Καταχώρηση του αυτοκινήτου σας στο Αρκάνσας

Τι πρέπει να ξέρετε και πού να εγγραφείτε

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να δηλώσουν τα οχήματά τους εντός 30 ημερών από την εγκατάστασή τους στο Αρκάνσας. Οι μη κάτοικοι μπορούν νόμιμα να εκμεταλλεύονται ένα όχημα για διάστημα έως έξι μηνών στο κράτος. Είτε είστε νέος στο Αρκάνσας είτε κάτοικος, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αδειοδότηση του αυτοκινήτου σας.

Ο, τι χρειάζεσαι

Εάν είστε κάτοικος του Αρκάνσας και θέλετε να ανανεώσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας σας, πρέπει να έχετε απόδειξη αξιολόγησης προσωπικής ιδιοκτησίας και απόδειξη ότι δεν οφείλονται φόροι προσωπικής ιδιοκτησίας.

Αυτά τα έγγραφα μπορούν να ληφθούν μέσω του γραφείου του αξιολογητή, αν δεν τα έχετε. Πρέπει επίσης να προσκομίσετε την απόδειξη ασφάλισης αστικής ευθύνης και να έχετε διαθέσιμο τον αριθμό VIN.

Ο νόμος του Αρκάνσας απαιτεί ασφάλιση αστικής ευθύνης να μην είναι μικρότερη από $ 25.000 για σωματικό τραυματισμό ή θάνατο ενός ατόμου, να μην είναι μικρότερη από $ 50.000 για σωματικό τραυματισμό ή θάνατο δύο ή περισσότερων ατόμων και κάλυψη $ 25.000 για υλικές ζημιές.

Εάν υποβάλετε αίτηση για πινακίδες κυκλοφορίας του Αρκάνσας για πρώτη φορά ως νέος κάτοικος, πρέπει να έχετε αποδεικτικά στοιχεία ασφάλισης που να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου του Αρκάνσας κατά την εγγραφή σας. Τη στιγμή που θα εγγραφείτε, πρέπει να έχετε τον τίτλο σας από την προηγούμενη κατάστασή σας ή την απόδειξη ότι ο δανειστής σας έχει τον τίτλο σας, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί σε έναν τίτλο του Αρκάνσας και την τρέχουσα εγγραφή σας από την προηγούμενη κατάστασή σας. Η μεταφορά τίτλου θα γίνει όταν καταχωρήσετε το όχημά σας. Πρέπει επίσης να έχετε τεκμηρίωση ότι δεν οφείλετε φόρους προσωπικής ιδιοκτησίας και την απόδειξη ότι το όχημά σας έχει αξιολογηθεί ή πρόκειται να αξιολογηθεί κατά το τρέχον έτος.

Πρέπει να καταχωρήσετε το όχημά σας αυτοπροσώπως σε μια τοποθεσία του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων.

Κόστος για εγγραφή

Τα τέλη βασίζονται στο βάρος του αυτοκινήτου, τον τύπο οχήματος και τους φόρους πόλης και νομού.

Εξατομικευμένα πιάτα

Το τέλος για να πάρετε μια εξατομικευμένη πλάκα στην πολιτεία του Αρκάνσας είναι 25 δολάρια επιπλέον των τελών εγγραφής, από τον Αύγουστο του 2017.

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για να δείτε εάν η ιδέα σας έχει ληφθεί στον ιστότοπο του DFA. Τα γράμματα, οι αριθμοί και οι χώροι μπορούν να συνδυαστούν με έως και επτά χαρακτήρες για πινακίδες αυτοκινήτων / πινακίδων / καπνού και έξι χαρακτήρες για μοτοσυκλέτες. Ακόμη και αν η ετικέτα είναι διαθέσιμη, πρέπει να εγκριθεί. Δεν θα εγκριθούν λεπτές, μίσους ή λέξεις με πνευματικά δικαιώματα. Αν η πινακίδα είναι διαθέσιμη, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα και το DFA θα επικοινωνήσει μαζί σας όταν εγκριθεί η πινακίδα σας.

Ειδικές πλάκες

Τα τέλη για τις πινακίδες ποικίλουν και είναι επιπλέον των τελών εγγραφής. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι ειδικών πιάτων στο Αρκάνσας. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα πινακίδων στο DFA Arkansas. Κάθε πινακίδα έχει τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πληρείτε τις προϋποθέσεις και τις πρόσθετες αμοιβές.

Πλάκες για τις οποίες μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση: Τα περισσότερα κολέγια του Arkansas έχουν ένα πιάτο για το οποίο μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε πλάκα που υποστηρίζει τον καρκίνο του μαστού Susan G. Komen, το σχολείο του Αρκάνσας για τους κωφούς, τα κρατικά πάρκα του Αρκάνσας, τους φίλους των ζώων-NLR, την υποστήριξη των στρατευμάτων μας, τη στήριξη ζώων διασώσεων, τις ένοπλες δυνάμεις, Δεσμευμένη στην Εκπαίδευση, Τμήμα Επαρχίας Συντήρησης, Ducks Unlimited, Παιχνίδι Αρκάνσας και Ψάρια.

Πλάκες που πρέπει να δικαιούστε: Βετεράνοι του Βιετνάμ και του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ειδική πλάκα βετεράνου.

Υπάρχουν επίσης ειδικές πινακίδες για το μετάλλιο των νικητών τιμής του Κογκρέσου, πρώην στρατιωτικούς, βετεράνους με αναπηρίες, στρατιωτικές δυνάμεις και άλλα στρατιωτικά πιάτα.

Ειδικά οχήματα όπως τα ταξί, τα ασθενοφόρα και οι μεταφορείς έχουν τις δικές τους πινακίδες. Οι ερασιτέχνες ραδιοερασιτέχνες, οι πυροσβέστες, οι μασονάδες και τα παλαιά οχήματα μπορούν επίσης να κάνουν αίτηση για μια πινακίδα.

Πού να εγγραφείτε

Οι ανανεώσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικά στο ARStar.com, ταχυδρομικώς και αυτοπροσώπως σε ένα γραφείο του DMV. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για νέα εγγραφή ή να ανανεώσετε τις πλάκες του Αρκάνσας σε αυτές τις τοποθεσίες:

Στο Little Rock
1900 W. 7η Στ.
3 Κρατική Αστυνομία Plaza Drive
9108 Ν. Rodney Parham Road
1 Κρατική αστυνομική πλατεία

Στο Βόρειο Λίγο Ροκ
2655-A Pike Ave.

Στο Sherwood
6929 JFK, χώρος 22, εμπορικό κέντρο Indian Hills

Στο Maumelle
550 Edgewood Drive, σουίτα 580

Στο Τζάκσονβιλ
4 Crestview Plaza