Τι να κάνετε εάν η αεροπορική εταιρεία χάνει τις αποσκευές σας

Πετώντας στον επόμενο προορισμό διακοπών σας; Ο φόβος της απώλειας των αποσκευών σας είναι κοινό, αλλά, όπως αποδεικνύεται, ελαφρώς παράλογη φοβία.

Οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να έχουν κακό ραπα για τα σκουπίδια, παρόλο που το Τμήμα Μεταφορών ανέφερε ότι ο αριθμός των χαμένων και κακοσχηματισμένων τσαντών έπληξε το χαμηλό των 30 ετών το 2016. Μόνο το ένα τοις εκατό των ελεγμένων σακουλών δεν φθάνουν αμέσως στο καρουζέλ των αποσκευών, και μόνο ένα μικροσκοπικό κλάσμα αυτών είναι πραγματικά χαμένο.

Οι περισσότεροι κακοτεχνισμένοι τσάντες φθάνουν στον προορισμό τους στην επόμενη πτήση, για να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους σύντομα μετά. Μέσα σε 24 ώρες, 80 έως 90 τοις εκατό των εσφαλμένων σάκων βρίσκονται, και μέσα σε πέντε ημέρες 95 έως 98 τοις εκατό του αρχικού αυτού το ένα τοις εκατό βρίσκουν τους ιδιοκτήτες τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που θα σας πειθαρχούν ακόμα και για να ελέγξουν μια τσάντα. Θα εκθειάσουν τις αρετές του ταξιδεύοντος φωτός και θα χαρούν ότι δεν θα πληρώσουν ποτέ μια δεκάρα επιπλέον για να ελέγξουν μια τσάντα. (Δεν θέλετε να πληρώσετε για τις ελεγμένες τσάντες; Fly Southwest Airlines.) Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν πετούν με τα παιδιά, έτσι νεύμα ευγενικά και να κάνουμε ό, τι αισθάνεται σωστό για σας. Όταν έχετε τα παιδιά στη ρυμούλκηση, μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση για την ελαχιστοποίηση του φορτίου σας όταν ταξιδεύετε.

Περίεργος πώς η αεροπορική εταιρεία σας στοιβάζει για χαμένες αποσκευές; Μπορείτε να δείτε την πιο πρόσφατη αναφορά αεροπορικών ταξιδιών και να ελέγξετε την ενότητα σχετικά με τις χειραποσκευές. Με λίγα λόγια, όλοι οι κορυφαίοι 10 εγχώριοι μεταφορείς έχουν λιγότερες από πέντε αναφορές κακής αποσκευής ανά 1.000 επιβάτες.

Περισσότερα καλά νέα: Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο, οι αεροπορικές εταιρείες βελτιώνουν πολύ την ανίχνευση των σάκων που χάνουν. Με τις ετικέτες με γραμμωτές και RFID ετικέτες, τα συστήματα διατηρούν την άριστη παρακολούθηση των τσαντών, έτσι ώστε μέχρι να αναφερθεί μια χαμένη τσάντα, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να σας πει ακριβώς πού είναι και πότε μπορείτε να περιμένετε να επιστρέψει.

Ελέγξτε την τσάντα σας; Ακολουθήστε αυτά τα συγκεκριμένα βήματα:

4 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ελέγξετε την τσάντα σας

  1. Πάρτε μια φωτογραφία της τσάντας σας με το smartphone σας. Αυτό θα σας βοηθήσει εάν πρέπει να υποβάλετε μια αναφορά που λείπει από την τσάντα (δείτε παρακάτω).
  2. Βάλτε το όνομα και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου κάπου που είναι εύκολο για την αεροπορική εταιρεία να βρει. Μια ετικέτα αποσκευών είναι η προφανής επιλογή.
  3. Κάντε έναν διανοητικό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα σε μια εγκεκριμένη τσάντα που πραγματικά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε. Φαρμακευτική αγωγή? Τιμαλφή? Flash drive που περιέχει ένα μεγάλο έργο; Μεταφέρετε αυτά τα στοιχεία στη μεταφορά σας , αν είναι δυνατόν.
  4. Όταν ελέγχετε την τσάντα σας, θα λάβετε μια απόδειξη αποσκευών. Κρατήστε το κάπου ασφαλή στα μεταφορικά σας αντικείμενα. Θα χρειαστείτε αυτό, αν η τσάντα σας έλειπε.

3 πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν η αεροπορική εταιρεία χάσει την τσάντα σας

  1. Βρείτε το γραφείο διεκδίκησης αποσκευών στο αεροδρόμιο. Υπάρχει συχνά ένα γραφείο που χειρίζεται καταγγελίες για πολλαπλές αεροπορικές εταιρείες, οπότε να είστε έτοιμοι να παρατάξουμε.
  2. Καταθέστε μια αναφορά στο αεροδρόμιο. Μην αποφασίσετε ότι θα καλέσετε την αεροπορική εταιρεία όταν φτάσετε στο σπίτι σας ή στο ξενοδοχείο σας. Η έκθεση είναι απλή και η διαδικασία θα πάει ακόμα πιο γρήγορα αν έχετε την απόδειξη αποσκευών σας και μια φωτογραφία των αποσκευών σας.
  3. Αν είναι αργά το βράδυ και δεν υπάρχει κανείς στο γραφείο αποζημιώσεων, καλέστε την αεροπορική σας εταιρεία. Αν είχατε συνδέσεις πτήσεων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία που σας έφερε στον τελικό προορισμό σας. Φροντίστε να σημειώσετε το χρόνο και με τους οποίους μιλήσατε και ζητήστε από την αεροπορική εταιρεία να σας στείλει ένα αντίγραφο της έκθεσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συνήθως μια αεροπορική εταιρεία θα παραδώσει την τσάντα σας χωρίς κόστος στο σπίτι σας ή στο ξενοδοχείο σας την ίδια μέρα που η τσάντα φτάνει στο αεροδρόμιο σας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η τσάντα σας θα είναι ήδη καθ 'οδόν ή έχει προγραμματιστεί να προχωρήσει στην επόμενη διαθέσιμη πτήση. Συνήθως, μπορείτε να ζητήσετε να στείλετε μια ειδοποίηση κειμένου όταν βρίσκεται η τσάντα σας, μαζί με μια διεύθυνση URL που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε την τσάντα σας και να υπολογίσετε τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης.

Τι να κάνετε εάν η τσάντα σας είναι πραγματικά χαμένη