Η πτήση της Ανταρκτικής της Penguin της SeaWorld είναι δροσερή (κυριολεκτικά)

Δείτε τους εικονικούς και πραγματικούς πιγκουίνους στην Ορλάντο

Δεν είναι συχνά (αν ποτέ) ότι βλέπετε υπαλλήλους του θεματικού πάρκου στο Ορλάντο να φέρονται κάτω από τα πάρκα, ειδικά στα μέσα Ιουλίου. Και πάλι, δεν είναι κάθε μέρα που ένα αξιοθέατο Φλόριντα παίρνει τους επισκέπτες σε ένα περιβάλλον γύρω από 30 βαθμούς. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει η SeaWorld Orlando με την Ανταρκτική: Αυτοκρατορία του Πιγκουίνο. Η φιλόδοξη βόλτα ενσωματώνει τα νεοσυσταθέντα οχήματα χωρίς τροχιά για να ταξιδεύουν οι επισκέπτες σε δροσερό (κυριολεκτικά) ταξίδι στον κόσμο των συναρπαστικών πουλιών που ζουν στο κάτω μέρος του κόσμου.

Μακριά γραμμή. Σύντομη βόλτα.

Επειδή μπορεί να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς βόλτες του πάρκου και επειδή η χωρητικότητά του δεν φαίνεται τόσο υψηλή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αρχίσετε νωρίς ή αργά την ημέρα για να αποφύγετε τις αναπόφευκτες μεσημβρινές συντριβές και γραμμές υπονόμευσης - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, την εβδομάδα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και άλλων πολυάσχολων χρόνων.

Αν η γραμμή είναι μεγάλη, μεγάλο μέρος της αναμονής είναι έξω. Αυτό καθιστά την είσοδο στα δροσερά όρια της αρχικής εσωτερικής περιοχής preshow ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη.

Αφού εσωκλεισθούν, οι οθόνες, οι οποίες είναι ακανόνιστα διαμορφωμένες και ενσωματωμένες σε προσομοίωση παγετώδους βράχου, εισάγουν τους επισκέπτες στο Puck, ένα μωρό πιγκουίνο. Όπως και το show TurtleTrek του πάρκου, η κινούμενη εικόνα που χρησιμοποιείται στην Ανταρκτική είναι φωτορεαλιστική και αρκετά καλή.

Η ουσία της ιστορίας - και η αφήγηση είναι αραιή - είναι ότι ο Νότιο Πόλο είναι ένα σκληρό περιβάλλον και η επιβίωση είναι δύσκολη χωρίς τη βοήθεια και τη συνεργασία οικογένειας και φίλων. Με αυτό το σχόλιο, οι επισκέπτες λένε ότι πλησιάζει μια καταιγίδα και ότι πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο.

Οδηγούνται σε ένα άλλο δωμάτιο γεμάτο με πολύχρωμες δομές πάγου. Οι επιβάτες ενημερώνονται ότι πρέπει να επιλέξουν μια "ήπια αποστολή" ή μια "άγρια ​​αποστολή" και να επιλέξουν την κατάλληλη γραμμή. Η ήπια ουρά είναι συνήθως μικρότερη και θα μπορούσε να εξοικονομήσει λίγα λεπτά χρόνου αναμονής. Αξίζει? Οι αναβάτες και στα δύο οχήματα δοκιμάζουν την ίδια εμφάνιση, αλλά τα άγρια ​​αυτοκίνητα προσφέρουν λίγο περισσότερο επιθετική βόλτα.

Πρωτοποριακά οχήματα με βόλτα

Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούσε ότι η λεγόμενη άγρια ​​επιλογή είναι μια συγκίνηση. Εάν έχετε μια αποστροφή για περιστρεφόμενες βόλτες, ίσως θα θέλατε να κολλήσετε με την ήπια έκδοση. Αν προτιμάτε δράση, θα πρέπει να δοκιμάσετε τα άγρια ​​οχήματα. Αλλά αν έχετε ήδη περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η ουρά για την ήπια βόλτα φαίνεται πολύ πιο σύντομη, δεν πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι λείπεις πολύ παραβλέποντας ένα γύρισμα στην άγρια ​​πλευρά. Θα μπορούσατε πάντα να φτιάξετε τη συγκίνηση σας, κατευθυνόμενος σε ένα από τα υπέροχα ψαροταβέρνες του SeaWorld .

Οκτώ επισκέπτες κάθε φορά απευθύνονται σε μικρές αίθουσες προ-επιβίβασης (όχι σε αντίθεση με τις αίθουσες προφόρτωσης για το The Simpsons Ride στα Universal Studios ), όπου βλέπουν ένα τελικό, σύντομο κλιπ για την επαναφορά τους σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο Puck που πρόκειται να ξεκινήσει μια περιπέτεια. Ο αφηγητής μας λέει ότι θα μοιραστούμε την εμπειρία του μέσα από τα μάτια του πιγκουίνου. Μια πόρτα ανοίγει για να αποκαλύψει τα αναμενόμενα οχήματα.

