Στο κέντρο της πόλης της Οκλαχόμα Σίτι Σέντραλ Παρκ

Συχνές ερωτήσεις Σχετικά με την MAPS 3 Downtown Park

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, οι χάρτες 3 εγκρίθηκαν από τους ψηφοφόρους της Οκλαχόμα Σίτι. Με ένα σχέδιο έργων που περιλαμβάνει μια νέα γραμμή τραμ, συνεδριακό κέντρο, πεζοδρόμια και πολλά άλλα, το σχέδιο που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους θα αλλάξει δραματικά την πόλη, ακριβώς όπως έκαναν οι αρχικοί ΧΑΡΤΕΣ. Ίσως κανένα έργο δεν θα είναι πιο ορατό από ένα κεντρικό πάρκο 70 στρεμμάτων που συνδέει το κέντρο της πόλης με την περιοχή του ποταμού Οκλαχόμα .

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το επερχόμενο Oklahoma City Downtown Park, μερικά βασικά γεγονότα καθώς και μια λίστα με συνήθεις ερωτήσεις.

ΧΑΡΤΕΣ 3 Downtown Park Γεγονότα

Σχεδιαστές: Συνεργάτες της Hargreaves
Τοποθεσία: Δύο τμήματα που συνδέονται με τη SkyDance Bridge πάνω από το I-40. Το άνω τμήμα θα καθίσει μεταξύ Hudson και Robinson από το διακρατικό μέχρι την επικείμενη λεωφόρο της Οκλαχόμα Σίτι και θα ενσωματώσει το ιστορικό κτίριο του Union Station στο SW 7th. Το κατώτερο τμήμα εκτείνεται δυτικά μέχρι το Walker στο βόρειο τμήμα και στο νότο ως SW 15ο.
Μέγεθος: 70 στρέμματα, 40 άνω και 30 χαμηλότερα
Εκτιμώμενο κόστος: 132 εκατομμύρια δολάρια
Εκτιμώμενη ολοκλήρωση: 2020-21

ΧΑΡΤΕΣ 3 Downtown Park FAQs

Πώς θα μοιάζει το πάρκο; : Το 2012, η ​​πόλη ζήτησε από τους κατοίκους αυτό που ήθελαν να δουν με το πάρκο MAPS 3. Μετά την κατάρτιση των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι σχεδιαστές της Hargreaves Associates κυκλοφόρησαν τρεις εννοιολογικές έννοιες και πάλι το κοινό ενθαρρύνθηκε να σχολιάσει. Το 2013, αποκαλύφθηκε ένα γενικό σχέδιο πάρκου.

Παρόλο που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, το σχέδιο περιλαμβάνει ένα μεγάλο γκαζόν στη βόρεια πλευρά του άνω τμήματος και μια μεγάλη λίμνη στη μέση.

Ακριβώς βόρεια της σκηνής στο μεγάλο γκαζόν είναι ένα καφέ, και υπάρχουν χώροι παιχνιδιού ανάμεσα στη λίμνη και το γκαζόν. Στο κάτω τμήμα περιλαμβάνονται αθλητικά χωράφια τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα, ενώ η μέση περιλαμβάνει κήπους υγροτόπων και περιοχή σκύλων.

Ακολουθεί μια πλήρη παρουσίαση του γενικού σχεδίου.

Ποιες άλλες δυνατότητες θα συμπεριληφθούν; : Αν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, το πάρκο θα ικανοποιήσει σχεδόν κάθε ανάγκη. Περπατήστε μέσα από τα δάση ή απέναντι από το λιβάδι, παίζουν ποδόσφαιρο στο γήπεδο, χαλαρώστε στη σκιά ή απολαύστε την ομορφιά των κήπων. Και αυτό δεν είναι σχεδόν όλα. Η λίμνη θα διαθέτει κουπιά και το γκαζόν είναι ιδανικό για μεγάλες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες ή κινηματογραφικές προβολές, καθώς οι σχεδιαστές λένε ότι θα φιλοξενήσει 20.000 άτομα.

Θα περάσει το τραμ από το πάρκο; : Όχι άμεσα, αλλά αν δεν αλλάξει τίποτα, δεν θα είναι πολύ μακριά. Αυτή τη στιγμή, η συνιστώμενη διαδρομή του αυτοκινητόδρομου MAPS 3 μετακινείται κατά μήκος του Reno δυτικά έως το Hudson. Έτσι, οι επισκέπτες του πάρκου θα έπρεπε μόνο να περπατούν σε ένα μπλοκ. Και η μελλοντική επέκταση θα μπορούσε να πάρει το τραμ ακόμα πιο νότια κατά μήκος του Hudson.

Πώς θα πληρώσει η OKC τη συντήρηση του πάρκου; : Ενώ το κόστος κατασκευής πληρώνεται μέσω των χρεώσεων ΦΠΑ 3, οι πόλεις θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία του πάρκου. Μερικά από τα έξοδα μπορούν να καλυφθούν μέσω των εσόδων στο καφέ ή σε μεγάλες εκδηλώσεις και οι σχεδιαστές πρότειναν τη δημιουργία μη κερδοσκοπικού ομίλου για τη διαχείριση του πάρκου. Αλλά πολλά στοιχεία δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Τι γίνεται με τα κτίρια που υπάρχουν τώρα; : Όπως προαναφέρθηκε, τα σχέδια απαιτούν εξοικονόμηση του κτιρίου Union Station και ενσωμάτωση του στο πάρκο, ίσως ως γραφεία πάρκων ή μια εγκατάσταση εκδηλώσεων.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα άλλα κτίρια έχουν προγραμματιστεί για κατεδάφιση. Ωστόσο, μερικοί προσπαθούν να σώσουν άλλες ιστορικές δομές, όπως το κτίριο ανταλλαγής ταινιών 90 ετών στο SW 5th και το Robinson.

Πόσο καιρό πριν κατασκευαστεί το πάρκο; : Η χρονολογική σειρά απαιτεί την ολοκλήρωση του πάρκου σε τρεις φάσεις. Το πρώτο, το οποίο περιλαμβάνει την απόκτηση και το σχεδιασμό γης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Θα αρχίσετε να βλέπετε σημαντικά στοιχεία κατασκευής κατά τη διάρκεια της φάσης 2, πιθανώς γύρω στο 2017, και το κατώτερο τμήμα θα είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ.