Πάρτε άδεια οδήγησης του Αρκάνσας

Η απόκτηση άδειας οδήγησης είναι μια συναρπαστική εκδήλωση για τους εφήβους και ένα σημαντικό κομμάτι του να καταστεί το Αρκάνσας μόνιμη κατοικία σας. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε προτού λάβετε την άδεια οδήγησης στο Αρκάνσας.

Για νέους κατοίκους

Ένας νέος κάτοικος πρέπει να πάρει άδεια οδήγησης Αρκάνσας σε τοπικό γραφείο εσόδων εντός 30 ημερών από τη μετακίνησή του στο Αρκάνσας. Δεν απαιτείται εξέταση από τον οδηγό εάν παραδώσετε μια έγκυρη άδεια από άλλο κράτος ή μία που δεν έχει λήξει περισσότερο από 31 ημέρες.

Για όλους τους δικαιοδόχους απαιτείται μια εξέταση όρασης.

Υποβολή αίτησης για αρχική άδεια

Πρέπει να αποδείξετε την νόμιμη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποδεκτά έγγραφα περιλαμβάνουν έγκυρο πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ, αμερικανική βίζα, έγγραφο φωτογραφίας από το DHS, φωτογραφία ταυτότητας στρατιωτικού / στρατιωτικού εξαρτώμενου, αμερικανικό διαβατήριο ή πιστοποιητικό πολιτογράφησης. Αν το όνομα στο έγγραφο είναι διαφορετικό από το τρέχον παντρεμένο όνομα (για παράδειγμα, αν είναι το πατρικό σας όνομα), πρέπει να δώσετε ένα έγγραφο που να συνδέει τα δύο ονόματα (το πιστοποιητικό γάμου σας). Πρέπει να παρουσιαστούν δύο μορφές ταυτότητας.

Οι οδηγοί κάτω των 18 ετών

Οι νέοι οδηγοί λαμβάνουν άδεια διδασκαλίας που είναι καλή για 6 μήνες. Η άδεια αυτή μπορεί να παραταθεί για άλλους 6 μήνες. Οι νέοι οδηγοί πρέπει να έχουν περιορισμένη οδηγική εμπειρία 6 μηνών πριν να αποκτήσουν απεριόριστη άδεια.

Άτομα κάτω των 18 ετών πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία εγγραφής στο γυμνάσιο, βαθμολόγηση ή GED πριν από τη λήψη οποιασδήποτε άδειας οδήγησης.

Εάν εξακολουθούν να φοιτούν στο σχολείο, πρέπει να αποδείξουν τουλάχιστον έναν μέσο βαθμό C βαθμού.

Στο Αρκάνσας, οι νέοι ενήλικες μπορούν να λάβουν άδεια μαθητευόμενου όταν είναι 14-16 ετών. Μια ενδιάμεση άδεια εκδίδεται για εκείνους τους 16-18 ετών. Προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια ενδιάμεση άδεια, οι νέοι οδηγοί δεν πρέπει να έχουν υποστεί ατυχήματα ή σοβαρές παραβιάσεις της κυκλοφορίας τους τελευταίους έξι μήνες.

Προκειμένου να προχωρήσουν σε άδεια κατηγορίας Δ, δεν πρέπει να έχουν ατυχήματα ή σοβαρές παραβιάσεις εντός των τελευταίων 12 μηνών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κατηγορίες αδειών και δείτε τις φωτογραφίες των τάξεων .

Αναγνωριστικό φωτογραφίας

Μπορείτε να λάβετε ένα δελτίο ταυτότητας με φωτογραφία για $ 5 αν δεν έχετε άδεια οδήγησης. Πρέπει να έχετε την απόδειξη των εγγράφων διαμονής που αναφέρονται παραπάνω στην ενότητα "Εφαρμογή αρχικής άδειας" για να λάβετε ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κατηγορίες αδειών και δείτε τις φωτογραφίες των τάξεων .

