Πού μπορώ να βρω Ρωμαϊκά ερείπια στη Βαρκελώνη;

Η πόλη ξεκίνησε ως ρωμαϊκή αποικία

Έχοντας ξεκινήσει τη ζωή του ως αποικία που ίδρυσε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αύγουστος μεταξύ 15-10 π.Χ. στο μικρό λόφο του Mons Taber, η Βαρκελώνη συνέχισε να είναι μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για πάνω από 400 χρόνια. Ένα εντυπωσιακό κατακλυσμό ρωμαϊκών ορόσημων και αντικειμένων μπορεί ακόμη να αντιμετωπιστεί σήμερα, αν και πολλοί έχουν απορροφηθεί στο πλαίσιο των μεταγενέστερων κτιρίων και κατασκευών.

Τα ρωμαϊκά αξιοθέατα της Βαρκελώνης επικεντρώνονται στο Barrio Gòtico .

Ειδικότερα, η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό La Seu και κατά μήκος της άκρης της Via Laietana, όπου έτρεξε μέρος των τειχών της πόλης.

Οποιοδήποτε ρωμαϊκό μονοπάτι θα καταλήξει σε μια επίσκεψη στο Museu d'Historia de la Ciutat (Μουσείο Ιστορίας της Βαρκελώνης), το οποίο περιέχει ένα πλήθος τεχνουργημάτων από την εποχή. Παρακάτω είναι ένας σύντομος οδηγός για τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια της πόλης.

Αλλά τα καλύτερα ρωμαϊκά ερείπια στην περιοχή της Βαρκελώνης βρίσκονται στην Ταραγόνα, μια πόλη που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το τρένο κατά μήκος της ακτής. Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη στην Tarragona από τη Βαρκελώνη .

Δείτε επίσης:

Portal del Bisbe

Η Βαρκελώνη προστατεύτηκε από οχυρωματικούς τοίχους με τέσσερις πύλες. Οι τετράπλευροι πυργίσκοι του 4ου αιώνα μιας από τις πύλες μπορούν να φανούν στο Puerta del Bisbe της Plaça Nova. Εδώ, στο πίσω μέρος του μεσαιωνικού εκκλησιαστικού παλατιού Casa de l'Ardiaca (Santa Llcia 1), υπάρχει επίσης ένα μοντέρνο αντίγραφο των υδραγωγών που κάποτε οδηγούσαν στην γύρω περιοχή από την πύλη.

Carrer Regomir

Τα υπόλοιπα μιας άλλης πύλης και το αρχικό ρωμαϊκό πλακόστρωτο μπορεί να δει κανείς στο Carrer Regomir στο Civic Center Pati Llimona, το οποίο ήταν επίσης το σπίτι των Ρωμαϊκών Λουτρών.

Plaça Ramon Berenguer

Εκτός από τον καθεδρικό ναό στη Via Laietana, αυτή η πλατεία παρουσιάζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα των παλιών τειχών της πόλης.

Κυρίως που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα, οι τοίχοι στεφανώνονται από ένα γοτθικό παρεκκλήσι, αυτό της Santa Àgata.

Ναός του Αυγούστου

Ακριβώς δίπλα στην Plaça Sant Jaume στο Carrer del Paradís, στην αυλή του Excursionista de Catalunya, υπάρχουν τέσσερις εντυπωσιακές ρωμαϊκές στήλες ύψους εννέα μέτρων. Σκαλισμένα στο Κορινθιακό στυλ, αυτές οι στήλες είναι όλα εκείνα που παραμένουν από ό, τι κάποτε ήταν ο Ναός του Αυγούστου της Βαρκελώνης, που χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ.

Plaça Villa de Madrid

Σε αυτή την πλατεία κοντά στην κορυφή της Las Ramblas βρίσκονται τα ερείπια ρωμαϊκής νεκρόπολης, των οποίων οι τάφοι του 2ου και 3ου αιώνα ανασκάφθηκαν πρόσφατα και αποτέλεσαν το επίκεντρο ενός μικρού πάρκου που περιβάλλεται από καταστήματα μόδας και καφετέριες.

Μουσείο της ιστορίας της Ciutat de Barcelona

Το κύριο ρωμαϊκό θεματικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, το μουσείο αυτό είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια ενός εργοστασίου ρωμαϊκής γαρύμου και ενός εργαστηρίου βαφής ρούχων και έχει ανακτήσει εκατοντάδες τεχνουργήματα από τη ρωμαϊκή περίοδο.