Πώς να πάρετε μια άδεια κυνηγιού ή αλιείας του Αρκάνσας

Το Αρκάνσας απαιτεί άδειες αλιείας και κυνηγιού στο εσωτερικό του κράτους. Οι άδειες κυνηγιού γενικά δεν είναι συγκεκριμένες για το παιχνίδι, με μερικές εξαιρέσεις και δεν διευκρινίζουν πώς πρέπει να κυνηγούν, με λίγες εξαιρέσεις. Τα άτομα που βρήκαν θήρα ή αλιεία χωρίς άδεια μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα ή να φυλακιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι άδειες κυνηγιού και αλιείας εκδίδονται χωριστά στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα είδη των αδειών καταργούνται σε άδειες κατοίκων και μη κατοίκων.

Προκειμένου να θεωρηθεί κάτοικος, πρέπει να έχετε κατοικήσει φυσικά μια κατοικία στο Αρκάνσας για τουλάχιστον 60 ημέρες. Οι άδειες διαμονής είναι επίσης διαθέσιμες για τους φοιτητές των πανεπιστημίων του Αρκάνσας και των μαθητών του Αρκάνσας εκτός των κρατικών πανεπιστημίων, του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στο Αρκάνσας και του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού που ήταν κάτοικοι του Αρκάνσας κατά την είσοδό τους στην υπηρεσία. Οι άδειες αλιείας πρέπει να ανανεώνονται ετησίως, με λίγες εξαιρέσεις.

Συνδυασμένες άδειες χρήσης

Η καλύτερη διαπραγμάτευση για τους αγωνιζόμενους αθλητές είναι η Άδεια Αθλητικού Κυνήγι και Ψάρεμα Ζωής. Είναι $ 1.000, αλλά σας δίνει μια άδεια ζωής για να κυνηγάει και ψαρεύει και κυματίζει ειδικές αμοιβές για πέστροφες, αλιγάτορες, elk, κ.λπ. άδειες (πρέπει να κάνετε αίτηση για αυτές τις άδειες όπως οποιοσδήποτε άλλος, μερικοί δίνονται στο σύστημα λοταρίας). Οι κάτοικοι άνω των 65 ετών μπορούν να αποκτήσουν συνολική άδεια χρήσης για διάρκεια ζωής 35,50 δολάρια. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να λάβουν τριετή συνδυασμένη άδεια για $ 35,50.

Άδειες και τέλη αλιείας

Μια βασική άδεια αλιείας για έναν κάτοικο που σας επιτρέπει να ψαρεύετε με αθλητικά αλιευτικά εργαλεία είναι $ 10.50 / έτος. Μια άδεια πέστροφας είναι $ 5 πάνω από αυτό το τέλος.

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να λάβουν άδεια αλιείας τριών ετών για $ 10,50. Οι κάτοικοι ηλικίας 65+ μπορούν να πάρουν άδεια αλιείας κατά τη διάρκεια ζωής τους για $ 10.50.

Μια βασική άδεια αλλοδαπής αλιείας είναι $ 50. Μια άδεια πέστροφας είναι $ 12 πάνω από αυτό το τέλος. Οι μη μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να πάρουν άδεια αλιείας ταξιδιού που κυμαίνεται από 3 ημέρες έως 14 ημέρες. Αυτές οι άδειες είναι $ 11-22.

Άδειες και αμοιβές κυνηγιού

Η άδεια κατοίκου αθλητή είναι $ 25 και παρέχει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να κυνηγάει όλα τα είδη θηραμάτων χρησιμοποιώντας ένα μοντέρνο όπλο, μολυβοκατασκευαστής ή τοξοβολία και να πάρει ένα συνολικό όριο σάκου ελάφια. Ισχύουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Έξι ετικέτες ελαφιών και δύο ετικέτες γαλοπούλας περιλαμβάνονται μαζί με αυτήν την άδεια. Υπάρχει επίσης Άδεια Διατήρησης Άγριας Ζωής (Resident Wildlife Conservation License) (10.50 δολάρια) που παρέχει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να κυνηγάει φουρνους, μεταναστευτικά πτηνά, ορτύκια, κουνέλια και σκίουρους και να πάρει ένα ελάφι χρησιμοποιώντας ένα μοντέρνο όπλο.

Οι κάτοικοι ηλικίας 65+ μπορούν να λάβουν άδεια κυνηγιού καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής τους για $ 25 και άδεια διαφυγής για θαλάσσια πτηνά κατά τη διάρκεια ζωής τους για $ 7. Οι κάτοικοι με αναπηρίες μπορούν να λάβουν τριετή άδεια κυνηγιού για $ 25.

Για να κυνηγήσουν τα υδρόβια πτηνά , οι κάτοικοι και οι μη κάτοικοι πρέπει να έχουν σφραγίδα υδρόβιων πτηνών ($ 7 για τους κατοίκους, $ 20 για τους μη κατοίκους), μια ομοσπονδιακή σφραγίδα πάπιας ($ 15) και την εγγραφή στο πρόγραμμα πληροφοριών συγκομιδής (δωρεάν). Τα υδρόβια πτηνά είναι πάπια, χήνες, περιστέρια, κορίτσια, μπεκάτσες, μανταλάκια, ράγες, γαλοπούλες ή μούρα. Η εγγραφή HIP μπορεί να επιτευχθεί με την ολοκλήρωση μιας σύντομης έρευνας στους αντιπροσώπους αδειών ή σε οποιοδήποτε γραφείο παιχνιδιών και ψαριών και θα αναγράφεται στο έντυπο της άδειας.

