Μαρτινίκα ταξιδιωτικός οδηγός

Διακοπές, διακοπές και οδηγός επισκεπτών της Μαρτινίκα, ένας γαλλικός παράδεισος της Καραϊβικής

Ταξιδεύοντας στη Μαρτινίκα συνιστάται ιδιαίτερα εάν θέλετε οι διακοπές των ονείρων σας να έρχονται με γαλλική προφορά. Πρόκειται για την Καραϊβική με γαλλική πανοραμική θέα - πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο, ενδιαφέροντα πολιτιστικά αξιοθέατα, ιστιοπλοΐα παγκόσμιας κλάσης, ορεινό τοπίο με πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία και φυσική ατμόσφαιρα , νόστιμο φαγητό και μοναδικό τοπικό ρούμι.

Δείτε τα σχόλια και τις κριτικές Martinique στο TripAdvisor

Μαρτινίκα Βασικές Πληροφορίες Ταξιδιού

Τοποθεσία: Η δυτική ακτή της Μαρτινίκα βρίσκεται απέναντι από την Καραϊβική Θάλασσα και την ανατολική πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Είναι ανάμεσα στη Δομινίκα και την Αγία Λουκία .

Μέγεθος: 424 τετραγωνικά μίλια. Δείτε το χάρτη

Πρωτεύουσα: Fort-de-France

Γλώσσα : Γαλλικά (επίσημη), κρεολικός πατέρας

Θρησκείες: Κυρίως Ρωμαιοκαθολικοί, κάποιοι προτεσταντικοί

Νόμισμα : Ευρώ

Κωδικός περιοχής: 596

Συρρίκνωση: 10 έως 15 τοις εκατό

Καιρός: Η εποχή των τυφώνων τρέχει τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 75 έως 85 μοίρες, αλλά είναι χαμηλότερες στα βουνά.

Μαρτινίκα Δραστηριότητες και Αξιοθέατα

Η πεζοπορία είναι εξαιρετική στη Μαρτινίκα, με επιλογές που περιλαμβάνουν παράκτια μονοπάτια βροχής ανάμεσα στο Grand Rivière και το Le Prêcheur και μια απότομη ανάβαση στην ηφαιστειακή κορυφή του Mount Pelee. Η Μαρτινίκα διαθέτει επίσης γήπεδο γκολφ, γήπεδα τένις, εξαιρετική ιστιοπλοΐα και καλό windsurfing. Εάν είστε λαχτανωμένοι πολιτισμός, φροντίστε να εξερευνήσετε το Fort-de-France, το οποίο έχει μερικούς ενδιαφέροντες καθεδρικούς ναούς, το ιστορικό Fort Saint Louis και μερικά μουσεία που εξετάζουν την ιστορία του νησιού.

Ο St-Pierre έχει ένα μουσείο ηφαιστείου αφιερωμένο στην έκρηξη του 1902 που έθαψε τη μικρή αυτή πόλη, σκοτώνοντας όλους, εκτός από έναν από τους 30.000 κατοίκους της.

Μαρτινίκα Παραλίες

Το Pointe du Bout, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα θέρετρα του νησιού, έχει μερικές μικρές παραλίες που είναι δημοφιλείς με τους επισκέπτες.

Ένα καλύτερο στοίχημα, ωστόσο, είναι να κατευθυνθείτε νότια προς το Diamond Beach, το οποίο έχει γυαλιστερά σειρές φοίνικες και αρκετό χώρο για ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ. Νοτιοανατολικά της Diamond Beach, το ψαροχώρι Ste. Το Luce είναι γνωστό για τις παραλίες της με λευκή άμμο και στην ακραία νότια άκρη της Μαρτινίκα βρίσκεται η πόλη Ste. Anne, όπου θα βρείτε τις παραλίες λευκής άμμου του Cap Chevalier και της Plage de Salines, δύο από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

Μαρτινίκα Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Το Fort-de-France έχει πολλά ξενοδοχεία, αλλά αν θέλετε να βρίσκεστε κοντά στην παραλία, αποφύγετε τις περιοχές του θέρετρου Pointe du Bout ή Les Trois Ilets. Ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, το ιστορικό Habitation LaGrange, είναι μια πρώην φυτεία που βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από την παραλία. Οι καλές οικογενειακές επιλογές στην παραλία περιλαμβάνουν το Hotel Carayou και το Karibea Sainte Luce Resort.

Μαρτινίκα εστιατόρια και κουζίνα

Ένας ευτυχισμένος γάμος της γαλλικής τεχνικής, οι αφρικανικές επιρροές και τα συστατικά της Καραϊβικής έχει παράγει μια πολύ διαφορετική κουζίνα. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από φρέσκο ​​κρουασάν και foie gras μέχρι κρεολικές σπεσιαλιτέ όπως boudin ή λουκάνικο αίματος. Τα θαλασσινά είναι ένα συνηθισμένο συστατικό, συμπεριλαμβανομένης της κόγχης, του αστακού και του escargot, ενώ τα ευρύτατα προϊόντα του νησιού - μπανάνες, γκουάβα, soursop και καρπούς πάθους - χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως.

Για εκλεκτό σύγχρονο γαλλικό φαγητό, δοκιμάστε La Belle Epoque στο Φορτ-ντε-Γαλλία. Το τοπικό rhum agricole είναι φτιαγμένο από χυμό ζαχαροκάλαμου με πίεση, όχι μελάσσα, προσδίδοντας μια μοναδική γεύση.

Μαρτινίκα Πολιτισμός και Ιστορία

Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε τη Μαρτινίκα το 1493, το νησί κατοικήθηκε από τους Αραβάκ και τους Καραϊκούς Ινδιάνους. Η Μαρτινίκα βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Γαλλίας από την ίδρυση αποικιών το 1635. Το 1974, η Γαλλία χορήγησε στη Μαρτινίκα κάποια τοπική πολιτική και οικονομική αυτονομία, η οποία αυξήθηκε το 1982 και το 1983. Σήμερα, το νησί ελέγχει τα περισσότερα από τα ζητήματά του, ασφάλεια.

Η Μαρτινίκα, γνωστή και ως Παρίσι στις τροπικές περιοχές, έχει ένα μοναδικό μείγμα γαλλικών, αφρικανικών, κρεολικών και δυτικών ινδικών επιρροών.

Μαρτινίκα εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Δεδομένης της φήμης της Μαρτινίκας ως προορισμού ιστιοπλοΐας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της είναι μια εντυπωσιακά όμορφη κούρσα με λέσχη που ονομάζεται Tour des Yoles Rondes.

Ο αγώνας περιλαμβάνει ξύλινα σκάφη που μοιάζουν με κανό, που λέγονται yawls, τα οποία πλέουν γύρω από το νησί. Άλλα ετήσια γεγονότα περιλαμβάνουν μια νησιώτικη εκδοχή του Tour de France, ένα φεστιβάλ ρούμι, και φεστιβάλ κιθάρων και τζαζ που διεξάγονται εναλλασσόμενα χρόνια.

Μαρτινίκα Νυχτερινή Ζωή και Παραστατικές Τέχνες

Για ζωντανή μουσική, δοκιμάστε Cotton Club στην παραλία στο Anse Mitan, με τζαζ και παραδοσιακή νησιώτικη μουσική. Αν έχετε τη διάθεση να χορέψετε, χτυπήστε το Le Zénith στο Fort-de-France ή το Top 50 στο Trinité. Για τις τέχνες τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων κλασικής μουσικής και χορού, το Centre Martiniquais d'Action Culturelle και το L'Atrium, και στο Fort-de-France, είναι τα μέρη που πρέπει να δείτε.