Πώς να περιηγηθείτε στο Galapagos σε έναν προϋπολογισμό

Καθώς προσπαθείτε να περιηγηθείτε στους Γαλαπάγκους με έναν προϋπολογισμό, θα ανακαλύψετε τη φράση "μαγευτικά νησιά", γιατί τόσο πολλά από αυτά που θα δείτε εδώ είναι σπάνια ή αδύνατο να βρείτε οπουδήποτε αλλού στη γη. Τα νησιά του Γκαλαπάγκου προσφέρουν την ευκαιρία να παρατηρήσετε τη φύση - φυτική ζωή, τοπία και ζωική ζωή - σε επίπεδα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Δυστυχώς, οι αποστάσεις και η διοικητική μέριμνα της επίσκεψης σε αυτόν τον σημαντικό τομέα είναι αποθαρρυντικές.

Θα χρειαστείτε μια προσεκτική διοικητική στρατηγική, καθώς και έναν αξιόπιστο ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται στις διακοπές του Γαλοπόγκα. Όπως με κάθε δημοφιλή περιοχή, υπάρχουν μερικοί αδίστακτοι χειριστές που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν ψεύτικες περιηγήσεις.

Επιμελητεία

Η μετάβαση στα νησιά από τον ηπειρωτικό Ισημερινό συνήθως περιλαμβάνει σύντομη πτήση είτε από το Κίτο είτε από το Γκουαγιακίλ. Η απόσταση περίπου 600 μιλίων καλύπτεται σε περίπου 90 λεπτά αεροπορικώς είτε στο ανατολικότερο νησί του San Cristobal είτε σε μια μικρή πρώην στρατιωτική βάση στο Baltra. Λάβετε υπόψη ότι τα νησιά είναι μια ώρα πίσω από το χρόνο στην ηπειρωτική χώρα.

Από τα σημεία αυτά, πολλοί επισκέπτες ξεκινούν σε κρουαζιέρες που διαρκούν 2-7 ημέρες. Η κρουαζιέρα οργανώνει ημερήσιες εκδρομές και παρέχει καμπίνα και γεύματα. Σημειώστε ότι πολλές ομαδικές εκδρομές δεν περιλαμβάνουν το κόστος ενοικίασης εξοπλισμού ή το τέλος εισόδου στο εθνικό πάρκο, το οποίο είναι $ 100 για ενήλικες και $ 50 για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι εταιρείες του Εκουαδόρ θα οργανώσουν διακοπές που συνδυάζουν περιηγήσεις στις Άνδεις (Κίτο) και στα νησιά. Οι τιμές και η ποιότητα των ρυθμίσεων ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Κάνετε κάποια έρευνα. Καθορίστε περιηγήσεις στην περιοχή τιμών σας και στη συνέχεια εξετάστε τη φήμη, το χρονικό διάστημα στις επιχειρήσεις, τα παράπονα και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Μην φοβάστε να επιλέξετε μια περιοδεία που είναι ελαφρώς πιο ακριβή από τους ανταγωνιστές της, αν θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία ή έρχεται με μια αξιόπιστη σύσταση.

Λίγα ταξιδιωτικοί πράκτορες που εξετάζουν

Μην βλέπετε την ακόλουθη λίστα ως πωλητές που έχουν εγκριθεί. Οι σύνδεσμοι παρέχονται μόνο ως σημεία εκκίνησης για την έρευνά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση όλων των συμφωνιών ταξιδιού πριν ολοκληρώσετε τη συναλλαγή.

Το Ecoventura χρησιμοποιεί "γιοτ αποστολών" για τις επταήμερες εκδρομές που αφήνουν το San Cristobal τα βράδια της Κυριακής. Ο λόγος οδηγού προς επιβάτη διατηρείται χαμηλός, σε περίπου 10 έως 1. Τα ποσοστά κρουαζιέρας ξεκινούν από περίπου 3.600 δολάρια διπλά. μπορείτε να ναυλώσετε ολόκληρο το πλοίο για μια ομάδα 20 ή λιγότερων για $ 72.000. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια εισόδου στο εθνικό πάρκο.

Το SmarTours.com προσφέρει πακέτα που συνδυάζουν την παραμονή στο Quito και μια επίσκεψη στις αγορές του Otavalo με κρουαζιέρες στα νησιά. Αυτές οι εκδρομές διάρκειας 10 ημερών διαρκούν περίπου 4.000 δολάρια ανά άτομο και υπάρχει πρόβλεψη για έκπτωση εάν κάνετε κράτηση πολύ πριν από το ταξίδι.

Οι Klein Tours λειτουργούν από το Quito και προσφέρουν μια ποικιλία ταξιδιών που κυμαίνονται από λίγες μέρες έως περισσότερο από μία εβδομάδα σε διάρκεια. Οι τιμές αυξάνονται με την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια κάθε περιοδείας.

Η κρουαζιέρα Lindblad Galapagos προσφέρει διαδρομές 10 ημερών από 4.700 δολάρια.

Η Lindblad Expeditions και η National Geographic συνεργάστηκαν το 2004 για να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές μέσω του Sunstone Tours.

Οι Περιπέτειες G έχουν μερικές φορές διαθέσιμες εκδρομές. Ένα πρόσφατο ταξίδι προϋπολογισμού ξεκίνησε στα 1.800 δολάρια για έξι ημέρες (τέσσερις ημέρες στα νησιά) με μια αρχική και τελική διαμονή στο Κίτο.

Μερικές προφυλάξεις

Έχουν υπάρξει καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με απατηλές περιηγήσεις στο Galapagos κατά τη διάρκεια των ετών, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις αναφορές και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τυχόν παράπονα που ενδέχεται να υποβάλετε κατά μιας δεδομένης εταιρείας. Παρατηρήστε τη λέξη "πρότυπο" εδώ: μερικές παράπονα είναι αναμενόμενες, αλλά μεγάλος αριθμός ατόμων που φέρνουν τις ίδιες ανησυχίες ίσως αξίζει περισσότερο υπόψη.

Προσέχετε έναν χειριστή που θέλει να κάνει τη συμφωνία γρήγορα. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί κάποιος θα βιαζόταν να κλείσει τη συμφωνία. Οι αξιόπιστες εταιρείες θα σας επιτρέψουν να αφιερώσετε χρόνο και να σκεφτείτε τις επιλογές σας.

Με λίγα λόγια, να είστε βέβαιος ότι παρακολουθείτε για σημάδια μιας απάτης ταξιδιού όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη προγραμματισμένη περιήγηση.