Πότε είναι οι επόμενες προεδρικές εκλογές στο Περού;

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στο Περού θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου 2016. Εάν ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας δεν προσφέρει σαφή νικητή, ένας δεύτερος γύρος ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου 2016.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Περού θα κρατήσει το γραφείο από το 2016 έως το 2021.

Περουβιανά πολιτικά κόμματα και πιθανοί υποψήφιοι

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών κομμάτων στο Περού, πολλοί με ποικίλους πιθανούς υποψηφίους.

Σημαντικά ονόματα στις επόμενες εκλογές περιλαμβάνουν το δεξί Λαϊκό κόμμα Fuerza ( φουιμομορφιστές ), με επικεφαλής τον Keiko Fujimori, κόρη του αμφιλεγόμενου πρώην προέδρου Alberto Fujimori.

Η Αμερικανική Λαϊκή Επαναστατική Συμμαχία (APRA) θα καταλάβει επίσης, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του Περού, Alan García (1985-1990, 2006-2011).

Ο Pedro Pablo Kuczynski (PPK) λειτουργεί και πάλι μετά από μια ανεπιτυχή προσφορά το 2011, αν και η ηλικία του θα λειτουργήσει εναντίον του (μαζί με ισχυρισμούς ότι δεν είναι "πραγματικό Περού").

Η σύζυγος Verónika Mendoza με έδρα το Κούσκο έχει εισέλθει στην κατάρρευση με αργό ρυθμό κατά τη διάρκεια του 2016. Είτε μπορεί να βοηθήσει να ωθήσει το Fujimori σε δεύτερο γύρο, πρέπει να το δούμε.

Πώς θα επηρεάσουν οι εκλογές το ταξίδι στο Περού;

Οι Περουβιανοί είναι νομικά υποχρεωμένοι να ψηφίσουν και να αντιμετωπίσουν πρόστιμο για να μην το κάνουν. Πολλοί περουβιανοί πρέπει επίσης να ταξιδεύουν στην πόλη ή την πόλη στην οποία είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να κατακλυσθούν αμέσως πριν και κατά τη διάρκεια της ημερομηνίας των εκλογών.

Έχετε αυτό κατά νου αν ταξιδεύετε στο Περού κατά τις εκλογές.

Το Ley Seca ("Dry Law") θα τεθεί σε ισχύ 48 ώρες πριν από την ημέρα της προεδρικής ψηφοφορίας, η οποία θα λήξει το μεσημέρι την ημέρα μετά την ψηφοφορία. Αυτή είναι μια μορφή προσωρινής απαγόρευσης, που σημαίνει ότι κανένα αλκοόλ δεν θα πωλείται σε καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ στο Περού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.