Νόμος κινητής τηλεφωνίας του Κοννέκτικατ: Μην πάρετε τη δυνατότητα να μιλάτε / γραπτά μηνύματα και οδήγηση

Χειροκίνητη συσκευή που απαιτείται για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από χειριστές μηχανοκίνητων οχημάτων

Την 1η Οκτωβρίου 2005 τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος νόμος κινητής τηλεφωνίας του Κοννέκτικατ. Και όμως, καθώς κινηθείτε γύρω από το κράτος, ίσως σε μια περιήγηση με χαλαρή περιπέτεια , θα δείτε ακόμα πολλούς οδηγούς να πιέζουν κινητά τηλέφωνα στα αυτιά τους ή να στέλνουν μηνύματα με το ένα χέρι ενώ οδηγούν με το άλλο.

Με Bluetooth σε αυτοκίνητα, δυνατότητες τηλεφώνου ηχείων στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και μια ποικιλία ακουστικών hands-free στην αγορά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το σπάσιμο αυτού του νόμου οδήγησης.

Όχι όταν κινδυνεύετε όχι μόνο να απομακρύνεστε από την τοπική ή κρατική αστυνομία, αλλά να θέτετε σε κίνδυνο τη δική σας ζωή και τη ζωή άλλων. Το πρόστιμο για παραβίαση του αυστηρού νόμου κινητής τηλεφωνίας του Κοννέκτικατ είναι βαριές ακόμη και για τους πρώτους παραβάτες.

Ακόμα και αν είστε καλοί για να μην κρατάτε ποτέ ένα τηλέφωνο στο αυτί σας κατά την οδήγηση, παραδέχεστε: Είναι μερικές φορές δύσκολο να αντισταθείτε στο να κοιτάζετε κάτω από το τηλέφωνό σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Αυτό είναι κακό γιατί το Κοννέκτικατ εισήγαγε πρόσθετους αποσπασμένους νόμους οδήγησης που περιορίζουν σοβαρά τη χρήση των φορητών κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς για γραπτά μηνύματα, κλήσεις και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεειδοποίησης και της καταστολής οδήγησης το 2015, ορισμένοι οδηγοί χρεώθηκαν για παραβιάσεις ως φαινομενικά αβλαβείς, καθώς αλλάζουν τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πανδώρας στα τηλέφωνά τους.

Για να σας βοηθήσει να αποφύγετε να βρεθείτε σε μια παρόμοια κατάσταση, εδώ είναι μια γρήγορη ανασκόπηση των βασικών συστατικών του νόμου κινητής τηλεφωνίας στο Κοννέκτικατ:

Για τους σκοπούς του νόμου στο Connecticut, μια κινητή ηλεκτρονική συσκευή ορίζεται ως κάθε φορητός ή άλλος φορητός ηλεκτρονικός εξοπλισμός ικανός να παρέχει επικοινωνία δεδομένων μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, μιας συσκευής τηλεειδοποίησης, ενός προσωπικού ψηφιακού βοηθού, φορητό υπολογιστή, εξοπλισμό ικανό να παίζει βιντεοπαιχνίδι ή δίσκο ψηφιακού βίντεο ή εξοπλισμό στον οποίο λαμβάνονται ή μεταδίδονται ψηφιακές φωτογραφίες ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών, αλλά δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό ήχου ή εξοπλισμό εγκατεστημένο σε μηχανοκίνητο όχημα με σκοπό την παροχή πλοήγησης, την παροχή επείγουσας βοήθειας στον φορέα εκμετάλλευσης τέτοιου είδους αυτοκινήτου ή ψυχαγωγίας μέσω βίντεο στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων αυτού του μηχανοκίνητου οχήματος.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι κινητές ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιούνται από επιβάτες σε κινούμενο όχημα.

Σε ανακοίνωση των μέσων ενημέρωσης, ο εισαγγελέας του αρχηγού κράτους Christopher L. Morano δήλωσε: "Σκοπός αυτού του νόμου είναι να προωθηθεί η ασφάλεια στις εθνικές μας οδούς". Είπε επίσης ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους νόμους κινητής τηλεφωνίας είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Μπορείτε να αποφύγετε πολλές παρενοχλήσεις και δαπανηρές ποινές με τη λήψη μιας συσκευής hands-free κινητού τηλεφώνου τώρα προτού να βρεθείτε σε πρόβλημα με το νόμο. Είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσετε όταν εξετάζετε τις κυρώσεις στο Κοννέκτικατ: $ 150 για ένα πρώτο αδίκημα, $ 300 για ένα δευτερόλεπτο και $ 500 για όλα τα επόμενα αδικήματα. Εάν προκαλέσετε θανάσιμο τρόπο κατά την αποστολή μηνυμάτων και την οδήγηση , αντιμετωπίζετε ποινικές διώξεις, πρόστιμα και βάρος που η συνείδησή σας δεν θα κλονιστεί ποτέ.