Στατιά (Άγιος Ευστάθιος) ταξιδιωτικός οδηγός

Ο Άγιος Ευστάθιος ή η Στατία περιγράφει εύστοχα μια υπνηλία στη γειτονιά της Καραϊβικής, παρόλο που το νησί ήταν ιστορικά στην καρδιά της δράσης, καθώς οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Ισπανοί πολέμησαν για τον έλεγχο της Καραϊβικής. "Ο χρυσός βράχος" είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους προορισμούς όπου μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την παλιά Καραϊβική, ένα χαλαρό νησί με λίγα φανταχτερά αξιοθέατα αλλά και πολλές καταδύσεις, καλά διατηρημένα φυσικά οικοσυστήματα και ιστορία άψογα.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο Σταθμό στο TripAdvisor

Statia Βασικές Πληροφορίες Ταξιδιού

Στατιστικά αξιοθέατα

Η κατάδυση είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο στη Statia χάρη στο μοναδικό μίγμα ζεστού νερού, υγιεινών υφάλων, άφθονα ναυάγια και υποβρύχιο ηφαιστειογενές τοπίο. Το θαλάσσιο πάρκο St. Eustatius αποτελεί μέρος των ποικίλων οικοτουριστικών προσφορών της Statia, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα αδρανές ηφαίστειο που στεγάζει τροπικό δάσος και ένα εκτεταμένο σύστημα μονοπατιών.

Οι λάτρεις της ιστορίας θα βρουν πολλά για την αγάπη για τη Statia, καθώς και το πλήρως ανακαινισμένο φρούριο Oranje του 1629, την παλιά Κάτω Πόλη του Oranjestad και το Μουσείο Φύτευσης Lynch.

Σταθμοί Παραλίας

Το Statia δεν είναι πραγματικά παραλιακός προορισμός, αλλά υπάρχει ένα τρίο κολυμβητικών παραλιών στο νησί: η παραλία Oranje στην Καραϊβική είναι ήρεμη με μπεζ και μαύρη άμμο, ενώ η παραλία Zeelandia είναι μια απομονωμένη λωρίδα στην ατλαντική πλευρά του νησιού με ακατέργαστες τα νερά και μια επικίνδυνη υπογούφερ, επομένως πιο κατάλληλη για ιδιωτική ηλιοθεραπεία από την κολύμβηση (στην πραγματικότητα, το κολύμπι απαγορεύεται ρητά σε μερικούς). Η παραλία Lynch, επίσης στον Ατλαντικό, είναι μια μικρή παραλία με ρηχά νερά που ταιριάζει καλύτερα για κολύμβηση κοντά στη θάλασσα. Καμία από τις παραλίες δεν προστατεύεται από ναυαγοσώστες.

Στατιά Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Η επιλογή ενός ξενοδοχείου στη Statia είναι αρκετά απλή, αφού υπάρχουν μόνο πέντε από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε: The Country Inn με έξι δωμάτια σε έναν κήπο. το παραθαλάσσιο, 20-δωμάτιο Golden Era Hotel? το θέρετρο Kings Well με τις δωδεκάδες βίλες και θέα στον κόλπο Oranje. το 19-room Old Gin House, χτισμένο από τούβλα που μεταφέρονται ως έρμα του πλοίου και περιβάλλεται από τροπικούς κήπους. και το Statia Lodge, με 10 ιδιωτικά εξοχικά σπίτια που βρίσκονται ανάμεσα σε ένα αδρανές ηφαίστειο και την Καραϊβική.

Ξενοδοχεία και θέρετρα στην Statia

Στατικά Εστιατόρια

Το Statia είναι σχεδόν σίγουρα ένα γαστρονομικό προορισμό όπως ο κοντινός St. Barths , αλλά τα εστιατόρια με τα δωδεκάδα του νησιού περιλαμβάνουν μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές. Το καλό φαγητό περιορίζεται γενικά σε ξενοδοχεία όπως το Kings Well και το Old Gin House, αλλά μην χάσετε την βεράντα με θέα στον ωκεανό, που βρίσκεται στην αυλή του κυβερνητικού ξενώνα με θέα στο Fort Oranje. Τα περισσότερα εστιατόρια είναι περιστασιακά και οι επιλογές περιλαμβάνουν μπιφτέκια, πίτσα, τοπική κουζίνα και εκπληκτικό αριθμό κινεζικών εστιατορίων. Το Smoke Alley Bar and Grill είναι ένα υπαίθριο beach bar και εστιατόριο. το μπαρ και το εστιατόριο Blue Bead στην ορεινή πόλη Oranjestad είναι γνωστή για την ιταλική και γαλλική κουζίνα του.

Στατιά Πολιτισμός και Ιστορία

Τώρα θεωρείται ένα υπνηλία φυλάκιο, Statia ήταν κάποτε ένα από τα πιο πολυσύχναστα - και πιο πολέμησε-over - νησιά στην Καραϊβική.

Η κατοχή του νησιού άλλαξε χέρια τουλάχιστον 22 φορές κατά τη διάρκεια της μάχης για έλεγχο μεταξύ των Ολλανδών και των Ισπανών και το πολυσύχναστο λιμάνι της Στατιάς ήταν επίσης ο κύριος αγωγός για όπλα για τις αμερικανικές αποικίες καθώς πολέμησαν τους Βρετανούς στον Επαναστατικό Πόλεμο. Μετά από πάνω από 150 χρόνια φθίνουσας τύχης, η Statia ξεκίνησε να αναπτύσσει την τουριστική της υποδομή τη δεκαετία του 1960 και τη δεκαετία του '70.

Statia Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ

Το Καρναβάλι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Στατιά από το 1964, είναι το επίκεντρο του ημερολογίου του φεστιβάλ του νησιού, το οποίο γιορτάζεται για δύο εβδομάδες κάθε Ιούλιο και αρχές Αυγούστου. Το Statia-America Day είναι η 16η Νοεμβρίου, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Άγιος Ευστάθιος ήταν το πρώτο έθνος στη Γη για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Άλλες σημαντικές αργίες περιλαμβάνουν τα γενέθλια της Βασίλισσας (30 Απριλίου), την Ημέρα χειραφέτησης (1 Ιουλίου) Ημέρα (21 Οκτωβρίου).

Statia Nightlife

Το Statia δεν είναι προορισμός για πάρτι, επομένως θα βρείτε τη νυχτερινή ζωή εδώ γενικά μόνο στο σαλόνι του ξενοδοχείου και σε λίγα μπαρ. Το Smoke Alley Bar και το Grille στο Gallows Bay, ένα υπαίθριο beach bar, είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα για μια κλασική εμπειρία της Καραϊβικής. Οι τοπικές μπάντες επίσης παίζουν τυπικά σε μπαρ στο κέντρο του Oranjestad τα Σαββατοκύριακα. Το νησί ζωντανεύει για την ετήσια γιορτή Καρναβαλιού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ωστόσο.