Το Φεστιβάλ Τζαζ και Τεχνών της Αγίας Λουκίας

Μια εβδομάδα μακρά γιορτή της μουσικής, του πολιτισμού και των τεχνών

Το Φεστιβάλ Τζαζ και Τεχνών της Αγίας Λουκίας δεν είναι απλώς μια συναυλία - είναι μια εβδομαδιαία γιορτή που πλήττει όλο το νησί της Αγίας Λουκίας , με νυχτερινές παραστάσεις παντού, από μεγάλες σκηνές έως χώρους στάθμευσης μέχρι τοπικά μπαρ. Όλα με φόντο ένα από τα πιο δραματικά όμορφα νησιά της Καραϊβικής.

Τώρα στο 22ο έτος, το Φεστιβάλ Τζαζ της Αγίας Λουκίας είναι κάτι παραπάνω από τζαζ - στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους κορυφαίους του 2013 ήταν οι καλλιτέχνες R & B και hip-hop όπως οι Jacksons, Ginuwine, Akon και R Kelly.

Αυτό μπορεί να απογοητεύσει τους τζιακούς καθαροί, αλλά θα βρείτε παραδοσιακούς τζαζ καλλιτέχνες μεταξύ των εγκαινίων στο κεντρικό συναυλιακό χώρο στο ιστορικό νησί του Pigeon και - ακόμα καλύτερα - σε πιο οικεία σημεία όπως το Fire Grill στο Rodney Bay όπου ο ιδιοκτήτης του chef Bobo Bergstrom φέρνει καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Jazz Fest. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δειπνήσετε σε μια μπριζόλα Angus, να απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα ρούμια στην Καραϊβική και να απολαύσετε μια ώριμη βραδιά με κάποια ομαλή τζαζ.

Όπως και τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία της Αγίας Λουκίας, οι περισσότερες εκδηλώσεις Jazz Fest λαμβάνουν χώρα στο βόρειο άκρο του νησιού. Ο χώρος του Pigeon Island εκτείνεται σε αρκετά στρέμματα, με ένα σκηνικό στο κάτω μέρος μιας απαλής κλίσης που προσφέρει καλές γραμμές από πολλά πλεονεκτικά σημεία (αρκετές πλευρικές οθόνες βίντεο αυξάνουν τις απόψεις). Διάσπαρτα γύρω από το έδαφος είναι διάφορα περίπτερα που πωλούν πρόεδρο Reserve ρούμι ποτά, μπύρα Piton, fast food, και ακόμη και ορισμένες καλές τέχνες και τοπικά κατασκευασμένες τέχνες.

Νέα τα τελευταία χρόνια είναι η προσθήκη περισσότερων μη μουσικών τεχνών, όπως αντικατοπτρίζεται στην αλλαγή ονόματος της εκδήλωσης από το Φεστιβάλ Τζαζ της Αγίας Λουκίας στο Φεστιβάλ Τζαζ και Τεχνών της Αγίας Λουκίας. Εκτός από την γκαλερί τέχνης στο Pigeon Island, οι εβδομαδιαίες εορταστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν έκθεση μόδας και έκθεση οπτικής τέχνης στο Baywalk Mall.

Τα πλήθη ποικίλλουν από μέρα σε μέρα (και νύχτα την ημέρα), ανάλογα εν μέρει με τους καλλιτέχνες που εκτελούν. Τα απογεύματα και τα δείπνα της Κυριακής τείνουν να προσελκύουν περισσότερες οικογένειες και σε όλες τις εκδηλώσεις θα βρείτε ένα καλό μείγμα Αγίων Λουκιανών και ξένων επισκεπτών. Η ατμόσφαιρα είναι φιλική, με τους περισσότερους ανθρώπους να επικεντρώνονται στη μουσική και να επικοινωνούν με φίλους. Μπορείτε να φτιάξετε το δρόμο σας μέσα από το πλήθος στο μπροστινό μέρος της σκηνής για να ενώσετε τις μάζες για ένα ενεργητικό χορευτικό πάρτι που θυμίζει ένα τοπικό "άλμα", ή να κρεμάσετε πίσω και απλά να απολαύσετε τη μουσική και την ατμόσφαιρα.

