Νόμισμα Καραϊβικής για ταξιδιώτες

Πολλές χώρες αποδέχονται δολάρια ΗΠΑ αντί για τοπικά μετρητά

Οι χώρες της Καραϊβικής χρησιμοποιούν γενικά τα δικά τους νομίσματα, αν και πολλοί τουριστικοί προορισμοί σε όλα τα νησιά δέχονται δολάρια ΗΠΑ για να ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να επισκεφθούν. Οι κύριες πιστωτικές κάρτες όπως Visa, Master Card και American Express εργάζονται επίσης εκεί, αλλά οι αγορές πιστωτικών καρτών σχεδόν πάντα συμβαίνουν στο τοπικό νόμισμα, με τα ποσοστά μετατροπής να αντιμετωπίζονται από την τράπεζα που εκδίδει την κάρτα σας.

Σε πολλά μέρη, έχει νόημα να μετατρέψετε τουλάχιστον μερικά δολάρια σε τοπικά μετρητά για συμβουλές, μικρές αγορές και μεταφορά.

Αμερικάνικο δολλάριο

Για αρχάριους, το Πουέρτο Ρίκο και τις αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι, και στις δύο περιοχές των ΗΠΑ, χρησιμοποιήστε το δολάριο ΗΠΑ ως το νόμιμο νόμισμα. Αυτό καθιστά εύκολο για τους κατοίκους των ΗΠΑ να ταξιδεύουν εκεί, εξαλείφοντας την ταλαιπωρία της ανταλλαγής χρημάτων και τη σύγχυση των μετατροπών συναλλάγματος κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς.

Σε χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ και ορισμένες χώρες της Καραϊβικής στη Νότια Αμερική και την Κεντρική Αμερική (καθώς και στην Κούβα ), πρέπει να ανταλλάξετε τα δολάρια σας σε τοπικό νόμισμα. Η Κούβα επιβάλλει ένα ασυνήθιστο σύστημα δύο νομισμάτων: οι τουρίστες πρέπει να χρησιμοποιούν "μετατρέψιμο πέσος" που έχει αξία 1: 1 σε αξία στο αμερικανικό δολάριο, ενώ τα πέσα που χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους αξίζουν πολύ λιγότερα. Πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από αμερικανικές τράπεζες δεν λειτουργούν στην Κούβα.

Στο Μεξικό, θα πρέπει να ανταλλάξετε δολάρια για πέσος αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε να ξεπεράσετε τις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές όπου το νόμισμα των ΗΠΑ είναι κοινώς αποδεκτό - συμβουλές που ισχύουν και για άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Τζαμάικα και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Ανταλλαγή συναλλάγματος

Μπορείτε συνήθως να βρείτε ένα παράθυρο ανταλλαγής νομισμάτων στα αεροδρόμια της Καραϊβικής και μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε χρήματα σε τοπικές τράπεζες. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ποικίλλουν, αλλά οι τράπεζες γενικά προσφέρουν καλύτερες τιμές από τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία ή τους λιανοπωλητές. Τα ΑΤΜ στην Καραϊβική διανέμουν επίσης το τοπικό νόμισμα, γι 'αυτό θα πάρετε αν προσπαθήσετε να κάνετε μια απόσυρση από την τράπεζά σας πίσω στην πατρίδα σας - και τυπικά θα πληρώνετε επιπλέον χρεώσεις, εκτός από την επίτευξη μιας ιδανικής συναλλαγματικής ισοτιμίας στο ποσό που βγάζετε.

Σημειώστε ότι ακόμη και σε προορισμούς που δέχονται το δολάριο ΗΠΑ, συνήθως λαμβάνετε αλλαγή στο τοπικό νόμισμα. Έτσι, σημειώστε σημειώσεις μικρής αξίας αν σκοπεύετε να ξοδέψετε δολάρια ΗΠΑ στην Καραϊβική. Μπορείτε να μετατρέψετε ξένες αλλαγές ξανά σε δολάρια στο αεροδρόμιο, αλλά με μικρά ποσά, χάνετε πολύ λίγη αξία.

Επίσημο νόμισμα (χρήμα) για τις χώρες της Καραϊβικής:

(* δηλώνει επίσης ότι το δολάριο είναι ευρέως αποδεκτό)

Δολάριο της Ανατολικής Καραϊβικής: Ανγκουίλα *, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα , Δομινίκα *, Γρενάδα , Μοντσεράτ , Νέβις *, Αγία Λουκία *, Άγιος Χριστόφορος, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες *

Ευρώ: Γουαδελούπη , Μαρτινίκα , Αγίου Μάρτς , Αγίου Μάρτιν

Ολλανδικές Αντίλλες Φύλλο: Κουρακάο , Άγιος Ευστάθιος , Άγιος Μαάρτεν , Σαμπά *

Δολάριο ΗΠΑ: Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι , Πουέρτο Ρίκο , Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι , Bonaire , Τούρκοι και Κάικος , Τα κλειδιά της Φλώριδας

Τα παρακάτω έθνη χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα:

Πολλά μέρη δέχονται το δολάριο ΗΠΑ, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε πριν ταξιδέψετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά χρήματα για να περάσετε.

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor