Τι πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στο Monument Valley

Θησαυροί της Μνημειακής Κοιλάδας

Το Monument Valley, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται στη βορειοανατολική Αριζόνα, αν και η είσοδος είναι στην πραγματικότητα στη Γιούτα. Υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος μέσω της Monument Valley, US 163, η οποία συνδέει το Kayenta, AZ με την US 191 στη Γιούτα. Χάρτης

Πάρκο Διεύθυνση : Μνημείο Valley Navajo φυλετικό πάρκο, Τ.Θ. 360289, Monument Valley, Γιούτα 84536.

Τηλέφωνο : 435.727.5874 / 5870 ή 435.727.5875

Να πάρει εκεί

Υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος μέσω της Monument Valley, US 163, η οποία συνδέει το Kayenta, AZ με την US 191 στη Γιούτα. Η προσέγγιση του συνόρου AZ / UT από το βορρά δίνει την πιο αναγνωρίσιμη εικόνα της κοιλάδας. Η Monument Valley απέχει περίπου 6 ώρες με το αυτοκίνητο από το Φοίνιξ και λιγότερο από 2 ώρες από τη λίμνη Powell .

Πήγαμε στο Canyon de Chelly την πρώτη νύχτα, μείναμε στο Thunderbird Lodge και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη Monument Valley τη δεύτερη μέρα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να πάτε για ένα πιο ολοκληρωμένο και ξεκούραστο ταξίδι, αν ταξιδεύετε από το Phoenix.

Monument Valley και την εμπειρία Navajo

Ο καθένας είναι εξοικειωμένος με τους βραχώδεις σχηματισμούς της Monument Valley, αλλά όταν περνάτε εκεί, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε και να ζήσετε. Η Monument Valley δεν είναι κράτος ή εθνικό πάρκο. Πρόκειται για ένα Tribal Navajo Park . Οι οικογένειες Ναβάχο ζούσαν στην κοιλάδα για γενιές. Η μάθηση για τους ανθρώπους του Navajo είναι εξίσου ευχάριστη με την περιήγηση στα μνημεία της κοιλάδας.

Επιλέξαμε μια περιοδεία van με τον Harold Simpson, από τις εκδρομές του Simpson's Trailhandler Tours. Ο Χάρολντ Σίμπσον είναι ένας άνδρας Ναβάχο, που προέρχεται από οικογένεια της Monument Valley. Στην πραγματικότητα, ο Μεγάλος Παππούς του είναι τα περίφημα Gray Whiskers, μετά τα οποία ονομάζεται ένας από τους μεγάλους σχηματισμούς πετρωμάτων στη Monument Valley. Ο Χάρολντ θα σας εκπλήξει.

Έχει ξανθά μαλλιά και ελαφρύ δέρμα. Διαπιστώσαμε ότι είναι μερικός Albino. Προσθέτοντας σε αυτό, το γεγονός ότι έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προωθώντας Monument Valley τον κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο.

Σε όλες τις περιηγήσεις στο Simpson, ο ξεναγός σας Navajo θα μοιραστεί μαζί σας τις γνώσεις του για τη γεωλογία της Monument Valley και τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την κληρονομιά του λαού του: το Dineh (Navajo).

Τι να δείτε και να κάνετε

Σταματήστε στο Κέντρο Επισκεπτών - Το Κέντρο Επισκεπτών και η πλατεία βλέπουν στην κοιλάδα. Υπάρχουν τουαλέτες, εστιατόριο και καλά εξοπλισμένο κατάστημα δώρων. Πηγαίνετε μέσα από τα διάφορα εκθέματα του Navajo Nation, τους Κώδικες Ναβάχο και την ιστορία της περιοχής.

Monument Valley Navajo Tribal Park Επισκέπτης Κέντρο Ώρες
Καλοκαίρι (Μάιος-Σεπτέμβριος) 6:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Άνοιξη (Μαρ - Απρ) 7:00 π.μ. - 7:00 μ.μ.
Ημέρα των Ευχαριστιών και Ημέρα των Χριστουγέννων - Κλειστή

Πάρτε μια περιήγηση - Όταν πλησιάζετε στο χώρο στάθμευσης στο Κέντρο Επισκεπτών θα δείτε όλα τα είδη οχημάτων εκδρομών - τζιπ, φορτηγά και φορτηγά. Θα δείτε επίσης ένα μικρό κτίριο ξύλου όπου μπορείτε να εγγραφείτε για εκδρομές με άλογο. Μπορείτε (αν και δεν θα το συνιστούσαμε) οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο στην κοιλάδα. Να λάβει μια περιήγηση. Θα μάθετε τόσο πολύ από τον οδηγό και θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με ένα Navajo, πιθανότατα από την κοιλάδα.

Θα έχετε επιλογές, ώστε να αποφασίσετε πόσο καιρό θέλετε να μείνετε (υπάρχουν πακέτα διανυκτέρευσης όπου μένετε σε ένα hogan) και τι θέλετε να δείτε. Κατόπιν μιλήστε με τους tour operators και δείτε τι καλύπτει τις ανάγκες σας. Το Simpson έχει έναν ιστότοπο έτσι ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το είδος των περιηγήσεων που προσφέρονται.