Η Άδεια Κυνηγιού Όλων των Παιχνιδιών (Nonresident Annual) είναι σαν την Άδεια Κατοίκου Αθλητή. Επιτρέπει στον κάτοχό του να κυνηγάει όλα τα είδη θηραμάτων χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο πυροβόλο όπλο, μαρκαδόρο ή τοξοβολία και ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Έξι ετικέτες ελαφιών και δύο ετικέτες γαλοπούλας περιλαμβάνονται μαζί με αυτήν την άδεια και κοστίζουν $ 300.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να λάβουν άδειες 1 έως 5 ημερών, οι οποίες κυμαίνονται από $ 50-150 και παρέχουν στον κάτοχο 1-2 1-2 γαλοπούλες και 1-3 ελάφια, ανάλογα με το μήκος του ταξιδιού. Μια άδεια μικρού παιχνιδιού για μη κατοίκους είναι $ 55 και παρέχει στον κάτοχο το δικαίωμα να κυνηγάει μεταναστευτικά πουλιά, ορτύκια, κουνέλια, σκίουρους και φουρνους. Μια άδεια υδρόβιων πτηνών είναι $ 100 για μη κατοίκους.

Για να κυνηγήσουν τα υδρόβια πτηνά, οι κάτοικοι και οι μη κάτοικοι πρέπει να έχουν σφραγίδα υδρόβιων πτηνών ($ 7 για τους κατοίκους, $ 20 για τους μη κατοίκους), μια ομοσπονδιακή σφραγίδα πάπιας ($ 15) και την εγγραφή στο πρόγραμμα πληροφοριών συγκομιδής (δωρεάν).

Τα υδρόβια πτηνά είναι πάπιες, χήνες, περιστέρια, κορίτσια, μπεκάτσες, μανταλάκια, ράγες, γαλοπούλες ή μούρα. Η εγγραφή HIP μπορεί να επιτευχθεί με την ολοκλήρωση μιας σύντομης έρευνας στους αντιπροσώπους αδειών ή σε οποιοδήποτε γραφείο παιχνιδιών και ψαριών και θα αναγράφεται στο έντυπο της άδειας.

Εκπαίδευση Hunter

Ένας κυνηγός που γεννήθηκε μετά το 1968 πρέπει να φέρει έγκυρη κάρτα εκπαίδευσης για κυνηγούς, εκτός εάν σημειωθεί η ένδειξη HE-VERIFIED στην άδεια κυνηγιού σας. Οι κυνηγοί κάτω των 16 ετών δεν χρειάζεται να έχουν κάρτα αν βρίσκονται υπό την άμεση επίβλεψη κάτοχου έγκυρης άδειας κυνηγιού τουλάχιστον 21 ετών. Το Αρκάνσας τιμά τις κάρτες εκπαίδευσης των κυνηγών του τόπου καταγωγής των μη κατοίκων. Καλέστε 800-482-5795 για ένα πρόγραμμα κλάσης ή Ελέγξτε την ιστοσελίδα AGFC.

Η Άδεια Εκπαίδευσης Αναστολής Κυνηγίου μπορεί να αποκτηθεί μία φορά σε μια ζωή. Επιτρέπει σε ένα άτομο χωρίς πιστοποίηση εκπαίδευσης για κυνηγούς. Είναι σχεδιασμένο για άτομα ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών που γεννήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 1968. είναι στην άμεση παρουσία ενήλικου που έχει ηλικία τουλάχιστον 21 ετών και έχει έγκυρη πιστοποίηση εκπαίδευσης για κυνηγούς ή που γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1968 ή πριν από αυτό. διαθέτουν έγκυρη άδεια κυνηγιού του Αρκάνσας · δεν έχουν καταδικαστεί ή έχουν καταπέσει για προηγούμενη παραβίαση των απαιτήσεων πιστοποίησης εκπαίδευσης του κυνηγού και δεν υπόκεινται σε κυρώσεις για την ανάκληση προνομίων κυνηγίου AGFC.

Πού να πάρετε μια άδεια

Είναι εύκολο να λάβετε την άδεια κυνηγιού και αλιείας. Το Αρκάνσας επεξεργάστηκε τις άδειες μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικά ή προσωπικά. Καλέστε 501-223-6349 μεταξύ 8 π.μ. και 4:30 μ.μ. ή 800-364-4263 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το παιχνίδι και τα ψάρια του Αρκάνσας.

Αυτοπροσώπως, τα περισσότερα καταστήματα κυνηγιού και αλιείας πωλούν άδειες. Ακόμα και τα περισσότερα καταστήματα Wal-Mart θα σας πουλήσουν άδεια στο τμήμα κυνηγιού.

Ειδικές άδειες είναι διαθέσιμες για τους αλιγάτορες, το γέλιο και το χιόνι, το μπλε και το Ross 'Geese. Υπάρχουν επίσης περιορισμένες άδειες αστικής ελάφια. Επικοινωνήστε με την AGFC για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις άδειες.