Πηγαίνετε όπου έγραψαν - Ταξίδια εμπνευσμένα από τη λογοτεχνία

Το Isramworld ξεκίνησε μια σειρά ταξιδιών εμπνευσμένων από συγγραφείς που ξεκινούν από την Ιορδανία.

Το Isramworld Portfolio of Brands έχει ξεκινήσει μια νέα σειρά ταξιδιών εμπνευσμένων από συγγραφείς που ονομάζονται 'Go Where They They wrote'. Το πρώτο ταξίδι θα γίνει στην Ιορδανία και θα ακολουθήσει τα βήματα του Lawrence της Αραβίας.

Πηγαίνετε όπου έγραψαν

Ο αινιγματικός ΤΕ Λόρενς ήταν βρετανός αρχαιολόγος, διπλωμάτης, συγγραφέας και στρατιώτης και ήταν γνωστός ως "Λόρενς της Αραβίας" για κορυφαίους αραβικούς μαχητές σε μια έκπληξη επίθεση εναντίον των Τούρκων κατά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έγινε ήρωας και μια ταινία του 1962 έγινε με βάση τη ζωή του και με πρωταγωνιστή τον Peter O 'Toole. Η ταινία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.

Το Isramworld γράφει τη ζωή του TE Lawrence για τον Lawrence της Αραβίας: Η διαδρομή του Original Trail. Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν εγκαίρως και να εξερευνήσουν τα έρηνα γεμάτα αμμόλοφους, να κοιμηθούν εν τη νύχτα σε σκηνή του Βεδουίν, να θαυμάσουν τα αστέρια, να οδηγήσουν ένα 100χρονο αμαξοστοιχίας ατμού και να επισκεφθούν ιστορικές τοποθεσίες όπως η Πέτρα, μία από τις τα Επτά Θαύματα του Κόσμου και το Wadi Rum, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η περιοδεία είναι 10 ημέρες και 9 νύχτες και είναι διαθέσιμη για κράτηση τώρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η τιμή των $ 3.795 ανά άτομο βασίζεται σε διπλή διαμονή και περιλαμβάνει εννέα νύχτες πολυτελών καταλυμάτων, καθημερινό πρωινό, ιδιωτικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα, αγγλόφωνο οδηγό, ιππασία στην Πέτρα, υπερατλαντική πίστα τζιπ 4x4 ή παραδοσιακή βόλτα με καμήλα στο Wadi Rum, αναχωρήσεις κατά την άφιξη και την αναχώρηση και όλους τους φόρους ξενοδοχείων.

Η εκδρομή ξεκινάει από την Άκαμπα, όπου οι επισκέπτες βλέπουν τον τόπο μάχης της Άκαμπα, καθώς και τα αρχαιολογικά μουσεία και τα μουσεία GAR και το Σταθμό Θαλάσσιων Ζώων της Aqaba. Θα υπάρχει επίσης ελεύθερος χρόνος και ψώνια.

Στη συνέχεια, το ταξίδι κατευθύνεται στο Wadi Rum μέσω πίσω δρόμων, το ίδιο πράγμα που χρησιμοποιείται από τον Lawrence. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ένα ταξίδι 4x4 στην έρημο ή μια παραδοσιακή βόλτα με καμήλα και να βγουν έξω για να δουν το "γκράφιτι" του Lawrence στο χωριό Wadi Rum πριν κατευθυνθείτε σε ένα παραδοσιακό μεσημεριανό μπουντουϊνό μέσα στους αμμόλοφους.

Η επόμενη στάση είναι το Bedouin Village Rum για να δείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τα Rum Mountains. Το βράδυ τελειώνει με την παραδοσιακή μουσική πριν βιώσετε μια βραδιά κάτω από τα αστέρια σε μια σκηνή Bedouin.

Την επόμενη μέρα ξεκινάει με βόλτες με τζιπ για να δει το Χαραζάκ Γκράφιτι και έπειτα για το Αρχαιολογικό Χωριό Αλχουμαγιμάχ, το οποίο καλύπτει τις Ρωμαϊκές, Βυζαντινές και Ισλαμικές εποχές. Οι επισκέπτες θα δουν μια νεολιθική περιοχή 6000 π.Χ., το Ain Aljamam και στη συνέχεια το κεφάλι προς την περιοχή μάχης Abu Allusson. Η τελευταία στάση των περιηγήσεων στα αξιοθέατα είναι στο σιδηροδρομικό σταθμό Hejaz στο Ma'an, ένας μουσουλμανικός σταθμός προσκυνήματος στο δρόμο προς τη Μέκκα. Η μέρα τελειώνει περπατώντας ένα οικολογικό ίχνος στο καλοκαιρινό κάμπινγκ.

Ημέρα πέντε είναι μια ολοήμερη επίσκεψη στην Πέτρα και την έβδομη εξερεύνησε το Βασίλειο του Εδουίτη, το κάστρο Tafeelah, περιοχές μάχης όπου πολέμησε ο Lawrence και η μέρα τελειώνει στο Alhasa Qatraneh, όπου οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ένα 100χρονο ατμοκίνητο τρένο για μια βόλτα στην Almahata στο Αμμάν.

Η 8η ημέρα ξεκινάει με το δραματικό τοπίο της κοιλάδας του Arnoon, το "Wadi al Mujib Reserve." Στη συνέχεια, οι επισκέπτες κατευθύνονται προς Deaboon, Mekawar και Mount Nebo, καθώς επίσης βλέπουν τον ψηφιδωτό χάρτη του 6ου αιώνα στο Madaba.

Η τελευταία ολόκληρη μέρα περιήγησης περιλαμβάνει τα Κάστρα της Ερήμου και το Κάστρο Azraq, όπου ο Lawrence έγραψε την ιστορία του. Η τελευταία νύχτα δαπανάται στο Αμμάν.

Τα ξενοδοχεία στο ταξίδι περιλαμβάνουν το Movenpick Tala Bay Resort & Spa στην Ακάμπα, το Sun City Camp στο Wadi Rum Village, το Movenpick Resort Hotel στην Πέτρα, το Dana Guesthouse στην Dana και το Marriott Amman Hotel στο Αμάν, Ιορδανία.