Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον - η ώρα της ως πρώτη κυρία του Αρκάνσας

Μια πολύ, πολύ σύντομη ιστορία της πρώιμης ζωής:

Η Hillary Diane Rodham γεννήθηκε το 1947 στο Σικάγο, Ιλ, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Park Ridge, Il.

Ακόμη και ως νεαρός ενήλικας, έκανε ένα όνομα για τον εαυτό της. Παρακολούθησε το κολλέγιο Wellesley και ήταν ο πρώτος φοιτητής που μίλησε στη δική του διεύθυνση. Έγραψε μια αμφιλεγόμενη ανώτερη διατριβή που καταστάλθηκε ενώ ο Μπιλ Κλίντον ήταν στον Λευκό Οίκο.

Παρακολούθησε το σχολείο νομικών στο Yale, όπου συναντήθηκε τον Μπιλ Κλίντον σε μια κατηγορία πολιτικών ελευθεριών το 1970. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προτάσεις, συμφώνησε τελικά να τον παντρευτεί αφού ο Bill αγόρασε ένα σπίτι στο Fayetteville (Πηγή: Marry Me!) Και οι δύο παντρεύτηκαν 1975.

Αρχικό Αρκάνσας:

Το 1976, ο Bill Clinton εξελέγη γενικός εισαγγελέας του Αρκάνσας. Το ζευγάρι μετακόμισε στο Little Rock. Η Χίλαρι προσχώρησε σε αυτό που είναι τώρα το Rose Law Firm το 1977. Ήταν η πρώτη γυναίκα συνεργάτης αυτής της επιχείρησης μέχρι το 1979.

Το 1977 ίδρυσε τους δικηγόρους του Αρκάνσας για παιδιά και οικογένειες. Αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιδρύθηκε για να ερευνά, να εκπαιδεύει και να επανεξετάζει τα ζητήματα των παιδιών.

Η Χίλαρι έγινε η πρώτη κυρία του Αρκάνσας το 1979 μετά την εκλογή του Μπιλ Κλίντον σε κυβερνήτη το 1978. Κατά τη διάρκεια των 12 ετών της ως πρώτης κυρίας, η Χίλαρι συνέχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Rose Law Firm. Γεννήθηκε στην Τσέλσι Κλίντον το 1980.

Πρώτη Κυρία του Αρκάνσας - 1979-1981, 1983-1992:

Εκτός από την εργασία και μια νέα οικογένεια, συνέχισε να εξυπηρετεί το κοινό ως η πρώτη κυρία.

Ορισμένες από τις δραστηριότητές της περιλάμβαναν την προεδρία της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Προτύπων του Αρκάνσας, τη συνέχιση των εργασιών με τους Συμβούλους του Αρκάνσας για Παιδιά και Οικογένειες και τη θητεία στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Υπηρεσιών Νοσοκομείου Παίδων του Αρκάνσας και του Ταμείου για την Προστασία των Παιδιών. Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TCBY, της Wal-Mart και της Lafarge.

Από το 1987 έως το 1991 προήδρευσε στην Επιτροπή των Αμερικανών Δικηγορικού Συλλόγου για τις γυναίκες στο επάγγελμα.

Επιτροπή Εκπαιδευτικών Προτύπων Αρκάνσας - Πρόεδρος 1983 έως 1992:

Ο Κλίντον αγωνίστηκε για τις αυξήσεις καθηγητών και τις υποχρεωτικές δοκιμασίες ικανότητας για νέους και εργάσιμους καθηγητές, προεδρεύοντας αυτής της επιτροπής. Ήταν πίσω από την προσπάθεια για την ανάπτυξη του πρώτου συνόλου κρατικών προτύπων σπουδών της πολιτείας στη δεκαετία του 1980.

Οι κριτικοί ισχυρίζονται ότι μερικά από τα επιτεύγματά της στην επιτροπή ήταν απλώς κοσμητικά και τα πρότυπα των δασκάλων μειώθηκαν τεχνητά όταν αποτύγχανε μεγάλος αριθμός καθηγητών. Ωστόσο, ακόμη και οι επικριτές της θα παραδεχτούν ότι είναι ισχυρός υποστηρικτής της εκπαίδευσης και της ευημερίας των παιδιών.

