Ζώντας στη Μινεάπολη: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Εκπαίδευση, εγκληματικότητα και στατιστική κόστους διαβίωσης

Όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν μια νέα πόλη είναι ένα καλό μέρος για να ζήσετε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού εγκληματικότητας, των εκπαιδευτικών προτύπων, του κόστους διαβίωσης και του ποσοστού απασχόλησης και, ευτυχώς, η Minneapolis κατατάσσεται αρκετά ψηλά στις περισσότερες αυτές τις εκτιμήσεις.

Στην πραγματικότητα, η Μινεάπολη έχει λάβει μια σειρά από βραβεία από μεγάλες δημοσιεύσεις σε ολόκληρη την Αμερική. το 2017, η Wallet Hub κατατάσσει τη Minneapolis στην 10η καλύτερη πόλη για ενεργούς τρόπους ζωής, η Cuplwrit το κατέταξε ως τη δεύτερη καλύτερη πόλη για να ξεκινήσει μια σταδιοδρομία και η Zumper την αξιολόγησε με τον αριθμό 1 στην ικανοποίηση του ενοικιαστή.

Η Μινεάπολη είναι επίσης ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και κατατάσσεται σε μια σειρά από κορυφαίες λίστες ταξιδιωτικών ιστοσελίδων των πόλεων που επισκέπτονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε όλο το χρόνο στις Twin Cities της Minneapolis-Saint Paul. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται στην πόλη για εργασία, είναι επίσης ένας εξαιρετικός προορισμός για κάποια υπαίθρια διασκέδαση και εσωτερικές εκδηλώσεις.

Τα ποσοστά απασχόλησης και τις μετακινήσεις

Η περιοχή του μετρό Twin Cities, συμπεριλαμβανομένης της Minneapolis, έχει ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας από τον μέσο όρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οικονομία των Δυτικών Πόλεων είναι υγιής και ποικίλη - δεν κυριαρχεί κανένας συγκεκριμένος κλάδος.

Υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες με έδρα ή με σημαντική παρουσία στη Μινεάπολη και μια ποικιλία μικρών επιχειρήσεων, καθιστώντας τις ευκαιρίες απασχόλησης άφθονες - ως επί το πλείστον. Από τον Δεκέμβριο του 2017, το ποσοστό ανεργίας στη Μινεάπολη ήταν μόλις 3%, το οποίο είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το εθνικό ποσοστό 4,1%.

Οι κύριοι εργοδότες και οι βιομηχανίες στη Μινεάπολη και τις πόλεις Twin City περιλαμβάνουν εκείνους στους τομείς της χρηματοδότησης, της υγειονομικής περίθαλψης, της τεχνολογίας, των μεταφορών, των τροφίμων, του λιανικού εμπορίου, της κυβέρνησης και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Δεδομένα από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα που απασχολούνται στις πόλεις Twin City, με τις βιομηχανικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, την κυβέρνηση, τις εμπορικές, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του εργατικού δυναμικού.

Εάν μετακομίζετε στη Μινεάπολη και ανησυχείτε για το χρόνο μετακίνησης , εκτός από τις ώρες αιχμής που συμβαίνουν στις 7:30 με 8:30 π.μ. και 4 με 5:30 μ.μ., συνήθως διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά για να φτάσετε από ένα μέρος της πόλης σε μια άλλη.

Κόστος στέγασης και κόστος διαβίωσης

Το κόστος ζωής στη Μινεάπολη είναι περίπου 5% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικά φθηνότερο από άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τα καλύτερα μέρη της Sperling, ο δείκτης κόστους ζωής για τη Minneapolis είναι 109, ο οποίος συγκρίνεται με τον εθνικό μέσο όρο των 100.

Η μέση τιμή κατοικίας στις Twin City ήταν περίπου 242.000 δολάρια στις αρχές του 2018 και το ενοίκιο δεν είναι πολύ καλύτερο, καθώς οι έρευνες έχουν θέσει τη Minneapolis ως μία από τις πιο ακριβές πόλεις στη Μέση Ανατολή για ενοικίαση. Σύμφωνα με το Rent Cafe, το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου είναι $ 1.223 και ένα δίκλινο υπνοδωμάτιο είναι $ 1.637.

Η Minneapolis είναι ελαφρώς πιο ακριβή και σε άλλους χώρους. Το κόστος των τροφίμων είναι 5% υψηλότερο από τον μέσο όρο των ΗΠΑ και τα είδη όπως τα ρούχα και οι επισκευές αυτοκινήτων είναι περίπου 9% πιο ακριβά από ό, τι σε άλλα μέρη της μεσοδυτικής ζώνης. Ωστόσο, ένας τυπικός λογαριασμός κοινής ωφελείας στη Μινεάπολη είναι περίπου 1% χαμηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο και η πληρωμή για το κόστος θέρμανσης το χειμώνα αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος των ετήσιων λογαριασμών κοινής ωφέλειας ενός νοικοκυριού.

Ευτυχώς, αυτές οι δαπάνες αντισταθμίζονται από σχετικά υψηλούς μισθούς στην πόλη. Στα μέσα του 2016, ο μέσος μισθός στις πόλεις Twin City, συμπεριλαμβανομένης της Μινεάπολη, ήταν 55.000 δολάρια, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει μια ελαφρά ανοδική τάση και είναι ελαφρώς υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο. Τελικά, η μετάβαση στη Μινεάπολη αξίζει τον κόπο αν είστε εργαζόμενος, αλλά μπορεί να είναι λίγο ακριβός για εκείνους που βρίσκονται σήμερα μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Υγεία και ποιότητα ζωής

Πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της Μινεάπολη και ως εκ τούτου, η Μινεσότα κατατάχθηκε ως η τέταρτη υγιέστερη πολιτεία στο έθνος σε μια έρευνα του 2018 Gallup , η οποία σημείωσε ότι η Minneapolis-St. Οι κάτοικοι της περιοχής του μετρό του Παύλου είχαν περισσότερες πιθανότητες από το μέσο όρο να είναι υγιείς ψυχικά και σωματικά.

Οι Μινεσότες είναι πιο πιθανό να είναι ενεργοί, με υψηλότερο ποσοστό από το μέσο όρο των δρομέων και έναν από τους περισσότερους επιβάτες που ταξιδεύουν με ποδήλατο για να εργαστούν.

Από τις αρχές του 2010, οι έρευνες κατέγραψαν τη Minneapolis-St. Paul ως μία από τις περιοχές του μετρό με την καλύτερη ποιότητα ζωής στο έθνος.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι σε αυτές τις έρευνες, η Minneapolis υποφέρει περισσότερο από την έλλειψη "σκοπού" στους κατοίκους της - που σημαίνει ότι δεν είναι συνήθως παρακινημένοι από την ίδια την πόλη να κάνουν πράγματα όσο και από τους φίλους τους και τους μικρούς κοινωνικούς κύκλους. Μιλώντας για αυτό, η δημιουργία φίλων στην πόλη κατατάσσεται επίσης ως αρκετά σκληρή σε σύγκριση με κάποιες άλλες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκπαίδευση

Τα δημοτικά σχολεία της Minneapolis λειτουργούν από τα δημόσια σχολεία της Μινεάπολις και αν και κάποια σχολεία είναι άριστα, πολλοί αγώνες οικονομικά και εκπαιδευτικά - κατά μέσο όρο, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις στα δημόσια σχολεία της Minneapolis βρίσκονται πολύ πίσω από τα σχολεία της Μινεσότα.

Τα μεμονωμένα σχολεία ποικίλλουν ευρέως, ωστόσο, και αρκετά υπερβαίνουν τους μέσους όρους του κράτους. Για παράδειγμα, το Kenwood Elementary, το Dowling Elementary, το Lake Harriet Upper School και το Southwest Senior High, είναι όλα ανάλογα με τα επιμέρους στοιχεία του σχολείου που είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας της Μινεσότα. Πολλά ιδιωτικά και τσάρτερ σχολεία λειτουργούν στη Μινεάπολη και τα σπουδαία σχολεία έχουν βαθμολογίες και κριτικές σχεδόν όλων των σχολείων στη Μινεάπολη.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το μεγαλύτερο κολλέγιο είναι το πασίγνωστο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, με μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη στη Μινεάπολη. Το σύστημα κρατικών σχολών της Minnesota και του Πανεπιστημίου (MnSCU) λειτουργεί το μητροπολιτικό κρατικό πανεπιστήμιο της Minneapolis και το St. Paul, το Minneapolis Community and Technical College της Μινεάπολη και πολλά άλλα ιδρύματα στις πόλεις Twin City και σε όλη τη Μινεσότα.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός άλλων ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών και κερδοσκοπικών σχολών, τεχνικών σχολών και πανεπιστημίων στις πόλεις Twin City , οπότε φροντίστε να ελέγξετε την κατάταξη των πόλεων, κρατών και εθνικών κολεγίων εάν σκέφτεστε να παρακολουθήσετε ένα από αυτούς.

δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, τα δημογραφικά στοιχεία πληθυσμού της Minneapolis είναι τα εξής,

Πραγματα να κανεις

Η Μινεάπολη έχει πολλές τακτικές εκδηλώσεις, από το Φεστιβάλ Ιούνιος, το Aquatennial, τον εορτασμό 4 Ιουλίου, την Παρέλαση της Πρωτομαγιάς, το Loppet της Πόλης των Λιμνών και το Parade Pride και το Φεστιβάλ. Η κρατική έκθεση της Μινεσότα είναι μία από τις μεγαλύτερες στο έθνος. Οι καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και μουσικές σκηνές είναι ζωντανές.

Η Μινεάπολη είναι σχετικά απομονωμένη - είναι πολύ μακριά από το Σικάγο ή άλλη μεγάλη πόλη. Ευτυχώς, οι Twin Cities είναι αρκετά μεγάλες για να προσελκύσουν περιηγήσεις και εκθέσεις σε περιοδείες και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εδώ που πιθανόν να βρείτε φίλους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας.

Η Minneapolis έχει πολλές επαγγελματικές αθλητικές ομάδες. Το κέντρο της πόλης Minneapolis είναι το σπίτι των Minnesota Twins, οι οποίοι παίζουν στο υπέροχο νέο τους πάρκο, Target Field, και η Minnesota Timberwolves που παίζουν στο Target Center στο κέντρο της Μινεάπολη. Οι Μιννεσότα Βίκινγκς έπαιζαν στο Metrodome αλλά μετεγκαταστάθηκαν στο αμερικανικό stadium Bank στα προάστια το 2016.

Ταξίδια και Καιρός

Το μετρό Transit λειτουργεί τα αστικά λεωφορεία, τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Μινεάπολη, τμήματα του Αγίου Παύλου και σχετικά λίγα από τα προάστια γύρω τους. Η Metro Transit διαθέτει επίσης μία ελαφριά σιδηροδρομική γραμμή, από το κέντρο της πόλης Minneapolis έως το αεροδρόμιο, ενώ υπάρχει και μια άλλη ελαφριά σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το κέντρο της πόλης Minneapolis και τον St. Paul.

Μινεάπολη-Στ. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Paul είναι 10 μίλια νότια από το κέντρο της πόλης Minneapolis, απίστευτα βολικό για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο και οι υπηρεσίες καμπίνας κοστίζουν συνήθως λιγότερο από 20 δολάρια από το αεροδρόμιο.

Ο καιρός είναι κάτι που η Μινεσότα πάει εναντίον της. Ο χειμώνας είναι μακρύς και κρύος. η πηγή είναι ζοφερή και υγρή. το καλοκαίρι είναι ζεστό, υγρό και μπορεί να γεμίσει με σφάλματα και το περιστασιακό ανεμοστρόβιλο. αλλά το φθινόπωρο είναι πανέμορφο και πολύ μικρό.

Η εύρεση κλιματιζόμενων ιερών και η κολύμβηση θα σας κάνουν να περάσετε το καλοκαίρι. Το σωστό ρουχισμό, η προθυμία να μάθετε ένα νέο χειμερινό άθλημα και η διαχείριση του προϋπολογισμού σας για να καταστεί ευκολότερη η πληρωμή των λογαριασμών θέρμανσης θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε από το χειμώνα του Minneapolis .

Ασφάλεια και εγκληματικότητα

Όπως και σε οποιαδήποτε μεγάλη μητρόπολη, η Μινεάπολη βιώνει έγκλημα, αλλά το ποσοστό εγκληματικότητας είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες προβληματικές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία εγκλημάτων, εκθέσεις και εγκληματικές ενέργειες της πόλης και παρόλο που ορισμένες γειτονιές είναι πιο επικίνδυνες από άλλες, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι περίπου 1000 βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Η Μινεάπολη πάλεψε με το ποσοστό δολοφονίας της, το οποίο κυμάνθηκε μεταξύ 20 και 99 φόνων ετησίως από το 1995. Τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος δολοφονίας ήταν περίπου 45 ετησίως και ακολουθεί μια αργή καθοδική τάση.

Το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι δυνατό σε όλα τα μέρη της πόλης, αλλά το βίαιο έγκλημα επηρεάζει κάποιες γειτονιές περισσότερο από άλλες. Στατιστικά, η Βόρεια Minneapolis έχει τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, όπως και το Phillips, το Midtown Minneapolis και το Downtown Minneapolis, ενώ η Νότια Μινεάπολη έχει σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Το 2012, η ​​Twin Cities κατατάχθηκε ως η 4η πιο ειρηνική περιοχή του μετρό, σε μια μελέτη που εξέτασε το ποσοστό ανθρωποκτονίας, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας, το ποσοστό φυλάκισης, την αστυνομική παρουσία και τη διαθεσιμότητα μικρών όπλων σε μεγάλες περιοχές μετρό στις ΗΠΑ