Οι τιμές για τις επικεφαλίδες δεν είναι φτηνές - η τιμή των US $ 80 / EC $ 200 αυτή τη χρονιά δεν ήταν εφικτή για πολλούς St. Lucians (αν και υπήρχαν επίσης πολλά δωρεάν εισιτήρια που κάνουν τους γύρους μεταξύ φίλων, σε νησιώτικο στιλ) . Οι μεγαλύτερες παραστάσεις πραγματοποιούνται την τελευταία Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή της Τζαζ Εβδομάδας στο Pigeon Point και στο χώρο εκδηλώσεων Gaiety στον κοντινό κόλπο Rodney. Ωστόσο, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δεκάδες «περιθωριακές» εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο το νησί και είναι δωρεάν.

Εκείνοι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά μπορούν να αγοράσουν ειδικές κάρτες χρυσού που επιτρέπουν την είσοδο σε σκηνές για πάρτι που χρηματοδοτούνται από την Heineken και τους παρόχους ασύρματης σύνδεσης Lime and Digicel, όπου τα ποτά και τα σνακ ρέουν ελεύθερα.

Υπάρχει επίσης μια όμορφη περιοχή VIP μέσα σε μερικά αρχαία ερείπια στην κορυφή ενός λόφου όπου μπορείτε να πάρετε ένα ποτό, να πάρετε ένα τραπέζι και να παρακολουθήσετε την παράσταση μέσα από τα παράθυρα ενός πρώην βρετανικού οχυρού που χτίστηκε για να κατασκοπεύσει τους Γάλλους στη κοντινή Μαρτινίκα .

Η Αγία Λουκία μπορεί να έχει μήκος μόνο 27 μίλια, αλλά είναι ορεινή και απότομη, οπότε χρειάζεται λίγη ώρα για να φτάσετε οπουδήποτε. Έτσι, εάν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε το Jazz Fest, είναι λογικό να μείνετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στους χώρους συναυλιών. Μείναμε στο Bay Gardens Beach Resort (Book Now) στο Rodney Bay, το οποίο ήταν περίπου 15 λεπτά από το νησί Pigeon με καμπίνα. Υπάρχει επίσης ένα θαλάσσιο ταξί που τρέχει στο νησί. Το θέρετρο - μαζί με άλλους όπως το Blu (Book Now), το Ginger Lily (Book Now) και το Royal by Rex Resorts (Κάντε κράτηση τώρα) βρίσκονται επίσης σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα μπαρ και εστιατόρια του κόλπου Rodney, όπως εστιατόρια του Spinnaker, εστιατόρια που προσφέρουν τα πάντα, από μπριζόλα έως ινδική έως κινέζικη κουζίνα και φυσικά ρουμ μπαρ και κλαμπ που προσφέρουν ποτό και χορό μέχρι τις 2 το απόγευμα τις νύχτες του Σαββατοκύριακου.

Το JetBlue πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις με μη απευθείας στάση στην Αγία Λουκία από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, ενώ οι Αμερικανοί πραγματοποιούν καθημερινά πτήσεις από το JFK και το Μαϊάμι. (Συγκρίνετε τιμές για τις πτήσεις St. Lucia) Η Αγία Λουκία φιλοξενεί μερικά από τα ομορφότερα ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας στην Καραϊβική, όπως το Ladera, το Cap Maison (Book Now), το Viceroy Sugar Beach Resort Τώρα) και Rendezvous (Κάντε κράτηση τώρα). Αλλά είναι επίσης δυνατό να βρείτε πιο εύλογα τιμές δωμάτια για την εβδομάδα του Jazz Fest στο Rodney Bay και αλλού, ειδικά αν δεν σας πειράζει ένα σύντομο περίπατο απέναντι από την παραλία.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο St. Lucia στο TripAdvisor