Πώς να φτάσετε από την Βαλένθια στο Αλικάντε

Ταξιδέψτε στην ηλιόλουστη ανατολική ακτή της Ισπανίας

Η Βαλένθια και το Αλικάντε είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στην ανατολική ακτή της Ισπανίας και καθώς και οι δύο έχουν μεγάλα αεροδρόμια, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ταξιδέψετε από το ένα στο άλλο.

Αεροδρόμιο της Βαλένθια προς Αλικάντε και Αεροδρόμιο Αλικάντε προς Βαλένθια

Το Aeropuerto Valencia-Manises και το Aeropuerto Alicante-Altet συνδέονται και με την άλλη πόλη - σε κάθε περίπτωση το ταξίδι κοστίζει περίπου 25 ευρώ και διαρκεί τρεις ώρες.

Ωστόσο, στην περίπτωση του αεροδρομίου Αλικάντε στη Βαλένθια, θα χρειαστεί να κάνετε μια αλλαγή στο Benidorm: μην ανησυχείτε, όμως, η εταιρεία λεωφορείων θα συντονίσει τη σύνδεση. Βιβλίο από την ALSA .

Ο καλύτερος τρόπος από τη Βαλένθια μέχρι το Αλικάντε

Εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας. Το λεωφορείο είναι λίγο πιο αργό αλλά λίγο φθηνότερο από το τρένο. Ο αποφασιστικός σας παράγοντας μπορεί να βασίζεται περισσότερο στο κατά πόσο η διαμονή σας είναι σε σχέση με τον σταθμό που χρειάζεστε από το κόστος ή το χρόνο ταξιδιού, ιδιαίτερα στη Βαλένθια, όπου οι σταθμοί είναι αρκετά απομακρυσμένοι.

Συνιστάται η διακοπή της διαδρομής

Η ακτογραμμή μεταξύ Βαλένθια και Αλικάντε κυριαρχείται από μικρές παραλίες, εκτός από το τεράστιο τεραστισμό του Μπενιντόρμ, της πρωτεύουσας του κόμματος. Η Altea είναι ένα δημοφιλές μικρό μέρος με μια ευχάριστη παλιά πόλη.

Βαλένθια προς Αλικάντε με τρένο

Το τρένο από τη Βαλένθια έως το Αλικάντε διαρκεί μία μιάμιση ώρα και δύο ώρες.

Θα κοστίσει κάτω από τριάντα ευρώ. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ: Εισιτήρια Book Train στην Ισπανία (κράτηση απευθείας).

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Αλικάντε βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, λίγο δυτικά. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βαλένθια βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στα περισσότερα από τα μεγάλα ξενοδοχεία, δίπλα στην αρένα ταυρομαχίας.

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο από τη Βαλένθια προς το Αλικάντε διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες και κοστίζει 20 ευρώ. Οι νυχτερινές διαδρομές είναι πολύ φθηνότερες, αλλά έχετε πέσει μακριά σε μια δύσκολη στιγμή. Κάντε κράτηση εδώ: Κάντε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείων στην Ισπανία (κράτηση απευθείας).

Ο σταθμός λεωφορείων του Αλικάντε βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης, σε μικρή απόσταση με τα πόδια νότια από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ο σταθμός λεωφορείων της Βαλένθια βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πόλης από το σιδηροδρομικό σταθμό. Είναι μια καλή θέση για τις ιδιότητες του Airbnb.

Με το αυτοκίνητο

Χρειάζονται λιγότερο από δύο ώρες για να οδηγήσετε το 178 χλμ. Από τη Βαλένθια στο Αλικάντε, ακολουθώντας το E-15 / AP-7. Σημειώστε ότι πρόκειται για διόδια.

Συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Δείτε επίσης: Τουριστικός οδηγός της Βαλένθια