Τοποθεσίες DMV και Νέα δοκιμή οδηγού

Το DMV έχει μια αρκετά δροσερή εφαρμογή για να βοηθήσει τους νέους οδηγούς να περάσουν τη γραπτή δοκιμή τους. Διατίθεται στο iTunes.

Ελέγχονται οι εγκαταστάσεις δοκιμών. Διαφορετικά, αυτές οι εγκαταστάσεις θα σας επιτρέψουν απλώς να ανανεώσετε την άδειά σας. Μπορείτε επίσης να ανανεώσετε τις ετικέτες σας online και στο Walmart.

Τοποθεσίες Little Rock
1900 W. Seventh St, 501-682-4692
3 State Police Plaza Drive, 501-682-0410
9108 Ν. Rodney Parham Road, 501-324-9243
Ένα State Police Plaza, 501-618-8252 [μονάδα δοκιμών]

Βόρειες περιοχές Little Rock
2655-Α Pike Ave, 501-324-9246

Sherwood
6929 JFK, Space 22, Indian Hills Shopping Center, 501-835-6904

Θέσεις Maumelle
550 Edgewood Drive Σουίτα 580, 501-851-7688.

Τζάκσονβιλ
4 Crestview Plaza, 501-982-5942

Μπορείτε να ανανεώσετε τις ετικέτες σας online στο ARstar.com.

Άδεια κύκλου με κινητήρα:

Η άδεια κύκλου με κινητήρα για κύκλους άνω των 50 κυβικών εκατοστών μέχρι και 250 κυβικά εκατοστά μπορεί να ληφθεί σε ηλικία 14 ετών.

Απαιτείται τετραετής άδεια στην ηλικία των 16 ετών. Αυτές οι άδειες είναι $ 4. Οι ενήλικες μπορούν να λάβουν άδεια μοτοσικλέτας στην άδεια οδήγησης για $ 10. Πρέπει να περάσετε μια εξέταση οράματος, μια γραπτή δοκιμασία και μια πρακτική δοκιμή και να δώσετε τις ίδιες πληροφορίες όπως παραπάνω στην ενότητα "Λήψη της αρχικής άδειας".

Κανόνες ζώνης ασφαλείας

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι ένα βασικό αδίκημα στο Αρκάνσας, που σημαίνει ότι μπορείτε να το τραβήξετε για αυτό. Ο νόμος του Αρκάνσας απαιτεί από τον οδηγό και τους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων να φορούν ζώνη ασφαλείας. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών πρέπει να οδηγούν σε κατάλληλο κάθισμα ασφαλείας. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών πρέπει να ζευγαρωθούν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στην περίθαλψη.

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες που οδηγούν στο αυτοκίνητο που οδηγείται από άτομο ηλικίας κάτω των 18 ετών πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας.

Ξεχασμένη οδήγηση

Η απροσδόκητη οδήγηση είναι ένα βασικό αδίκημα στο Αρκάνσας, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να το τραβήξετε για αυτό.

Τα γραπτά μηνύματα κατά την οδήγηση είναι αδίκημα εισόδου στο Αρκάνσας για όλους τους οδηγούς.

Για τους οδηγούς κάτω των 18 ετών, η λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι εισιτήριο. Οι οδηγοί 18-20 μπορούν να χρησιμοποιούν συσκευές ανοιχτής ακρόασης, αλλά απαγορεύεται η χρήση ασύρματης φορητής συσκευής κατά την οδήγηση, εκτός εάν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι οδηγοί ηλικίας άνω των 20 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, εκτός από τους οδηγούς λεωφορείων. Οι εμπορικοί οδηγοί δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συσκευές χειρός εκτός εάν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οδηγώντας υπό την επήρεια

Το Αρκάνσας έχει αυστηρούς νόμους DUI που μπορούν να οδηγήσουν σε άμεση αναστολή. Οι έφηβοι που αλιεύονται με οποιοδήποτε επίπεδο αλκοόλ στο αίμα δεν θα γίνουν ανεκτές.