Τι κάνει το Πάρκο Κινέζικης Συμφιλίωσης του Tacoma τόσο ξεχωριστό;

Το Κινέζικο Πάρκο Συμφιλίωσης αποτελεί μέρος του συστήματος Metro Parks του Tacoma και αποτελεί ένα μοναδικό σημείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Puget Sound, ιδανικό για ήσυχο προβληματισμό, ιδιωτικές εκδηλώσεις ή ένα πικνίκ. Αντί για ένα ανοιχτό πράσινο χώρο, αυτό το πάρκο βρίσκεται σε ένα κομμάτι λόφων. Ενώ το πάρκο έχει ένα μικρό αποτύπωμα, έχει μια ποικιλία από το έδαφος, από τμηματοποιημένους κήπους σε βραχώδη παραλία. Είναι χέρια κάτω από ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να καθίσετε και απλά να απολαύσετε το τοπίο γύρω στο Tacoma.

Την άνοιξη, τα άνθη κερασιών προσθέτουν ένα επιπλέον ποπ χρώμα. Κάθε εποχή του χρόνου, το νερό και οι παραδοσιακές κινεζικές δομές και γλυπτά δημιουργούν ένα μοναδικά όμορφο μέρος.

Το κινεζικό πάρκο συμφιλίωσης έχει ένα μοναδικό όνομα για έναν λόγο. Το πάρκο είναι μέρος δημόσιου πάρκου και μέρος συγγνώμη για την τραγική απέλαση των Κινέζων κατοίκων του Tacoma στα τέλη του 1800. Οι χώροι του πάρκου είναι όμορφοι αλλά και εκπαιδευτικοί εάν σταματήσετε να διαβάζετε μία από τις πινακίδες που εξηγούν τι συνέβη και γιατί ο κινεζικός πληθυσμός ήταν τόσο σημαντικός για την πόλη, παρά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν.

Κινέζικη ιστορία στο Tacoma

Μια σημαντική πτυχή του πάρκου είναι η ιστορία του - το πάρκο βρίσκεται στην τοποθεσία ενός κινεζικού οικισμού που καίγεται στο έδαφος κατά την απέλαση των κινεζικών μεταναστών στις 3 Νοεμβρίου 1885, όταν οι πολίτες και οι ηγέτες των πόλεων ανάγκαζαν τους κινέζους μετανάστες από το Τακόμα μετά από κακές οικονομικές συνθήκες και αντι-κινεζικό συναίσθημα σε συνδυασμό για να δημιουργήσει μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία της πόλης.

Σύμφωνα με μια πλάκα στο πάρκο, υπήρχαν 200 κινέζοι που εξαναγκάστηκαν έξω από την πόλη και 500 που άφησαν την πόλη τις ημέρες πριν από την απέλαση, φοβούμενοι τι έρχεται.

Τα μνημεία σηκώνουν το πάρκο και βοηθούν να μιλήσουν για το τι συνέβη στο παρελθόν και επίσης να επιδιώξουν να δημιουργήσουν αρμονία στο παρόν. Το όνομα του πάρκου αντικατοπτρίζει ότι το πάρκο δεν είναι μόνο ένας τόπος ειρήνης τώρα, αλλά μια προσπάθεια να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο για να διαβάσετε τις πλάκες θα εμβαθύνει την κατανόηση του καθενός για τη σημασία του πάρκου, αλλά και για την ιστορία του Tacoma συνολικά.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε

Ενώ η ιστορία του πάρκου είναι βαριά, το πάρκο είναι συνήθως ήσυχο και γαλήνιο και κάνει ένα μεγάλο σημείο αντανάκλασης στο νότιο άκρο του Tacoma Waterfront, κοντά στο Jake Hyde Park. Υπάρχουν αρκετοί χώροι καθισμάτων για να απολαύσετε την απέραντη θέα του Puget Sound. Κατά μήκος της ακτής είναι μια μικρή παραλία με κούτσουρα για να καθίσετε και να κοιτάξετε έξω στο νερό (και ίσως να εντοπίσετε μια σφραγίδα ή δύο).

Εάν έχετε ένα μικρό γεγονός που θα θέλατε να κρατήσετε σε εξωτερικούς χώρους, το πάρκο είναι ένα εξαιρετικό σημείο. Το γραφικό πάρκο είναι το ιδανικό μέρος για χορό, αγάπη, γάμο ή άλλες ειδικές φωτογραφίες με μια γέφυρα, ελκυστικό φύλλωμα και το Fuzhou Ting - ένα δροσερό περίπτερο στο κέντρο του πάρκου που δωρήθηκε από την αδελφή πόλη του Tacoma, Fuzhou, Κίνα. Το Fuzhou Ting μετρά 30 x 40 πόδια και δωρήθηκε στην πόλη Tacoma από την αδελφή πόλη Fuzhou της Κίνας. Το περίπτερο διαθέτει παγκάκια στη δομή, όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τη θέα, αλλά ως ενοικιάσεις, παρέχει χώρο για έως και 100 άτομα μεταξύ του πραγματικού περιπτέρου και του χώρου γύρω από την άκρη του περιπτέρου.

Το Fuzhou Ting είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση από τις 1 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Κινέζικο Πάρκο Συμφιλίωσης έχει χρησιμεύσει ως βάση για το Φεστιβάλ Σελήνης Tacoma τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Φεγγάρι, αναμμένα φανάρια βρίσκονται στο βάθος του ουρανού-αρκετά θέα πάνω από το Puget Sound. Και δεν είναι ένα κακό μέρος για να ψάξετε γυαλιά, medallions και άλλους κρυμμένους θησαυρούς κατά τη διάρκεια των Monkeyshines, που συμβαίνει συνήθως στα τέλη Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου.

Μπόνους, από το πάρκο, μπορείτε να συνεχίσετε κατά μήκος του μονοπατιού που ξεκινά από το πάρκο πάνω στο μονοπάτι Ruston Way , το οποίο πηγαίνει για περίπου δύο μίλια κατά μήκος του Puget Sound. Στη συνέχεια συνδέεται με τα μονοπάτια του Point Ruston , τα οποία σας φέρνουν άλλα λίγα μίλια και τελικά θα συνδεθείτε με το Point Defiance.

Τοποθεσία

Το πάρκο τεσσάρων στρεμμάτων βρίσκεται στο νότιο άκρο (πλησιέστερο στο κέντρο της πόλης Tacoma) του Tacoma Waterfront στο 1741 N Schuster Parkway, Tacoma.

Υπάρχει ένα μικρό πάρκινγκ κοντά στο πάρκο, αλλά δεν είναι επίσης πολύ μακριά από το πάρκινγκ ακριβώς κάτω από το λόφο από το Spar στο McCarver και Ruston Way.