Ένας οδηγός ανά χώρα για τις εθνικές αεροπορικές εταιρείες της Αφρικής

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Αφρική , είναι πιθανό ότι σκοπεύετε να επισκεφθείτε περισσότερα από ένα μέρη - είτε πρόκειται για δύο σημεία στην ίδια χώρα είτε για περιήγηση σε διάφορα διαφορετικά έθνη. Συχνά, οι αποστάσεις μεταξύ των επιλεγμένων προορισμών σας θα είναι τεράστιες - για παράδειγμα, είναι 1.015 μίλια / 1.635 χιλιόμετρα από το Cape Town στο Durban . Ως αποτέλεσμα, η οδήγηση μπορεί να πάρει πολύ πολύτιμο χρόνο διακοπών σας.

Σε πολλές αφρικανικές χώρες, οι δρόμοι δεν συντηρούνται επαρκώς, καθιστώντας τους ορεινές διαδρομές ακόμη πιο δύσκολες. Σε μερικά σημεία, οι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της κυκλοφορίας, τα ζώα στο δρόμο και τα υψηλά ποσοστά ατυχημάτων αυξάνουν το άγχος του ταξιδιού με αυτοκίνητο, κάνοντας εσωτερικές πτήσεις μια ελκυστική εναλλακτική λύση. Αν σκοπεύετε να πετάξετε εσωτερικά, η καλύτερη επιλογή είναι συχνά να κάνετε κράτηση με μια εθνική αεροπορική εταιρεία.

Σε διεθνές επίπεδο, οι αφρικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν κακή φήμη για την ασφάλεια, αλλά πολλοί από αυτούς (όπως η South African Airways και οι Αιθιοπικές Αερογραμμές) δεν διακρίνονται από τις αεροπορικές εταιρείες πρώτου κόσμου όσον αφορά την εξυπηρέτηση. Ωστόσο, η ακρίβεια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα και οι πτήσεις ακυρώνονται μερικές φορές αυθαίρετα - οπότε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χρόνο για να πιάσετε συνδέσεις.

Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία της αεροπορικής εταιρείας που επιλέξατε, προτού προγραμματιστεί ο προγραμματισμένος χρόνος ταξιδιού σας, προσπαθήστε να πετάξετε με τον εθνικό αερομεταφορέα όπου αυτό είναι δυνατόν - οι αεροπορικές εταιρείες με χαμηλό προϋπολογισμό και οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες έρχονται και φεύγουν γρήγορα στην Αφρική.

Σε αυτό το άρθρο, απαριθμούμε την εθνική αεροπορική εταιρεία για κάθε αφρικανική χώρα, με αλφαβητική σειρά. Οι διαδρομές υπόκεινται σε αλλαγές και πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά πριν από την κράτηση.

Χώρες χωρίς επίσημη αεροπορική εταιρεία δεν παρατίθενται, ωστόσο, οι ιδιωτικοί μεταφορείς ενδέχεται να είναι διαθέσιμοι.

Αλγερία

Αγκόλα

Μποτσουάνα

Μπουρκίνα Φάσο

Πράσινο Ακρωτήριο

Καμερούν

Ακτή του Ελεφαντοστού

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Τζιμπουτί

Αίγυπτος

Ερυθραία

Αιθιοπία

Κενύα

Λιβύη

Μαδαγασκάρη

Μαλάουι

Μαυριτανία

Μαυρίκιος

Μαρόκο

Μοζαμβίκη

Ναμίμπια

Ρουάντα

Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

Σεϋχέλλες

Νότια Αφρική

Σουδάν

Σουαζιλάνδη

Τανζανία

Τυνησία

Ζιμπάμπουε