Βαλένθια σταθμοί λεωφορείων και τρένων

Η Βαλένθια είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, με αστική εξάπλωση με πληθυσμό πάνω από 800.000 κατοίκους. Ωστόσο, το δημοφιλές κέντρο της πόλης αισθάνεται πολύ πιο ήσυχο από αυτό που θα περίμενε κανείς για μια πόλη αν αυτό το μέγεθος και δεν υπάρχουν οι πολυάριθμοι σταθμοί λεωφορείων και τρένων που έχουν η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη. Ακόμα, αξίζει να μάθετε τι πρέπει να καταστήσετε την άφιξή σας απλούστερη.

Λεωφορεία από το αεροδρόμιο της Βαλένθια

Εάν ο τελικός προορισμός σας δεν είναι Βαλένθια, ίσως να μην χρειάζεται να έρθετε στην πόλη για να πάρετε το λεωφορείο σας.

Υπάρχουν λεωφορεία από τη Βαλένθια προς Αλικάντε, Μπενιντόρμ, Ντένια, Τζαβέ και Γκάντια. Ελέγξτε τις ώρες των λεωφορείων και αγοράστε εισιτήρια από το Movelia.es ή διαβάστε περισσότερα για τις μεταφορές αεροδρομίων της Βαλένθια .

Το μετρό από το αεροδρόμιο της Βαλένθια προς το κέντρο της πόλης ξεκινάει γύρω στις 5:30 π.μ., με το τελευταίο τρένο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Να πάρει εκεί

Η επίτευξη της Βαλένθια έγινε πολύ πιο εύκολη όταν το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE οδηγήθηκε στη Βαλένθια, με τη δημοφιλή διαδρομή Μαδρίτης προς Βαλένθια να διαρκεί μόλις 90 λεπτά (η AVE δεν έχει ακόμη συνδέσει τη Βαρκελώνη με δυσκολία). Εν πάση περιπτώσει, το τρένο θα είναι συνήθως ο πιο γρήγορος δρόμος σας προς την πόλη και αν και το AVE και τα κανονικά τρένα έρχονται σε διαφορετικούς σταθμούς, βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Εξερευνώντας την περιοχή

Όπως και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, η Βαλένθια διαθέτει μια τοπική σιδηροδρομική υπηρεσία του Cercanias, η οποία είναι καλή για να φτάσετε σε μερικές από τις μικρότερες πόλεις κοντά στην πόλη, όπως το Buñol (για την ντομάτα Tomatina Fight ), την Requena και την Sagunt.

Estación del Norte

Το Estacion del Norte (Estacio del Nord στη Βαλένθια, η τοπική γλώσσα) είναι το κύριο τρένο στη Βαλένθια και βρίσκεται δίπλα στο αρένα ταυρομαχίας.

Βαλένθια σιδηροδρομικό σταθμό High Speed ​​του Joaquin Sorolla

Το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE έρχεται στη Βαλένθια εδώ, κοντά στον σταθμό Estacion del Norte (περίπου 800μ μακριά).

Σταθμό λεωφορείων της Βαλένθια

Το λεωφορείο είναι συνήθως φθηνότερο, μερικές φορές πολύ φθηνότερο, από τη λήψη του τρένου. Αλλά ο σταθμός δεν είναι τόσο βολικός για να φτάσετε.