Αρχικό πρόγραμμα διδασκαλίας του Αρκάνσας για τη νεολαία προσχολικής ηλικίας (HIPPY):

Το πρόγραμμα αυτό υπερασπίστηκε ο Κλίντον και έστειλε καθηγητές στα σπίτια των μειονεκτικών οικογενειών για να εκπαιδεύσουν τους γονείς στην ετοιμότητα και την παιδεία. Το πρόγραμμα αυτό έγινε μοντέλο για άλλα κράτη.

Σύμφωνα με τη Χίλαρι, "το HIPPY σχεδιάστηκε για να φέρνει κοντά τις οικογένειες, τις οργανώσεις και τις κοινότητες, ανεξάρτητα από περιορισμένους οικονομικούς πόρους ή εκπαιδευτικούς φραγμούς. Μέσα από το πρόγραμμα, οι γονείς μάθαιναν τη σημασία της ομιλίας και της ανάγνωσης στα παιδιά τους.

Σήμερα υπάρχουν 146 ιστότοποι HIPPY σε 25 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον που εξυπηρετούν σχεδόν 16.000 παιδιά. "

Wal-Mart μέλος του διοικητικού συμβουλίου - 1986-1992:

Η Χίλαρι Κλίντον εξελέγη η πρώτη γυναίκα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wal-Mart και υπηρέτησε από το 1986 έως το 1992. Έλαβε κριτική αργότερα στην πολιτική της καριέρα για να υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο του λιανικού γίγαντα. Πραγματικά πίεσε για πρακτικές πρόσληψης χωρίς διακρίσεις, ειδικά για τις γυναίκες, ενώ ήταν εκεί. Η κύρια κριτική είναι ότι δεν προωθούσε την αντίθεση του συνδικάτου και άλλες αμφισβητήσιμες πρακτικές.

Accolades:

Γυναίκα της Χρονιάς του Αρκάνσας το 1983
Η μητέρα του έτους του Αρκάνσας το 1984

Βιβλία Είναι γραμμένο:

Living History (2004) - Μια αυτοβιογραφία της ζωής της, συμπεριλαμβανομένης της ζωής της με τον Bill Clinton. Το σκάνδαλο είναι σύντομα αφιερωμένο με πολύ ασφαλή τρόπο.


Μια πρόσκληση στο Λευκό Οίκο: Στο σπίτι με την ιστορία (2000) - Ένα υπέροχο φωτογραφικό βιβλίο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια των Χρόνια Κλίντον.
Παίρνει ένα χωριό (1996) - Η ανάληψη του Hillary για την ανατροφή των παιδιών στη σύγχρονη εποχή. Αν και φυσικά περιέχει κάποιες από τις πολιτικές της απόψεις, πρόκειται κυρίως για την ανάληψη ενεργού ρόλου στη γονική μέριμνα, την οποία θα συμφωνούσε και το κάθε πολιτικό κόμμα.

Βιβλία Σχετικά με:

Έχουν γραφτεί πάνω από 50 βιβλία σχετικά με τη Hillary Rodham Clinton. Μερικά περιλαμβάνουν:

Η ζωή μου από τον Bill Clinton (05) - Όχι πραγματικά για τη Χίλαρι, αλλά για τον σύζυγό της, αυτή η αυτοβιογραφία δίνει κάποια εικόνα για το ζευγάρι και την ιστορία τους.
Ο τρόπος της: Οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες της Χίλαρι Ρότνταμ Κλίντον - Jeff Gerth (07) - Αυτό το βιβλίο με άριστα χέρια κοιτάζει το παρελθόν του Κλίντον: καλό και κακό.
Μια γυναίκα υπεύθυνη: Η ζωή της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον από τον Carl Bernstein (08) - Από τη συγγραφή αυτή, αυτό το βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει. Υποσχόταν να είναι ένα βιβλίο "που αποκαλύπτει το σύνολο κινήτρων και μηχανισμών πίσω από την εκπληκτική της ζωή".

Πηγές / Άλλη ανάγνωση:

Πηγές που δεν αναφέρονται συγκεκριμένα αλλά χρησιμοποιούνται για να γράψουν αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν: