Πώς να Μεταφορά Τίτλου ή Εγγραφή Αυτοκινήτου στην Αριζόνα

Ακολουθούν οδηγίες για τη μεταφορά τίτλου σε αυτοκίνητο και την εγγραφή οχήματος στην Αριζόνα.

  1. Για να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας ή να μεταβιβάσετε τον τίτλο σε ένα αυτοκίνητο στην Αριζόνα, πρέπει να έχετε ένα πρωτότυπο έγγραφο τίτλου, το Πιστοποιητικό Τίτλου, για αυτό το όχημα. Εάν μεταβιβάζετε τον τίτλο, πρέπει να είναι ελεύθερος και καθαρός ή πρέπει να αποκτήσετε ασφάλεια από το δανειστή.
  2. Εάν έχετε χάσει τον τίτλο του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να πάρετε έναν διπλό τίτλο από το MVD. Υπάρχει μια φόρμα για να ολοκληρωθεί. Φέρτε ταυτότητα φωτογραφίας.
  1. Για την εγγραφή οχήματος εκτός της πολιτείας στην Αριζόνα θα χρειαστείτε συμπληρωμένη υπογεγραμμένη αίτηση για τίτλο, έντυπο συμμόρφωσης με τις εκπομπές και επιθεώρηση οχημάτων επιπέδου Ι.
  2. Για την εγγραφή οχήματος εκτός του κράτους θα χρειαστείτε επίσης έναν τίτλο εκτός κράτους (ή την εγγραφή, αν ο τίτλος είναι κάτοχος κάτοχος τίτλου), τις εξωκοινοτικές πινακίδες κυκλοφορίας, την εκκαθάριση εμπράγματων δικαιωμάτων, κατά περίπτωση, την άδειά σας πινακίδες και πληρεξούσιο από τον εκμισθωτή (πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο), αν πρόκειται για μισθωμένο όχημα.
  3. Για να μάθετε πού να ελέγξετε το όχημά σας, καλέστε (602) 255-0072.
  4. Αν πουλάτε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υπογράψετε το πίσω μέρος του τίτλου. Έχετε συμβολαιογραφική πράξη. Συμπληρώστε την οπίσθια όψη της καταχώρισης αναφέροντας ότι το όχημα έχει πωληθεί.
  5. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε πλέον δικό σας όχημα που καταχωρίσατε, συμπληρώστε το πίσω μέρος της εγγραφής αναφέροντας ότι δεν είστε πλέον κύριος του οχήματος και να το στείλετε στο MVD.
  6. Υπάρχουν περισσότεροι από 20 τύποι διαφορετικών πιάτων στην Αριζόνα. Πολλοί έχουν επιπλέον $ 25 ανά έτος.
  1. Η ασφάλεια είναι υποχρεωτική στην Αριζόνα για κάθε ταξινομημένο όχημα. Η απόδειξη της ασφάλισης πρέπει να βρίσκεται στο όχημα.
  2. Εάν το όχημά σας δεν απαιτείται να επιθεωρηθεί, μπορείτε να ανανεώσετε την εγγραφή του οχήματος on-line. Οι οδηγίες αποστέλλονται μαζί με τα έντυπα ανανέωσης στη διεύθυνση που βρίσκεται στο αρχείο με το MVD.
  3. Όλες οι υπηρεσίες έχουν χρεώσεις.

Συμβουλές

  1. Εάν πρέπει να πάτε στο MVD, προσπαθήστε να πάτε στα μέσα της εβδομάδας και στα μέσα του μήνα. Αποφύγετε τα Σάββατα αν μπορείτε.
  2. Φέρτε ένα βιβλίο και ένα κινητό τηλέφωνο. Προσπαθήστε να μην φέρνετε τα παιδιά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο.
  3. Να είστε επιμελής για την κοινοποίηση της MVD αν πουλάτε αυτοκίνητο. Μπορείτε να τους ειδοποιήσετε online. Θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις εάν δεν το κάνετε και αυτό το όχημα αργότερα θα έπεσε σε ατύχημα ή θα συμμετείχε σε κάποια εγκληματική δραστηριότητα.
  4. Αν πουλάτε αυτοκίνητο, κρατήστε αντίγραφα του τίτλου και οποιωνδήποτε άλλων σημαντικών εγγράφων, όπως η απελευθέρωση της ασφάλειας. Είναι καλή ιδέα να λάβετε πληροφορίες από τον αγοραστή, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό άδειας οδήγησης και τον αριθμό τηλεφώνου σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα στο δρόμο.
  5. Εάν μεταφέρετε τον τίτλο στο αυτοκίνητό σας σε μια αντιπροσωπεία, θα είναι σε θέση να χειριστεί την αποπληρωμή του δανείου σας και την απελευθέρωση του ενέχυρου για εσάς.