Όπως και η Indiana Jones Adventure στην Disneyland ή οι Transformers: The Ride 3D στα Universal Studios , τα οχήματα είναι ανεξάρτητα, βασίζονται σε βάσεις κίνησης και είναι ικανά να περιστρέφονται, να γέρνουν, να ρίχνουν κλίση και άλλες κινήσεις. Σε αντίθεση με αυτά τα αξιοθέατα, τα πρωτοποριακά οχήματα της Ανταρκτικής είναι αθόρυβα και χρησιμοποιούν υπολογιστές και μαγνητική τεχνολογία για να περιηγηθούν στη διαδρομή. Είναι ικανές να παίρνουν πολλαπλές διαδρομές και να παρέχουν μια ποικιλία στοιχείων. στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε όχημα θα μπορούσε να επαναπρογραμματιστεί επί τόπου για να προσφέρει είτε μια ήπια ή άγρια ​​βόλτα.

Συνεπώς, οι εκ νέου οδηγοί θα παρέχουν ελαφρώς διαφορετικές εμπειρίες κάθε φορά.

Οι υπολογιστές που δημιουργούνται και οι πραγματικοί πιγκουίνοι είναι τα αστέρια

Είναι λοιπόν απογοητευτικό το γεγονός ότι το SeaWorld δεν εκμεταλλεύεται πραγματικά το εντυπωσιακό σύστημα οδήγησης. Η δράση πραγματοποιείται ουσιαστικά σε δύο σχετικά μικρά δωμάτια. Στην πρώτη, οι επιβάτες κινούνται μέσα από ένα μη-πολύ πειστικό τηλεομοιοτυπικό της Ανταρκτικής με στυλιζαρισμένες αναπαραστάσεις των icicles και άλλων στοιχείων tundra. Το Puck εμφανίζεται στιγμιαία, μέσω οθονών βίντεο, ως αντανακλάσεις στο τοπίο. Τα οχήματα γλιστρούν και ελιγμούν λίγο (τα άγρια ​​αυτοκίνητα περισσότερο από τα ήπια) για να προσομοιώσουν το πτύωμα του πουλιού και να γλιστρήσουν στον πάγο. Κυρίως, όμως, δεν συμβαίνει πολλά.

Δεν υπάρχουν animatronics και όχι πολύ με τον τρόπο τα αισθητήρια στοιχεία. Ενώ ο αέρας ψύχεται στη δεκαετία του '40 κατά τη διάρκεια της βόλτας (είναι περίπου 60 στην ουρά), δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να αναπαραχθεί το χιόνι ή άλλες σκληρές συνθήκες Νότου Πόλου. Και επειδή τα οχήματα λαμβάνουν διαφορετικά μονοπάτια και κινούνται ο ένας στον άλλο μέσα στο δωμάτιο, δεν υπάρχει γραμμική ιστορία σε αυτό το σημείο της έλξης. Δεν γίνεται προσπάθεια να προστατευθούν τα οχήματα ή οι αναβάτες μεταξύ τους. Είναι κάπως περίεργο να βλέπεις τα άλλα οχήματα να περιστρέφονται τυχαία, να κινούνται και να βαδίζουν στο ρυθμό του ηλεκτρονικού τους τυμπανιστή.

Μετά από ελιγμούς γύρω από το δωμάτιο, τα οχήματα τελικά φτάνουν στο δεύτερο δωμάτιο όπου παίρνουν θέση μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη. Το τελευταίο μισό της διαδρομής είναι περισσότερο θεατρική παρουσίαση. Ενώ τα οχήματα μιμούνται τη δράση στην ταινία (και πάλι, οι άγριες προσφέρουν ελαφρώς πιο ακραίες κινήσεις), περισσότερο ή λιγότερο μένουν σε ένα μέρος, καθώς τα γήπεδα του Puck κινδυνεύουν από την αποτοξίνωση μόνο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τα οχήματα στρέφονται ταυτόχρονα προς τα έξω από την οθόνη και ένα παράθυρο στην άλλη πλευρά του δωματίου φωτίζεται για να αποκαλύψει πραγματικούς πιγκουίνους.

Τα οχήματα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο βιότοπο της πιγκουίνος SeaWorld, όπου αποβιβάζονται για να δουν τα (πραγματικά) πουλιά. Οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι για να απαντούν σε ερωτήσεις και να παρέχουν πληροφορίες. Ανάλογα με το πότε ταξιδεύετε, ο φωτισμός μπορεί να είναι χαμηλός για να προσομοιώσει τους ηλιακούς κύκλους στο φυσικό περιβάλλον των πιγκουίνων. Αλλά θα είναι πάντα 30 μοίρες? ανάλογα με την ανοχή σας, ίσως να μην θέλετε να παραμείνετε πάρα πολύ.

Υπάρχουν πολλά θαυμάσια πράγματα για το αξιοθέατο, όπως το συναρπαστικό σύστημα ποδηλασίας, το υπέροχο σκοράρισμά του (η πρωτότυπη μουσική είναι ανεκτίμητη ταινία αντάξια) και οι πραγματικοί και δημιουργούμενοι από τον υπολογιστή πιγκουίνοι που είναι τα αστέρια του. Και επικροτώ τη SeaWorld για την ανάληψη της τολμηρής πρωτοβουλίας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης έλξης έλξης. Επειδή όμως βασίζεται στο Ορλάντο (και χρεώνει τα εισιτήρια εισόδου στο Orlando), το SeaWorld θα πρέπει να τηρείται σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θέσει η Disney World και η Universal Orlando. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το εξαιρετικά υψηλό μπαρ, η βόλτα αισθάνεται έσπευσε και πολύ σύντομη, και το δυναμικό ταλαιπωρία των αμαξοστοιχιών οχημάτων ποτέ δεν διερευνηθεί πραγματικά. Αυτό, φοβάμαι, μπορεί να σας αφήσει να νιώσετε λίγο κρύο.