Πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο

Βαρκελώνη προς Μπιλμπάο με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Ταξιδεύοντας στην Ισπανία είναι εύκολο - και υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε μερικές πόλεις ενώ είστε διακοπές. Γιατί όχι? Ίσως ανακαλύψετε ένα κρυφό κόσμημα στην πορεία. Αυτή η θέση θα σας δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα φτάσετε από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο με διάφορες μορφές μεταφοράς.

Σιδηρόδρομοι και Αυτοκινητόδρομοι

Το τρένο από το Μπιλμπάο στη Βαρκελώνη διαρκεί περίπου 6h45 και κοστίζει περίπου 20 έως 25 ευρώ.

Υπάρχουν συνήθως τρεις αναχωρήσεις ανά ημέρα από το σταθμό Sants, που βρίσκεται στην περιοχή Sants-Montjuïc (λίγο δυτικά του κέντρου της πόλης). Book Train Εισιτήρια στην Ισπανία με την Rail Europe εκ των προτέρων για να μειώσετε τις ουρές και το χρόνο διέλευσης μόλις φτάσετε στο σταθμό.

Εάν έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε και προτιμάτε να πάρετε το λεωφορείο, μπορείτε εύκολα να βρείτε τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα. Το ταξίδι διαρκεί επτά έως εννέα ώρες και κοστίζει περίπου 40 ευρώ. Τα λεωφορεία από τη Βαρκελώνη προς το Μπιλμπάο αναχωρούν από τους σταθμούς λεωφορείων Sants και Nord.

Μπορείτε να κλείσετε τα περισσότερα εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία online χωρίς επιπλέον χρέωση. Απλά πληρώστε με πιστωτική κάρτα και εκτυπώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για όλες τις επιλογές ταξιδιού σας με τον οδηγό μας για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Βαρκελώνη .

Έχει αυτοκίνητο, θα ταξιδέψει

Αν είστε επάνω για μια χαλαρή οδήγηση σε όλη την όμορφη La Rioja τοπίο, ενοικίαση αυτοκινήτου από Priceline , πυρκαγιά το GPS και χτύπησε το δρόμο!

Η απόσταση 600 χλμ. Από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο διαρκεί περίπου πέντε και μισή ώρα, ταξιδεύοντας κυρίως σε AP-2 και AP-68 (Σημείωση: Οι δρόμοι AP είναι διόδια). Σκεφτείτε να σταματήσετε στη Σαραγόσα (γνωστή για τα μεσαιωνικά της αξιοθέατα) ή στην προαναφερθείσα αμπελοοινική πόλη Logroño για να διαλύσετε το ταξίδι. Χαρούμενα μονοπάτια!

Βεβαιωθείτε ότι θα σταματήσετε πρώτα στο Logroño

Εάν είστε foodie, έχετε κάθε λόγο να κάνετε αυτό το ταξίδι. Μια από τις κυριότερες εκκλήσεις της Χώρας των Βάσκων είναι οι τάπας της και υπάρχει μια πόλη στο δρόμο για το Μπιλμπάο που πρέπει να ελέγξετε αν η κατανάλωση νόστιμων φαγητών είναι υψηλή στον κατάλογο προτεραιοτήτων σας: Logroño. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα κρασιά και τα τάπας Logroño εδώ. Εάν έχετε χρόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε επίσης να κλείσετε μια περιήγηση στα εκπληκτικά αμπέλια που έχει να προσφέρει η περιοχή. Μπορείτε να κάνετε μια διανυκτέρευση κατά το check in σε ένα κοντινό ξενοδοχείο .

Δείτε επίσης: