Βαρκελώνη προς Βαλένθια με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Ταξιδεύστε στην ανατολική ακτή της Ισπανίας ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες πόλεις της χώρας

Το τρένο είναι μια ώρα πιο γρήγορα από το λεωφορείο, αλλά κοστίζει επιπλέον 20 ευρώ για αυτό το ελαφρώς πιο γρήγορο ταξίδι. Δεν υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές από τη Βαρκελώνη στη Βαλένθια.

Προτεινόμενες διαδρομές

Η πιο προφανής διαδρομή είναι η ανατολική ακτή, με ίσως μια στάση στην Ταραγόνα, που φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα ρωμαϊκά ερείπια στην Ισπανία.

Αλλά θα μπορούσατε να πάρετε το τρένο υψηλής ταχύτητας στη Μαδρίτη, και στη συνέχεια να πάρετε ένα άλλο σούπερ-γρήγορο τρένο στη Βαλένθια, σταματώντας στο δρόμο της Cuenca, με τα διάσημα κρεμαστά σπίτια της.

Διαβάστε περισσότερα για το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE .

Με το τρένο

Το τρένο από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Τα τρένα από τη Βαρκελώνη προς τη Βαλένθια αναχωρούν από το σταθμό Barcelona Sants. Ταξιδεύοντας στην ανατολική Ισπανία είναι καλύτερο με το τρένο, και η Βαρκελώνη στη Βαλένθια είναι ένα πόδι σε αυτό το μεγάλο τρείς προτεινόμενο δρομολόγιο .

Με λεωφορείο

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ Βαρκελώνης και Βαλένθια. Το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες και 30 ώρες. Τα λεωφορεία από Βαρκελώνη προς Βαλένθια αναχωρούν από τους σταθμούς λεωφορείων Sants και Nord.

Μπορείτε να κλείσετε τα περισσότερα εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία online χωρίς επιπλέον χρέωση. Απλά πληρώστε με πιστωτική κάρτα και εκτυπώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή 400χλμ. Από τη Βαρκελώνη προς τη Βαλένθια διαρκεί περίπου 3h45, κυρίως ακολουθώντας το AP-7. Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP στην Ισπανία είναι δρόμοι με διόδια. Σκεφτείτε μια στάση στο Tarragona στο δρόμο.

Με αεροπλάνο

Υπάρχουν πτήσεις από Βαρκελώνη προς Βαλένθια.

Αν γίνει κράτηση εκ των προτέρων, αυτό μπορεί να αποδειχθεί η φθηνότερη επιλογή, αλλά με τους χρόνους μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και τον χρόνο που απαιτείται για το check-in και την παραλαβή των αποσκευών, το τρένο είναι πιο γρήγορα.