Τι να δείτε στο Παλάτι των Δογμάτων στη Βενετία

Το Παλάτι των Δογμάτων , γνωστό και ως Palazzo Ducale, είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια στη Βενετία. Βρίσκεται στην μεγάλη πλατεία του Αγίου Μάρκου , το παλάτι ήταν το σπίτι του Δογείου (ηγεμόνα της Βενετίας) και έδρα της εξουσίας για τη Βενετική Δημοκρατία, η οποία διήρκεσε περισσότερα από 1.000 χρόνια. Σήμερα, το Παλάτι των Δογμάτων είναι ένα από τα μουσεία της Βενετίας.

Οποιοδήποτε κτίριο αξίζει να ονομάζεται παλάτι πρέπει να είναι πλούσιο και το Παλάτι των Δογμάτων είναι ιδιαίτερα διακοσμημένο.

Από το εντυπωσιακό εξωτερικό του, διακοσμημένο σε γοτθικό στιλ με ανοιχτή αρίθμηση, μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και τούβλο με μοτίβο, στο εσωτερικό του με μεγάλες σκάλες, επιχρυσωμένες οροφές και τοιχογραφημένους τοίχους, το Doge Palace είναι θέαμα που βλέπει μέσα και έξω . Εκτός από την ύπαρξη κατοικίας για το δόγη και τη συγκέντρωση των Βενετών αξιωματούχων και διαχειριστών, το Παλάτι των Δογμάτων περιείχε επίσης τις φυλακές της Δημοκρατίας, μερικές από τις οποίες προσεγγίστηκαν μέσω μιας από τις πιο διάσημες γέφυρες της Βενετίας: τη Γέφυρα των Στεναγμών.

Ένας επισκέπτης θα μπορούσε εύκολα να χαθεί με θαυμασμό σε όλους τους πίνακες, τα αγάλματα και την αρχιτεκτονική του Παλάτι των Δογμάτων, έτσι ακολουθούν τα κυριότερα σημεία μιας περιήγησης στο Παλάτι των Δογμάτων.

Τι να δείτε στο Εξωτερικό και στο Ισόγειο του Παλατιού των Δογμάτων

Αγάλματα αγαλμάτων του Filippo Calendario: Ο αρχιτέκτονας του παλατιού του Δογίτη ήταν ο ηγέτης πίσω από την ανοιχτή στοά που καθορίζει το εξωτερικό του ισογείου του παλατιού.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για το σχεδιασμό πολλών γλυπτών arcade, συμπεριλαμβανομένης της «Drunkenness του Νώε», που απεικονίζεται στη γωνία της νότιας πρόσοψης και των αλληγορικών τόνδων (στρογγυλά) που απεικονίζουν τη Βενετία σε επτά από τις στοές που βλέπουν στην Piazzetta.

Porta della Carta: Το "Paper Gate" χτίστηκε το 1438 και αποτελεί πύλη εισόδου ανάμεσα στο Παλάτι των Δογμάτων και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου .

Ο αρχιτέκτονας Bartolomeo Buon κοσμούσε την πύλη με σπίτια, σκαλισμένα τρίφτια και όμορφα αγάλματα, συμπεριλαμβανομένου ενός φτερωτού λιονταριού (το σύμβολο της Βενετίας). η πύλη είναι ένα υπέροχο παράδειγμα του γοτθικού στυλ αρχιτεκτονικής. Θεωρίες για το γιατί η πύλη ονομάστηκε "χαρτοβιομηχανία" είναι ότι είτε τα κρατικά αρχεία στεγάστηκαν εδώ είτε ότι αυτή ήταν η πύλη όπου υποβλήθηκαν γραπτά αιτήματα προς την κυβέρνηση.

Foscari Arch : Ακριβώς πέρα ​​από το Porta della Carta είναι η Arch Foscari, ένα όμορφο θριαμβευτικό τόξο με γοτθικούς σπίλους και αγάλματα, συμπεριλαμβανομένων των γλυπτών του Αδάμ και της Εύας από τον καλλιτέχνη Antonio Rizzo. Ο Rizzo σχεδίασε επίσης την αυλή του ανακαινισμένου παλατιού στυλ.

Scala dei Giganti: Αυτή η μεγάλη σκάλα οδηγεί στον κεντρικό όροφο μέσα στο Παλάτι των Δογμάτων. Είναι το λεγόμενο επειδή η κορυφή της σκάλας των γιγάντων είναι πλαισιωμένη από αγάλματα των θεών Άρη και Ποσειδώνα.

Scala d'Oro: Η εργασία για τη "χρυσή σκάλα", η οποία είναι διακοσμημένη με επιχρυσωμένη οροφή από γυψομάρμαρο, ξεκίνησε το 1530 και ολοκληρώθηκε το 1559. Η Scala d'Oro χτίστηκε για να προσφέρει μια μεγάλη είσοδο για τους αξιωματούχους που επισκέπτονται τις αίθουσες στους επάνω ορόφους του Παλατιού των Δογμάτων.