Απολαύστε την ομορφιά: Εάν είστε φωτογράφος, ο καλύτερος χρόνος για να πάτε είναι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Θα έχετε περισσότερα σύννεφα στον ουρανό και μπορεί να τραβήξετε ακόμη και ένα μπουλόνι αστραπής. Οι όψεις στην κοιλάδα είναι εντυπωσιακές κατά τη διάρκεια του ηλιόλουστου ή πριν την αυγή, καθώς ο ήλιος ανατέλλει πίσω από τους βουτύς, σκιαγραφώντας τους εναντίον ενός σκούρου μπλε και στη συνέχεια ροζ ουρανού. Η ηλιοβασίλεμα από το Κέντρο Επισκεπτών είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να συλλάβετε το Monument Valley στο καλύτερο.

Μια απεικόνιση δίσκου 17 μιλίων θα σας οδηγήσει στη μέση των μνημείων, και θα περάσετε μερικά εξαιρετικά φωτογενή σημεία στην πορεία.

Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να κάνετε μια περιήγηση στα μνημεία και να περιπλανηθείτε στην κοιλάδα. Υπάρχουν θησαυροί που βλέπουν σε κάθε στροφή, και μερικοί από αυτούς δεν βρίσκονται στον τουριστικό χάρτη!

Επισκεφθείτε ένα Navajo Weaver και Hogan: Από τότε που βρισκόμασταν σε μια περιοδεία, οδηγήσαμε σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα μέρη. Φανταστείτε την έκπληξή μας όταν ήμασταν προσκεκλημένοι να περιηγηθούμε σε hogans και να επισκεφτούμε δύο ηλικιωμένες γυναίκες που έδειχναν να φορούν χαλί Navajo στο "θηλυκό" Hogan. Η ευκαιρία να δεις μια γυναίκα, πιθανώς πάνω από 90 χρονών, καθισμένη πάνω σε ένα χαλί στο πάτωμα του Hogan που βγάζει ένα όμορφο χαλί, ήταν μια πολύ ξεχωριστή μνήμη που πήραμε μαζί μας όταν βγήκαμε από την Monument Valley.

Διανυκτέρευση: Μας αρέσει να μένουμε σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα κατά τις ώρες που τα λεωφορεία, τα φορτηγά και οι τουρίστες αποχωρούν για τη μέρα. Για να το κάνετε αυτό στο Monument Valley, μια διανυκτέρευση μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία. Το νέο VIEW Hotel είναι ανοιχτό και οι απόψεις, όπως υποψιάζεστε, είναι εκπληκτικές.

Το Simpson έχει πακέτα διανυκτερεύσεων, όπου μπορείτε να μείνετε σε ένα από τα τουριστικά παπούτσια του συγγενή του.

Υπάρχει ένας χώρος κατασκήνωσης στο Mitten View με 99 τοποθεσίες συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών RV.

Σε μέρη όπως η Monument Valley, ο νυχτερινός ουρανός είναι ξεκάθαρος και πολύ εντυπωσιακός. Οι αστερισμοί είναι ορατοί και αισθάνεστε σαν να μπορείτε να φτάσετε και να αγγίξετε τον Γαλαξία.

Go Shopping: Στις περισσότερες από τις κύριες στάσεις στα αξιοθέατα μέσα από την Monument Valley, θα βρείτε τραπέζια και περίπτερα που θα δημιουργηθούν με κοσμήματα και κεραμικά προς πώληση. Εάν θέλετε ένα ανέξοδο σουβενίρ, αυτά τα περίπτερα είναι εξαιρετικά μέρη για τις αγορές σας. Ντίκερ λίγο. Δεν θεωρείται αγενής.

Για περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα, κατευθυνθείτε προς το κατάστημα δώρων στο κέντρο επισκεπτών. Υπάρχουν κάποια όμορφα κοσμήματα, χαλιά καθώς και τα συνήθη τουριστικά πράγματα.

Βυθιστείτε στο ιστορικό μνημείο της κοιλάδας: Η Monument Valley είναι μέρος του οροπεδίου του Κολοράντο . Το δάπεδο είναι σε μεγάλο βαθμό πέτρινο και άμμο κατατεθειμένο από τους ποταμούς που σκαλίζουν την κοιλάδα. Το όμορφο κόκκινο χρώμα της κοιλάδας προέρχεται από το οξείδιο του σιδήρου που είναι εκτεθειμένο στον διαβρωμένο σκωλήκι. Η φθορά των στρώσεων μαλακών και σκληρών πετρωμάτων αποκάλυψε αργά τα μνημεία που απολαμβάνουμε σήμερα.

Πολλές ταινίες γυρίστηκαν στη Monument Valley. Ήταν ένα από τα αγαπημένα του παραγωγού, John Ford.

Οι αρχαιολόγοι έχουν καταγράψει πάνω από 100 αρχαίες τοποθεσίες Anasazi και ερείπια που χρονολογούνται πριν από 1300 μ.Χ. Όπως και άλλες περιοχές της περιοχής, η κοιλάδα εγκαταλείφθηκε από τους Anasazis το 1300. Κανείς δεν ξέρει πότε εγκαταστάθηκε το πρώτο Ναβάχο στην περιοχή. Για γενιές, ωστόσο, οι κάτοικοι Navajo έχουν εκτρέψει πρόβατα και άλλα ζώα και έχουν εκτραφεί μικρές ποσότητες καλλιεργειών. Η Monument Valley είναι ένα μικρό μέρος της σχεδόν 16 εκατομμυρίων κρατήσεων Navajo και οι κάτοικοι της είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού Navajo άνω των 300.000. (Πηγή ιστορίας: φυλλάδιο Tribal Park του Monument Valley)