Η Sagrada Familia της Αντόνι Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Είναι η περίφημη ημιτελής βασιλική αξίζει μια επίσκεψη;

Η Λα Σαγκράδα Φαμίλια είναι το πιο διάσημο θέαμα στη Βαρκελώνη. Σχεδιασμένο από τον Αντόνι Γκαουντί, η Ρωμαιοκαθολική βασιλική είναι ημιτελής - παρά το γεγονός ότι ο αρχιτέκτονας ανατέθηκε στη δουλειά το 1883! Ο Γκαουντί πέθανε το 1926 και οι εργασίες συνεχίζονται στο κτίριο μέχρι σήμερα. Επισήμως, το θαυμάσιο κτίριο θα ολοκληρωθεί το 2026, εκατό χρόνια μετά το θάνατο του Γκαουντί.

Ξεναγήσεις της La Sagrada Familia

Μπορείτε να παραγγείλετε μια περιοδεία και να παραλείψετε το εισιτήριο για τη Sagrada Familia εδώ:

Υπάρχουν επίσης εκδρομές δύο φορές την ημέρα που προσφέρονται από την La Sagrada Familia. Λεπτομέρειες θα πρέπει να ληφθούν προσωπικά.

Περιηγήσεις της Βαρκελώνης που περιλαμβάνουν την La Sagrada Familia
Σημειώστε ότι αυτές οι περιηγήσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν την είσοδο στην La Sagrada Familia, αλλά απλά σταματάτε έξω.

Δείτε επίσης: Τα πιο αμφιλεγόμενα κτίρια της Βαρκελώνης .

Πού βρίσκεται η La Sagrada Familia;

Η La Sagrada Familia βρίσκεται στη Βαρκελώνη , στην Καταλονία. Είναι εύκολα προσβάσιμο με το μετρό - θα βρείτε τη στάση La Sagrada Familia στο L2 & L5.

Διαβάστε περισσότερα για το μετρό της Βαρκελώνης .

Το λεωφορείο περιηγήσεων της Βαρκελώνης σταματά επίσης στη Sagrada Familia.

Τι μπορείς να δεις?

Οι προσόψεις της La Sagrada Familia μοιάζουν με κάποιον μέσα από ένα μουσείο γεμάτο γλυπτά σε αυτό. Υπάρχουν τόσες πολλές εικόνες που μπορείτε να δείτε στα τείχη της βασιλικής, θα μπορούσατε να περάσετε ώρες περπατώντας γύρω της και να βρείτε ακόμα πιο ενδιαφέροντα αγάλματα (δείτε τις εικόνες παραπάνω).

Μπορείτε να ανεβείτε στις πολλές, πολλές σκάλες στην κορυφή της βασιλικής, καθώς και να κοιτάξετε γύρω από το μουσείο που αναλύει την ιστορία της κατασκευής του κτιρίου.

Αδεια

Οι τιμές αυξήθηκαν μαζικά πρόσφατα - διπλασιάζοντας σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Για να ανέβει στον πύργο κοστίζει τώρα ένα επιβλητικό 29 ευρώ. Πριν από λίγο καιρό κοστίζει 15 € για να ανεβείτε στις σκάλες και να μπείτε στο μουσείο, με επιπλέον 2 ευρώ για να πάρετε τον ανελκυστήρα.

Αξίζει? Δεν το νομίζω. Υπάρχει αφθονία για να δείτε από έξω, δεν υπάρχει λόγος να μπείτε μέσα. Δεν υπάρχει τίποτα να «κάνει» στην κορυφή - απλά κοιτάξτε πάνω από τον εντυπωσιακό ορίζοντα της Βαρκελώνης και έπειτα επιστρέψτε ξανά. Το πιο εντυπωσιακό θέαμα στον ορίζοντα της Βαρκελώνης είναι η ίδια η Σαγκράδα Φαμίλια - αν είστε στην εκκλησία, δεν θα μπορείτε να την δείτε!

Το μουσείο είναι ήπια ενδιαφέρον, αλλά αν είστε σε έναν προϋπολογισμό, δεν αξίζει πραγματικά τα χρήματα.

Περισσότερα για τη Σαγκράδα Φαμίλια

Τι άλλο πρέπει να δω;