Όταν είναι η ημέρα των ευχαριστιών;

Ημερομηνία των Ευχαριστιών 2017 έως 2023: Προγραμματίστε!

Πότε είναι η ημέρα των ευχαριστιών ; Στις ΗΠΑ, η Ευχαριστία γιορτάζεται πάντα την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Ξεκινώντας από τον Γεώργιο Ουάσινγκτον το 1789, οι ετήσιες προεδρικές διακηρύξεις κήρυξαν την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου ως την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ωστόσο, το 1941, μια δήλωση του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε επίσημα την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου ως την ημερομηνία των διακοπών των Ευχαριστιών.

Μάθετε περισσότερα για το ιστορικό της ημέρας των ευχαριστιών.

Είτε προγραμματίζετε να περάσετε τις Ευχαριστίες στη Νέα Αγγλία, όπου οι Προσκυνητές γιόρτασαν την πρώτη Ευχαριστία τον Νοέμβριο του 1621, είτε για να γιορτάσουν τις διακοπές σε έναν άλλο δημοφιλή προορισμό των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη , εδώ είναι ένας εύχρηστος οδηγός για τις Ημέρες των Ευχαριστιών για τα επόμενα χρόνια.

Ημέρα των Ευχαριστιών 2017 - 2023

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Πετώντας για τις διακοπές των Ευχαριστιών; Περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδεύουν μεταξύ της Τετάρτης πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών και της Κυριακής μετά τις διακοπές, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΑΑΑ, 48,7 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν 50 μίλια ή περισσότερο από το σπίτι για τις διακοπές το 2016. Ο προγραμματισμός των προτέρων είναι κρίσιμος εάν χρειαστεί να πετάξετε. Αναζητήστε φθηνές πτήσεις με το TripAdvisor.

Προηγούμενες Ημερομηνίες των Ευχαριστιών

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 | Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 | Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 | Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 | Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 | Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 | Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 | Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 | Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 | Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 | Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2005 | Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι είναι ανοιχτό και κλειστό την ημέρα των ευχαριστιών;

Η ημέρα των ευχαριστιών είναι οι πιο παγκοσμίως εορτασμένες διακοπές της Αμερικής και παραδοσιακά, αφού οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται γύρω από τα τραπέζια τους ή μπροστά από τις τηλεοράσεις τους βλέποντας την παράταξη της ημέρας των ευχαριστιών του Macy και το ποδόσφαιρο NFL, πολύ λίγες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές. Αυτό έχει αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές αγκαλιάζουν την ιδέα να φθάσουν τα ψώνια της μαύρης Παρασκευής στην Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η ημέρα των ευχαριστιών είναι ομοσπονδιακές διακοπές, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα κλείσουν τα εξής: ταχυδρομεία, κυβερνητικά γραφεία, χρηματιστήρια, σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, τράπεζες.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν, και πολλοί παραμένουν κλειστοί και την Παρασκευή, και δίνουν στους εργαζόμενους ένα σαββατοκύριακο τεσσάρων ημερών.

Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και επιβολής του νόμου, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα αεροδρόμια, φυσικά, θα είναι ανοιχτά .

Τα περισσότερα από τα παρακάτω είναι επίσης ανοικτά για την Ημέρα των Ευχαριστιών: εστιατόρια (προπληρωμένες κρατήσεις είναι μια σοφή ιδέα), ξενοδοχεία, πανδοχεία, υπηρεσίες μεταφοράς (περιορισμένα χρονοδιαγράμματα μπορεί να ισχύουν), πρατήρια καυσίμων (αλλά γεμίζουν όταν μπορείτε να είστε ασφαλείς). Οι νόμοι που ρυθμίζουν εάν τα καταστήματα λιανικής πώλησης ενδέχεται να είναι ανοιχτά την ημέρα των Ευχαριστιών ποικίλλουν ανά κράτος.

Είναι χτύπημα ή χάσετε αν θα βρείτε τα ακόλουθα ανοιχτά, οπότε καλέστε μπροστά: καταστήματα λιανικής πώλησης, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία.

Ένα από τα πιο cool μέρη στη Νέα Αγγλία μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι ανοιχτό την Ημέρα των Ευχαριστιών είναι το κατάστημα ναυαρχίδα LL Bean στο Freeport, Maine: Δεν κλείνει ποτέ ! Πριν από τη μεγάλη μέρα, επισκεφτείτε το αγρόκτημα Gozzi της Τουρκίας στο Κοννέκτικατ, όπου οι κάτοικοι γαλοπούλες αθλούν τα χρώματα των νεόνων τις εβδομάδες που οδηγούν στην ημέρα των ευχαριστιών.