Αυτό το Ξύλινο Πολεμιστής Πακέτο ένα Punch

Αναθεώρηση του ψυχαγωγικού πάρκου Quassy Ξύλινη περιπέτεια

Μπορεί να είναι σχετικά μικρό και να προσφέρει μια συγκριτικά σύντομη βόλτα, αλλά ο Wooden Warrior είναι εκπληκτικά ισχυρός και, λίβρα για λίβρα, είναι ένα από τα καλύτερα ξύλινα σουβέρ εκεί έξω. Είναι επίσης εξαιρετικά ομαλή, χάρη στο πρωτότυπο τρένο της Timberliner.

Προηγούμενες πληροφορίες

Μοναδικά αυτοκίνητα. Μοναδική διαδρομή.

Από τη στιγμή που οι επιβάτες εισέρχονται στο σταθμό φόρτωσης και ανεβαίνουν σε ένα από τα καθίσματα του Wooden Warrior, είναι προφανές ότι δεν είναι συνηθισμένο coaster. Αντί για τις τυπικές ράβδους, τις ζώνες ασφαλείας ή άλλα συστήματα συγκράτησης, το κομψό μπλε τρένο έχει καμπύλες ράβδους που αιωρούνται οριζόντια και προσεγμένα σε όλους από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες που έχουν προκληθεί από την κοιλιά. Δεν υπάρχει λόγος να συρραφήσετε αναβάτες οποιουδήποτε μεγέθους. το μοναδικό σύστημα συγκράτησης, το οποίο χρησιμοποιεί υδραυλικά χειριστήρια, κάνει μια άνετη εμπειρία. Οι οριζόντιες ράβδοι συγκράτησης είναι μεταξύ των καινοτομιών που παρουσιάζονται στην αμαξοστοιχία Timberliner της διαδρομής. Θα φτάσουμε στις άλλες ανακαλύψεις των τεχνών πίσω από τα σκηνικά αργότερα. για τώρα, ας επικεντρωθούμε στην πορεία που προσφέρει.

Αφήνοντας τον σταθμό, το τρένο κλειδώνει στην αλυσίδα και ανεβαίνει σε ένα ελαφρύ ύψωμα 33 ποδιών. Καθώς ανέρχεται, είναι φυσικό να υποθέσουμε ότι μια αρκετά ζεστή βόλτα περιμένει, ίσως κάτι παρόμοιο με το Barnstormer στο Magic Kingdom του Walt Disney World ή παρόμοιο κατώτερο τουριστικό αξιοθέατο. Είναι μια λογική παραδοχή.

Το ύψος, η πτώση και η τελική ταχύτητα του Wooden Warrior την έβαζαν σταθερά στην κατηγορία της οικογένειας ή του κατώτερου γηπέδου. Υποθέστε στο δικό σας κίνδυνο.

Μετά από μια μικρή στροφή, η αμαξοστοιχία παίρνει ταχύτητα, πέφτει 45 πόδια (ο ανελκυστήρας είναι χτισμένος πάνω από ένα μικρό λόφο, που αντιπροσωπεύει τη διαφορά μεταξύ του ύψους του λόφου ανελκυστήρα και της πρώτης πτώσης), και αμέσως ανεβαίνει για να παραδώσει πρώτη από τις πολλές, έντονα σκαλισμένες στιγμές του παραπλανητικού χρόνου . Πριν μπορέσουν οι αναβάτες να πούν: "Τι ακριβώς συνέβη;" οι τράπεζες τρένων προς τα αριστερά και ανεβαίνουν για μια δεύτερη ευπρόσδεκτη στιγμή του χρόνου εκπομπής εκτός έδρας. Το Roaring κάτω και πάνω καθώς σκίζει τα βάθη του πικνίκ του Quassy, ​​ο Wood Warrior βγαίνει σε ένα μικρό τμήμα καλυμμένης σήραγγας. Σύντομα εμφανίζεται, γυρίζει γύρω και εισέρχεται σε μια δεύτερη σύντομη σήραγγα.

Το καράβι προσφέρει στη συνέχεια τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση του, ακολουθούμενη από έναν άλλο ικανοποιητικό ουρανό ανελκυστήρα προς τους θεούς της περιπέτειας. Αυτό ακολουθείται από τέσσερις μικρούς λόφους καμηλοπάρδαλης, ο καθένας από τους οποίους υποδηλώνεται από μια βιασύνη στον αέρα και μια έλικα που επιστρέφει τους επιβάτες στο σταθμό. Λίγο 57 δευτερόλεπτα από τότε που άρχισαν το ταξίδι τους, ακτινοβολώντας, γεμάτοι χαρά αναβάτες, αναρωτιούνται τι συνέβη. Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτό.

Ομαλός χειριστής

Ας επιστρέψουμε στο τρένο του Timberliner.

