Αναζωογόνηση της ισπανικής Orxata

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ισπανικών και λατινοαμερικανικών ποικιλιών

Το Horchata (ή Orxata όπως ονομάζεται στην Καταλανική) είναι ένα δημοφιλές μη αλκοολούχο ποτό από τη Βαλένθια της Ισπανίας, το οποίο είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα. Μην το συγχέετε με τις horchata από το Μεξικό ή την Κεντρική Αμερική, αφού υπάρχει μια διαφορά, αν και μοιάζουν με μιλκσέικ.

Από τι είναι κατασκευασμένο το Horchata;

Υπάρχει σύγχυση σχετικά με το τι είναι κατασκευασμένο το horchata κυρίως επειδή υπάρχουν δύο τύποι. Υπάρχει μια ορχιδέα με βάση το ρύζι, που είναι ένα δημοφιλές ποτό στο Μεξικό και άλλα μέρη της Λατινικής Αμερικής , και τα horchata στην Ισπανία που αποτελείται από νερό, ζάχαρη και τίγρη.

Τα ισπανικά ορχάτα έχουν μια μοναδικά διαφορετική γεύση από τη λατινοαμερικανική έκδοση, η οποία έχει πιο γούστο σαν ρύζι.

Στην Κόρδοβα της Ισπανίας, μια ποικιλία αμυγδάλου είναι δημοφιλής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό ονομάζεται horchata de almendras .

Διατροφική αξία των καρυδιών Tiger

Δεν είχαν τραυματιστεί οι τίγρεις κατά την παρασκευή του ποτού με βάση τα καρύδια και δεν χρησιμοποιήθηκαν καρύδια. Τα καρύδια της τίγρης, που ονομάζονται chufas στα ισπανικά, είναι στην πραγματικότητα ένας κονδυλώνας που λέγεται Cyperus esculentus. Το Horchata είναι κατάλληλο για χορτοφάγους, βέγκαν και άτομα με αλλεργίες από ξηρούς καρπούς ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

Λόγω της χημικής σύνθεσής του, τα καρύδια τίγρης έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους κονδύλους και με τα καρύδια. Έχει αναφερθεί ότι είναι μια υγιεινή διατροφή δεδομένου ότι η κατανάλωσή της μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και θρόμβωσης και λέγεται ότι ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτός ο κονδύλος είναι πλούσιος σε ενεργειακό περιεχόμενο (άμυλο, λίπος, ζάχαρη και πρωτεΐνη), μέταλλα (κυρίως φώσφορο και κάλιο) και βιταμίνες Ε και Γ.

Πού να πάρετε Horchata

Το Horchata (ή το orxata) είναι διαθέσιμο σε όλη την Ισπανία. Το Horchata είναι συνήθως μεθυσμένο σε merienda , το αργά το απόγευμα σνακ που προορίζεται να σας μεταφέρει από το γεύμα σε ένα συνήθως αργό δείπνο. Πολλά μπαρ κάνουν το ίδιο και θα εμφανίσουν ένα σημάδι λέγοντας ότι το έχουν, λέγοντας "Hay Horchata" στα ισπανικά.

Οι πάγκοι των δρόμων που πωλούν κρύα ποτά πωλούν συχνά και ορχάτα (συνήθως είναι οι ίδιοι πάγκοι που πωλούν το granizado , οι οποίοι είναι σαν ξυρισμένοι πάγος ή παξιμάδια).

Το Horchata έρχεται επίσης προσυσκευασμένο στα καταστήματα, αλλά δεν έχει γεύσεις όπως η σπιτική έκδοση.

Horchata στη Βαλένθια και στην Καταλονία

Ενώ στη Βαλένθια, αφού είχατε παλέτα της Βαλένθια, μην ξεχάσετε να σταματήσετε στο horchateria . Όπως υπονοεί το όνομα, οι horchaterias είναι πωλητές που ειδικεύονται σε horchata. Το πιο διάσημο είναι απέναντι από το Iglesia y Torre de Santa Catalina στη γωνία της Plaza de la Reina.

Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ μικρή ποικιλία των συστατικών, υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ των horchatas που μπορείτε να πάρετε από μια καφετέρια στην άλλη. Εφ 'όσον είναι κρύο και φτιαγμένο φρέσκο, επιτόπου, θα είναι τόσο καλό όσο οποιοσδήποτε άλλος.

Farton γλυκίσματα

Τα γλυκά αρτοσκευάσματα που είναι φτιαγμένα για να βουτήξουν στο ποτό σας horchata ονομάζονται fartons . Πάνω από τα δάχτυλα της κυρίας, αυτές οι επιμήκεις, ζαχαροπλαστικές γλυκές είναι πολύ γλυκές. Είναι φτιαγμένα από αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, λάδι και αυγά.