στους αμμόλοφους και υπάρχει κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μικρή εκκλησία Unionist στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Συνολικά η εκδήλωση είναι ειρηνική και έχει οικογενειακή ατμόσφαιρα. Παρά την παρουσία ένοπλων gardai (που κρατούν χαμηλό προφίλ) και λίγο χάος κυκλοφορίας.

Πώς μπορούν να το βγάλουν;

Δεν πρέπει να απαγορεύεται η παραγγελία πορτοκαλί παραγγελίας στην Ιρλανδία; Λοιπόν, μπορεί να έχουν ένα σέκτορα και να μην προωθήσουν πραγματικά μια σύγχρονη κοινωνία, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει τίποτα αντισυνταγματικό ή επικίνδυνο γι 'αυτούς. Είναι απλά μια δέσμη (κατά βάση) ηλικιωμένων (και μερικών γυναικών) που ακολουθούν να δείχνουν την ανυπακοή τους και τη συνεχιζόμενη προσκόλλησή τους στις αρχές που οι άλλοι μπορεί να θεωρήσουν ξεπερασμένες. Ας αφήσουμε να πορεύσουν.

Το Rossnowlagh είναι, τελικά, το ιδανικό μέρος για να το κάνει, περπατώντας μέσα από τη φύση τις περισσότερες φορές, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε «περιοχές σύγκρουσης» και γενικά διατηρώντας τον εαυτό τους στους εαυτούς τους οι Orangemen έχουν αποφύγει (ή απέφευγαν) την αντιπαράθεση.

Για να είναι αμβλύ, δεν υπάρχει κανένας που να λαμβάνει ισχυρή εξαίρεση από τις προτεσταντικές-συνδικαλιστικές τους θρησκείες. Και για ένα ακόμη χρόνο επιβεβαίωσαν εκ νέου το δικαίωμά τους για ελεύθερη συναρμολόγηση κλπ.

Πηγαίνοντας στο Rossnowlagh;

Ναι, θα πρέπει - είναι ένα πολύχρωμο θέαμα και ίσως η πιο απειλητική παρέλαση πορτοκαλί παραγγελίας που θα μπορέσετε να δείτε. Μπορεί να μην έχει την αίγλη των μεγάλων παρελάσεων στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά στη συνέχεια δεν έχει αντιτιθέμενο πλήθος, ασπίδες ασπίδων και περιστασιακά πετώντας μπουκάλια.

Ελάτε νωρίς: οι δρόμοι πρόσβασης αρχίζουν να φράσσονται μέχρι τις 11 το πρωί με τα λεωφορεία να χύνονται τους επιβάτες τους στη μέση του πουθενά (κοντά στην περιοχή συναρμολόγησης) ή κοντά στο κέντρο του χωριού, τα τροχόσπιτα που σέρνονται για τους καλύτερους χώρους και τα μεμονωμένα αυτοκίνητα που αναζητούν χώρο στάθμευσης . Ακολουθήστε τις πινακίδες, οδηγήσαμε σε ένα πεδίο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και πληρώσαμε ένα μέτριο τέλος (και με την πρόσβαση που ελέγχεται από τους gardai και τους Orangemen αισθανόμασταν αρκετά ασφαλείς).

Εάν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες από την παρέλαση του Rossnowlagh, βρείτε ένα καλό πλεονέκτημα - ακολουθήστε τη διαδρομή παρέλασης έξω από το χωριό και δημιουργήστε ένα στρατόπεδο όπου έχετε την υψωμένη ύπαιθρο ως φόντο, σας δίνει λίγο πράσινο πίσω από όλα αυτά τα πορτοκαλί φύλλα επισης!