Τα περισσότερα ξύλινα σκεύη προσφέρουν ένα χαρακτηριστικό τραχύ-και-tumble βόλτα. Οι φίλαθλοι του Coaster δεν θα το ήθελαν με άλλο τρόπο. Αλλά πολλά ξυλώδη δεν γερνούν καλά και καταλήγουν να τονίζουν πάρα πολύ από το ακατέργαστο στο τραχύ και παλιό πηλίκο. Έχω βρεθεί σε λίγες λύσεις που άφησαν τα εσωτερικά μου όργανα σαν ένα κακό μαρτίνι του Τζέιμς Μποντ: βίαια και αναστατωμένος.

Για να καταστείλει το κούνημα και το ανακάτεμα, ένας κατασκευαστής έχει επικεντρωθεί στην τροχιά και έχει αναπτύξει ένα προκατασκευασμένο σχέδιο "plug-and-play". Η βασική ιδέα, η οποία χρησιμοποιείται σε μια χούφτα σουβέρ, συμπεριλαμβανομένου του El Toro στο Six Flags Great Adventure, παρήγαγε πολλές αναμνηστικές βόλτες. Το Gravity Group, το οποίο σχεδίασε και έχτισε το Wooden Warrior, επικεντρώνεται στο τραίνο.

Τα παραδοσιακά ξύλινα τραίνα έχουν σταθερούς τροχούς. Όταν πλησιάζουν μια καμπύλη στο κομμάτι, θέλουν να συνεχίσουν το δρόμο.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραχύ βόλτα, ειδικά με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με την Korey Kiepert, μηχανικό και συνεργάτη στο The Gravity Group, τα τρένα Timberliner διαθέτουν σύστημα τιμονιού με ράβδους που μπορούν να περιστρέφονται. Κάθε σειρά καθισμάτων έχει το δικό της σύνολο τροχών και μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο της αμαξοστοιχίας. "Μειώνει τις τριβές", λέει, "και αφαιρεί το συνηθισμένο ανακάτεμα που αισθάνονται οι αναβάτες". Και πως. Εκτός από τον El Toro, δεν είχα ποτέ μια ομαλότερη εμπειρία ξύλινου περιπτέρου.

Στρέφοντας και τράπεζες στο Wooden Warrior, αισθάνθηκα τη χαρακτηριστική δυναμική ξύλινη περιπέτεια. Μπορούσα να αισθανθώ την εύκαμπτη ξύλινη δομή που αναπνέει και βίωσα τις πλευρικές δυνάμεις που με πήγαιναν ελαφρώς. Αλλά δεν υπήρχε κανένας από τους ανατριχιαστικούς, ανεπιθύμητους κραδασμούς, ή περιστασιακά υψηλής έντασης zing που τα ξυλώδη συχνά μεταδίδουν. Ήταν ροκ-στερεά ομαλή και ακριβή.

Το Quassy είναι μόνο το δεύτερο τουριστικό θέρετρο στον κόσμο που διαθέτει τρένα του Timberliner. (Το πρώτο είναι στη Σουηδία.) "Ήμασταν σε επαφή με το The Gravity Group", λέει ο Ron Gustafson, διευθυντής μάρκετινγκ του πάρκου, "και ρώτησε αν θα είμαστε ινδικά χοιρίδια." Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχει πληρώσει για το μικρό πάρκο. Ακριβώς όπως τα τρένα δεν κτύπησαν τους αναβάτες, δεν χτύπησαν επίσης το ίχνος. Ο Kiepert λέει ότι ασκούν κατά 50% λιγότερη κατακόρυφη δύναμη και 66% λιγότερη πλευρική δύναμη στην πίστα. Ενώ τα ξύλα είναι φημισμένα φειδωλά και δαπανηρά για να διατηρηθούν, το Wooden Warrior είχε συγκριτικά χαμηλό κόστος συντήρησης, σύμφωνα με τον Gustafson.

Ο Quassy ενθουσιάστηκε με το Wooden Warrior. Ο Πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης Eric Anderson λέει ότι όταν σχεδίαζε την προσθήκη στο πάρκο, ήθελε να χτίσει μια βόλτα που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως το πρώτο ξύλινο καράβι του παιδιού. Αφού το οδήγησε για πρώτη φορά, τροποποίησε το κοινό-στόχο του σε "ένα πολύ γενναίο παιδί".

Πόσο λατρεύω το ξύλινο πολεμιστή; Το κατατάσσω μεταξύ των καλύτερων ξύλινων σουβέρ στην Βόρεια Αμερική . Readers αρέσει επίσης το γύρο. Ψηφίστηκε το Best New Roller Coaster του 2011 στα Βραβεία Αναγνωστών.

Τα τρένα Timberliner δεν εγγυώνται απαραιτήτως μια σταθερή και ομαλή εμπειρία. Είχα μεγάλες ελπίδες για ένα άλλο υποβαθμισμένο New England coaster που κατασκευάστηκε από το The Gravity Group, το Roar-O-Saurus στο Story Land στο New Hampshire . Δυστυχώς, δεν έζησε μέχρι το ψηλό μπαρ που έθεσε ο Wooden Warrior. Διαβάστε την κριτική μου για το Roar-O-Saurus .