Το σκαθάρι Palo Verde

Αυτό το Beetle Borer της Αριζόνα μοιάζει με ένα Giant Cockroach

Ίσως επειδή είναι εύκολο να σπάσει το Palo Verde Beetle για μια κατσαρίδα, οι νεοφερμένοι στην περιοχή του Φοίνικα φοβούνται μερικές φορές όταν φτάσουν στην πρώτη ματιά αυτού του τεράστιου ιπτάμενου σφάλματος. Εντούτοις, ο ριζοκόπτης Palo Verde ( Derobrachus geminatus ) είναι στην πραγματικότητα αβλαβής και σε αντίθεση με τον σκορπιό , δεν τσίμπημα, παρά τις μακριές κεραίες και τα ακανθώδη κολάρα.

Αυτά τα σκαθάρια προσελκύονται από τα φώτα, οπότε αν απολαμβάνετε κοκτέιλ το βράδυ στο κατώφλι σας, μπορεί να έρθουν να επισκεφθούν εάν έχετε τα φώτα.

Βγαίνουν κάθε χρόνο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων , η οποία είναι και η περίοδος ζευγαρώματος τους και είναι πιο δραστήριοι από νωρίς το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα σκαθάρια ενηλίκων βάζουν τα αυγά τους στο έδαφος και όταν τα νεαρά σκουλήκια Palo Verde εκκολάπτονται, τρέφονται με τις ρίζες των δένδρων και των θάμνων, ιδιαίτερα του μεξικάνικου δέντρου Palo Verde και των εσπεριδοειδών. Μετά από μερικά χρόνια, αφήνουν τις ρίζες των δέντρων, και θα μπορείτε να δείτε τις τρύπες εξόδου γύρω από τις ρίζες του δέντρου.

Αποτροπή των σκώρων των ριζών

Αν έχετε ειδικά τα δέντρα του Μεξικού Palo Verde, διατηρώντας αυτά τα σκαθάρια έξω από τον κήπο σας, έρχεται πραγματικά να φροντίσει τα δέντρα και τα φυτά σας για να εξασφαλίσει ότι οι ρίζες δεν αποσυντίθενται - οι πράσινοι σκαθάρια ρίζας δεν απολαμβάνουν πραγματικά φρέσκες ρίζες!

Δεν είναι καλό να ψεκάσετε μέσα στις τρύπες, αφού τα σκαθάρια του Palo Verde έχουν ήδη φύγει. Το καλύτερο στοίχημά σας για να αποφύγετε αυτά τα τρομακτικά έντομα στο σπίτι σας είναι να κρατάτε τα δέντρα σας υγιή με το κατάλληλο πότισμα και λίπανση και διαφορετικά αφήστε αυτά τα αβλαβή πλάσματα μόνο.

Εάν απλά θέλετε να κρατήσετε αυτά τα σκαθάρια μακριά από το πάρτι ή την κοινωνική σας συγκέντρωση, βάζοντας μια οθόνη γύρω από τη βεράντα σας ή επενδύοντας σε μια σκηνή κουνουπιών είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να κρατήσετε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες έξω από την εκδήλωσή σας. Διαφορετικά, απλώς να είναι ωραίο σε αυτούς και πιθανότατα θα πετάξει μακριά όσο πιο γρήγορα γίνονται.

Ταξίδι κατά τη διάρκεια της εποχής του σκώρου των ριζών

Αν και αυτά τα έντομα είναι ακίνδυνα όταν κάθεστε έξω από ένα κοκτέιλ, μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο για τους οδηγούς μοτοσικλετών και τους ανθρώπους που οδηγούν σε convertibles σε υψηλές ταχύτητες. Εάν νοικιάζετε ή φέρετε μια μοτοσικλέτα στην κρουαζιέρα γύρω από την έρημο, βεβαιωθείτε ότι φοράτε προστατευτικά εργαλεία.

Διαφορετικά, αυτά τα σκαθάρια είναι πραγματικά ενοχλητικά μόνο επειδή φαίνονται τρομακτικά παρόμοια με τις κατσαρίδες. Η εποχή ζευγαρώματος τους είναι επίσης σχετικά μικρή, αλλά να γνωρίζετε ότι θα συναντήσετε πιθανότατα πολλά από αυτά τα σκαθάρια αν βρίσκεστε στην έρημο της Αριζόνα κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο, να είστε προετοιμασμένοι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτά τα σκαθάρια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων είναι να πάτε σε πιο κλειστά εστιατόρια και μπαρ και να παραμείνετε μακριά από τα πάρκα γύρω από το σούρουπο όταν αυτά τα σφάλματα είναι πιο ενεργά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τη βιολογία αυτών των πλασμάτων, το μουσείο της Αριζόνα-Sonora Desert Museum έχει μια ολόκληρη οθόνη αφιερωμένη στους Verde Root Beetles, γι 'αυτό φροντίστε να το περιστρέψετε και να το ελέγξετε εάν βρίσκεστε στην έρημο Sonora οποιαδήποτε στιγμή έτος.