Το Museo dell'Opera: Το Μουσείο του Παλατιού των Δογμάτων, το οποίο ξεκινά από το Scala d'Oro, απεικονίζει πρωτότυπα κιονόκρανα από τη στοά του 14ου αιώνα του παλατιού καθώς και μερικά άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία από τις πρώιμες ενσαρκώσεις του παλατιού.

Οι φυλακές: Γνωστή ως I Pozzi (τα πηγάδια), τα dank και άγονα κύτταρα των φυλακών του παλατιού του Doge βρίσκονται στο ισόγειο. Όταν αποφασίστηκε, στα τέλη του 16ου αιώνα, ότι χρειαζόταν περισσότερη φυλακή, η βενετική κυβέρνηση άρχισε να κατασκευάζεται σε ένα νέο κτίριο που ονομάζεται Prigioni Nuove (Νέες Φυλακές). Η διάσημη Γέφυρα των Στεναγμών χτίστηκε ως διάδρομος ανάμεσα στο παλάτι και τη φυλακή και είναι προσβάσιμη μέσω του Sala del Maggior Consiglio στον δεύτερο όροφο.

Τι να δείτε στον δεύτερο όροφο του παλατιού του Doge

Τα διαμερίσματα του Doge : Η πρώην κατοικία του Doge καταλαμβάνει σχεδόν δώδεκα δωμάτια στον δεύτερο όροφο του ανακτόρου. Αυτά τα δωμάτια περιλαμβάνουν ειδικά διακοσμημένα ταβάνια και τζάκια και περιέχουν επίσης τη συλλογή εικόνων του Doge's Palace, η οποία περιλαμβάνει θεαματικές ζωγραφιές του εικονικού λιονταριού της Αγίας

Σήμα και πίνακες ζωγραφικής του Titian και του Giovanni Bellini.

Το Sala del Maggior Consiglio: Εδώ βρίσκεται η μεγάλη αίθουσα όπου θα συγκαλέσει το Μεγάλο Συμβούλιο, μη εκλεγμένο όργανο ψηφοφορίας όλων των ευγενών τουλάχιστον 25 ετών. Το δωμάτιο αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά το 1577 αλλά ξαναχτίστηκε με πλούσια στοιχεία μεταξύ 1578 και 1594. Περιέχει ένα απίστευτο επιχρυσωμένο ανώτατο όριο, το οποίο έχει πίνακες που απεικονίζουν τις δόξες της Βενετικής Δημοκρατίας και οι τοίχοι ζωγραφίζονται με πορτρέτα των Doges και τοιχογραφίες όπως οι Tintoretto, Veronese και Bella.

Το Sala dello Scrutinio: Αυτό το δεύτερο μεγαλύτερο δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του Παλάτι των Δογμάτων ήταν μια αίθουσα καταμέτρησης ψηφοφοριών καθώς και μια αίθουσα συνεδριάσεων. Όπως και το Sala del Maggior Consiglio, περιέχει διακοσμήσεις πάνω από το πάνω μέρος, όπως σκαλιστό και ζωγραφισμένο ανώτατο όριο, και τεράστιους πίνακες βενετικών ναυτικών μάχες στους τοίχους.

Τι να δείτε στον τρίτο όροφο του Παλατιού των Δογμάτων

Το Sala del Collegio: Το δωμάτιό της Βενετικής Δημοκρατίας συναντήθηκε σε αυτό το δωμάτιο, στο οποίο παρουσιάστηκε ο θρόνος του Δογματογράφου, ένα περίτεχνο ανώτατο όριο με έργα ζωγραφικής του Veronese και τοίχους διακοσμημένα με διάσημους πίνακες του Tintoretto. Ο αγγλικός κριτικός τέχνης του 19ου αιώνα, John Ruskin, δήλωσε σχετικά με αυτό το δωμάτιο ότι κανένα άλλο δωμάτιο στο παλάτι των Δογμάτων δεν επέτρεψε σε έναν επισκέπτη να «εισέλθει τόσο βαθιά στην καρδιά της Βενετίας».

Το Sala del Senato: Η Γερουσία της Δημοκρατίας της Βενετίας συναντήθηκε σε αυτό το μεγάλο δωμάτιο. Έργα του Tintoretto διακοσμούν το ανώτατο όριο και δύο μεγάλα ρολόγια στους τοίχους βοήθησαν τους Γερουσιαστές να παρακολουθήσουν το χρόνο ενώ μιλούσαν στους συναδέλφους τους.

Το Sala del Consiglio dei Dieci: Το Συμβούλιο των Δέκα ήταν μια υπηρεσία κατάσκοσης που δημιουργήθηκε το 1310, αφού πληροφορήθηκε ότι ο Doge Falier συνωμοτούσε για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Το Συμβούλιο συναντήθηκε σε αυτό το ξεχωριστό δωμάτιο προκειμένου να παρακολουθήσει τους άλλους κλάδους της κυβέρνησης (π.χ. διαβάζοντας εισερχόμενα και εξερχόμενα ταχυδρομεία). Το έργο της Veronese διακοσμεί το ανώτατο όριο και υπάρχει ένας μεγάλος πίνακας των "Δώρων Ποσειδώνα Neptune στη Βενετία" του Tiepolo.